هشدار متحدان اسد به واشینگتن در مورد حمله‌ای دیگر به سوریه

حمله موشکی دولت ترامپ به خاک سوریه خشم حکومت بشار اسد و متحدان اصلی‌اش یعنی ایران و روسیه را برانگیخته است. وزرای خارجه سه کشور روسیه، ایران و سوریه روز جمعه، ۲۵ فروردین، به ایالات متحده در مورد هر گونه حمله نظامی تازه به خاک سوریه هشدار داده و خواستار تحقیقاتی بین‌المللی درباره حمله شیمیایی خان شیخون شدند.
 
در پایان چند ساعات مذاکره پشت درهای بسته، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در کنار دو مهمان ایرانی و سوری خود در نشستی خبری شرکت کرده و حمله موشکی آمریکا به پایگاه هوایی سوریه را «نقض» قوانین بین‌المللی خواند.
 
آقای لاوروف همچنین هشدار داد که هر اقدام نظامی دیگر از سوی آمریکا «نه فقط برای کل منطقه، که برای امنیت جهان عواقبی جدی» خواهد داشت.
 
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه در دولت حسن روحانی، نیز که روز جمعه برای این دیدار به مسکو سفر کرده بود در ادامه گفته همتای روسی‌اش تاکید کرد که اقدامات یک‌جانبه آمریکا «غیرقابل قبول» است.
 
حمله موشکی دولت ترامپ به پایگاه هوایی الشعیرات سوریه خشم حکومت بشار اسد و متحدان اصلی‌اش یعنی ایران و روسیه را برانگیخته و آنها در یک هفته گذشته بارها تلاش کرده‌اند در مورد عواقب یک حمله مشابه دیگر به دولت ترامپ هشدار دهند.
 
دولت آمریکا می‌گوید حمله شیمیایی خان شیخون در روز ۱۵ فروردین‌ماه که ده‌ها کشته بر جای گذاشت و انتشار تصاویر قربانیانش در جهان انعکاسی گسترده داشت به وسیله هواپیماهایی انجام شده است که از این پایگاه بلند شده بودند.
 
در مقابل روسیه اعلام کرد که هواپیماهای جنگی دولت سوریه انبار مهمات مخالفان حکومت سوریه را هدف قرار داده‌اند و گازهای سمی از این انبار پخش شده است.
 
از سوی دیگر بشار اسد خود در مصاحبه‌ای به طور کامل منکر وقوع حمله‌ای شیمیایی و مرگ کودکان و غیرنظامی‌ها در نتیجه آن شد و این حمله را کذب و داستانی ساختگی خواند.
 
درباره همین حمله، سرگئی لاوروف روز جمعه در مورد نتیجه تحقیقات مقدماتی سازمان ملل ابراز تردید کرده و خواستار آن شد که گروه محققان در این باره شامل «کارشناس از چندین کشور» بوده و تحقیقات آنها شفاف باشد.
 
وزیر خارجه روسیه حتی این اتهام را مطرح کرد که کارشناسان سازمان ملل حتی از محل حمله شیمیایی هم دیدار نکرده‌اند و روسیه «نمی‌داند که آنها شواهد و مدارک‌شان را از کجا به دست آورده‌اند».
 
روز جمعه سه وزیر خارجه در مسکو همچنین موضوع افزایش نیروی نظامی آمریکا در مرز اردن با سوریه را پیش کشیدند.
 
به گفته وزیر خارجه روسیه، مسکو در این باره از واشینگتن سوال کرده و آمریکا اطمینان داده است که افزایش نیروهایش در مرز اردن تنها برای «شکستن خط تدارکاتی گروه‌های وابسته به داعش در عراق و سوریه» صورت گرفته است.
 
سرگئی لاوروف در عین حال تاکید کرد که مسکو «این مسئله را زیر نظر خواهد داشت».
 
وزیر خارجه روسیه روز شنبه ۲۶ فروردین هم قرار است با همتای قطری خود از جمله درباره وضعیت سوریه به گفت‌وگو بنشیند.
+44
رأی دهید
-31

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۵
    اسب آتش - سیدنی، استرالیا
    تیتر غلط و شبهه اندازانه ست. دولت قانونی و رسمی فعلی سوریه بر اساس منشور حقوق دولتهای همون سازمان ملل اعلام کرده تا انتخابات بعدی همچنان رسما و قانونا وظیفه دفاع از تمامیت ارضی کشور و شهروندانش رو برعهده داره و تا حصول امنیت برای برگزاری انتخاباتی سراسری به وظیفه اش ادامه میده. اصل برگزاری انتخابات سراسری امنیت سراسریست و این وضعیت با ورود افسران سازمانهای جاسوسی، تروریستهای عرپستانی و ترک و قطری و مزدور اجاره ای لیبی و تونسی و اجنبی دیگه هنوز حاصل نشده.خود دکتر بشار اسد هم اعلام کرده در صورت برگزاری سالم چنین انتخاباتی و عدم اشغال کشور ،بطور طبیعی بعنوان یه شهروند از این قانون مورد قبول اطاعت و با آن همکاری میکنه البته این چیزیه که دشمنای نظم و قانون با اینهمه هزینه برای نابود کردن یکی از قویترین ارتش های خاورمیانه حاضر به قبولش نیستن
    53
    39
    شنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kawir - فرانکفورت، آلمان
    نشاید که نامت نهند ادمی....تو یک جنایتکار لامذب بعثی مثل بشار اسد را دکتر اسد خطاب میکنی و ازش طرفداری میکنم ،موندم تو سیدنی اگر از افتابه بدستهای بیت در سفارت نیستی،یا مزدور سینه چاک ،پس اونجا چه غلطی میکنی؟!یا اینکه این سیدنی تو مثل هلند تفکر روانی در همسایگی چاه جمکران است`؟!.وقتی ادم بعضی ها که ادعا میکنند ادم هستند را میبینه،از ادم بودن خودش چنان شرمنده میشه که میخواه با تمام توانش طوری داد بزنه که: "من از ادم بودن استعفا دادم"،که تمام دنیا بشنوه.مردشور تو بشار اسد جنایتکارت را ببره که مایه شرمندگی موجود زنده هستید!
    25
    32
    شنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Iranemaa - قم، ایران
    [::اسب آتش - سیدنی، استرالیا::] نظرت در مورد حکومت قانونی ولایت فقیه ایران چیه یا در مورد حکومت قانونی بحرین ؟ هر سه کشور ایران سوریه و بحرین قانونی اند اما مردمشون این حکومتها را نمیخوان .مهم مردم هستند که در بحرین اکثریت شیعه اقلیت سنی حاکم را نمیخواهد در سوریه اکثریت سنی اقلیت حاکم علوی را نمیخواهد اما ایران بحثش فرق میکنه علاوه بر ده درصد سنی اکثریت شیعه هم از دست حکومت اخوندی امام زمانی خسته شده اند البته به جز اندک ساندیس خوران ولایی و اختلاص گران پست و مقام دار .
    16
    33
    شنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    رژیم ایران و سوریه خودشان را پشت پوتین قایم کرده اند و دارند غلط اضافی میکنن . البته روسیه هم بی دست مزد از دولت ایران و سوریه دفاع نمی کند . روسیه تا بتواند باج از ایران و سوریه می گیرد و اگر روزی نتوانند باجی به روسیه دهند مطمئنا" زیر پای هر دو کشور را خالی میکند.
    13
    47
    شنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    اسب آتش - سیدنی، استرالیا
    [::kawir - فرانکفورت، آلمان::] تو ضعف اعصاب داری که نمیتونی درست حرف بزنی؟ از نظر تو دکتر بشار اسد(دندانپزشک) یه جنایتکاره واین چیزیه که مدیای غرب سعی میکنه مشرعیت اونو زیر سوال ببره اما ازنظر مردم سوریه اون حافظ قانون کشوره، با خیلی از پناهندگان سوری اینجا هم صحبت شدم اونا ازاینکه دولت قانونی کشور تمامیت ارضی و امنیت وطنشون رو داره تامین میکنه راضین،زیاد جلوی ماهواره میشینی ..... نظر میدی.
    5
    4
    یکشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۶:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    اسب آتش - سیدنی، استرالیا
    [::Iranemaa - قم، ایران::] سئوال مغلطه آمیز و نامربوط پرسیدی.اعتراض به ولایت فقیه ونوع سیستم با اون چه در سوریه اتفاق افتاده متفاوته، ورود مزدوران خارجی و تسلیح و تجزیه اون کشور با منابع مالی چند کشور دیگه چیزی نیستکه بخواهیم در ایران هم پیدا بشه،هر خلا قدرت مرکزی اگه تبدیل به از دست دادن سه جزیره خلیج فارس، کردستان، خوزستان و احتمالا بلوچستان بشه همون بهتر که ولایت فقیه و آخوند بمونه تا مثل سگ پشیمون نشیم، روش اعتراض و استحاله رژیم با ناامنی و بلبشو نباید جور در بیاد و گرنه تاوان سختی خوهیم داد و بلافاصله تبدیل میشیم به ایرانستان با محدوده جغرافیائی خیلی کوچکتر. هرچیزی راهی و زمانی داره که اول از همه پختگی یک ملت باید سنجیده بشه .
    4
    1
    یکشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.