محمود احمدی نژاد نامزدی خود در انتخابات را رد و از نامزدی حمید بقایی حمایت کردمحمود احمدینژاد رئیس جمهور پیشین ایران در نشست خبری در تهران ضمن طرح انتقاداتی به دولت و قوه قضائیه و مجلس، نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری را رد و از نامزدی حمید بقایی حمایت کرده است. آقای احمدینژاد در این کنفرانس خبری با انتقاد از طرح اتهاماتی علیه دولتش در سالهای پس از ریاست جمهوری گفت "ادعاهایی در مورد دولت قبل مطرح کردند ما هم پاسخ ندادیم چون برخورد را قبول نداریم. به متهم میگویند ثابت کن خلافی صورت نگرفته است. همیشه طرفی که شارلاتان است حاکم میشود".
او گفت "رئیس قوه قضائیه اعلام کرد من با دولت قبل مشکل داشتم خب سندی دارید رو کنید".
رئیس جمهور پیشین ایران گفت که "نحوه رسیدگی قضایی درست نیست، افراد علنی متهم میشوند اما غیرعلنی محاکمه میشوند. ما هم بلدیم ولی اعتقاد نداریم که این گونه رفتار کنیم عدهای تهمت می زنند ۱۲ هزار میلیارد بردند خب بیایید اثبات کنید اگر سند دارید، چقدر اتهام زدند، تمامی اتهامات تاریخ را به ما زدند آیا اثبات شد؟"
در زمان کنفرانس خبری آقای احمدی نژاد، حمید بقایی داوطلب نامزد این طیف در انتخابات ریاست جمهوری همزمان با او وارد سالن شد و کنار رئیس جمهور پیشین نشست.
محمود احمدی نژاد در یک کنفرانس خبری در تهران از دولت و قوه قضائیه و مجلس ایران انتقاد کردحمید بقایی که معاون رئیس جمهور ایران بود پس از پایان دوره ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد با اتهامات مالی دستگیر شد.
آقای احمدی نژاد گفت "خیال کردند قوه قضائیه طرف ماست، اتفاقا طرف ما نیست سند آن هم کنار من نشسته است، او ۵ ماه در زندان وزارت اطلاعات دولت یازدهم بود و آفتاب را ندید".
در این لحظه آقای بقایی شروع به صحبت کرد و گفت "در بازجوییها گفتند که حرفهایی بزنم. امیدوارم فیلمهای بازجوییهای من را پخش کنند چون جنبه آموزشی دارد که در برابر بازجو چه کار کنید".
آقای احمدی نژاد در این کنفرانس گفت که حدس می زند آقای بقایی "رای بالایی در انتخابات خواهد داشت" و گفت " دلیلی برای تایید صلاحیت نشدن آقای بقایی وجود ندارد، همه تلاشم را می کنم تا تایید شود."
او در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیت الله علی خامنه ای به او توصیه کرده بود برای جلوگیری از دوقطبی شدن انتخابات نامزد ریاست جمهوری نشود با اشاره به محتوی سئوال خبرنگار و اشاره اش به احتمال ورود ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس به رقابت ها گفت "مقام معظم رهبری به من فرمودند ورود ما فضا را دو قطبی میکند. الان با اسامی که بردید سه قطبی میشود. پس خلاف نظر رهبری عمل نکردیم".
آقای احمدی نژاد در گفته های امروزش به سخنرانی سال ۸۸ خود درباره زندان کهریزک اشاره کرد و گفت "در ماه رمضان ۸۸ به موضوع کهریزک پرداختم و گفتم آن جنایت و فساد است و باید به آن رسیدگی شود ولی موضوع کهریزک چه ربطی به دولت دارد؟ ناجا (نیروی انتظامی) و سازمان زندانها زیر نظر دولت است؟"
در جریان سرکوب اعتراضات به نتایج انتخابات سال ۸۸ که آقای احمدی نژاد پیروز آن معرفی شد، گروهی از بازداشت شدگان به بازداشتگاهی در کهریزک در جنوب تهران منتقل شدند که گفته شد شرایط نگهداری آنها "غیرانسانی" بوده به طوری که به مرگ چهار نفر از بازداشت شدگان منجر شد.
محمود احمدی نژاد درباره پاسخ به سئوالی درباره موضع اش نسبت به حصر میرحسین موسوی و ممنوعالتصویری محمد خاتمی هم گفته که "من راضی به حصر و ممنوعیت برای هیچکس درهیچ کجا نیستم به همین دلیل در دوره ۸ ساله بدترین تهمتها را متحمل شدیم".
او در عین حال مجلس شورای اسلامی را هم به محدود کردن اختیارات دولت در دوره ریاست جمهوری اش متهم کرد.
رئیس جمهور پیشین ایران در این کنفرانس خبری با اشاره به کارنامه دولت حسن روحانی گفت "در سیاست خارجی علی رغم باز بودن دستانشان با دادن امتیازات بزرگ متاسفانه دستاوردی نداشتیم" اما از توافق هسته ای میان ایران و شش قدرت جهانی به طور تلویحی حمایت کرد.
احمدینژاد: آن آقایی که مُرد فرمان حمله به من را صادر کرد محمود احمدینژاد روز چهارشنبه ۱۶ فروردین با حمله به دولت حسن روحانی عنوان کرد که دولت یازدهم جمهوری اسلامی بهویژه در عرصه سیاست خارجی دستاوردی نداشته و تنها امتیازات بزرگی را به خارجیها داده است. وی در عین حال بدون نام بردن از هاشمی رفسنجانی، او را متهم کرد که فرمان حمله به دولتش را صادر کرد.
آقای احمدینژاد که برای نخستین بار پس از پایان دوران ریاستجمهوری خود در سال ۱۳۹۲ در یک کنفرانس خبری حاضر شده بود، دولت کنونی را به «ثروتاندوزی»، «تهمتزنیهای بیپایه» و «عدم ارائه اطلاعات درست درباره توافق هستهای» متهم کرد و در مقابل، با حمایت مجدد از حمید بقایی، معاون اجرایی پیشین خود، وعده داد که در صورت پیروزی او در انتخابات ریاستجمهوری امسال، اخلاق سیاسی در کشور برقرار میشود.
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) و سایت خبری «انتخاب» این کنفرانس خبری را پوشش دادهاند که در بخشی از آن آقای احمدینژاد بدون نام بردن از شخص خاصی میگوید: «آن آقایی که مُرد فرمان حمله به من را صادر کرد».
یکی از مخالفان اصلی رییسجمهوری پیشین ایران اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، بود که دیماه پارسال درگذشت. آقای احمدینژاد اما فراتر از این رفت و افزود: «رژیم صهیونیستی سال ۸۹ فرمان حمله به من را صادر کرد و یک نفر در داخل علیه من این حملات را سازماندهی کرد».
وی در ادامه دولت حسن روحانی را مورد حمله قرار داد و گفت: «ثروت دولت من در مجموع به اندازه یک وزیر این دولت نمیشود... اگر در دولت من یکی شام اضافهتر میداد پولش را از او میگرفتیم. میگویند ۱۲ میلیارد از پول را به بیتالمال باز گرفتیم. این ۱۲میلیارد کجا بود؟ نکند خانه من را در نارمک فروختید و من خبر ندارم».
در روزهای اخیر محمود صادقی، نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی، عنوان کرده بود که دیوان محاسبات «حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان» از «تخلفات» دولت محمود احمدینژاد در زمینه فروش نفت را مسترد کرده است.
به گفته وی، این ۱۳ هزار میلیارد تومان بخشی از یک تخلف بزرگتر به میزان ۴۸ هزار میلیارد تومان است که نهادهای مختلفی مانند نیروی انتظامی در آن نقش دارند.
اما محمود احمدینژاد با رد مسئله تخلف مالی در دولت خود خواستار اثبات این مسئله شده است. او اظهار داشت: «ما هم بلدیم ولی اعتقاد نداریم که این گونه رفتار کنیم عدهای تهمت میزنند ۱۲ هزار میلیارد بردند، خب بیایید اثبات کنید اگر سند دارید، چقدر اتهام زدند، تمامی اتهامات تاریخ را به ما زدند آیا اثبات شد. نکند خیال کردند قوه قضائیه طرف ماست، اتفاقا طرف ما نیست سند آن هم کنار من نشسته است، او پنج ماه در زندان اطلاعات دولت یازدهم بود و آفتاب را ندید».
اشاره وی به بازداشت حمید بقایی در خرداد سال ۱۳۹۴ به اتهام اختلاس بود. بقایی اگرچه دیماه همان سال آزاد شد، اما قوه قضاییه ایران اعلام کرده که پرونده او همچنان باز است.
محمود احمدینژاد در بخش دیگری از سخنانش سیاست خارجی دولت حسن روحانی و توافق هستهای با قدرتهای جهانی را به انتقاد گرفت و اظهار داشت: «در سیاست خارجی علیرغم باز بودن دستانشان با دادن امتیازات بزرگ متاسفانه دستاوردی نداشتیم».
وی افزود: « مشکل، اطلاعاتی است که درباره [توافق هستهای] به مردم دادهاند. هر دو طرف اطلاعرسانی درستی درباره آن نداشتند و ادعاهایی درباره نتایج این سند بیان کردند که واقعیت نداشت. گفتند تحریمها برداشته میشود و روابط با کشورهای متخاصم بهتر میشود ولی این ظرفیتها در سند وجود ندارد. مثلا گفتند تحریم جدید اعمال نمیشود اما تحریم جدید اعمال شد. وقتی به سند رجوع کردند، دیدند این سند چنین اختیاری به ایران نداده است».
اشاره آقای احمدینژاد به تصمیم قانونگذاران آمریکا برای تصویب تمدید قانون تحریمها علیه ایران موسوم به داماتو است. مقامات آمریکا میگویند این قانون که از سالها قبل اعمال میشد، ارتباطی به تحریمهای هستهای ایران ندارد و از این رو تمدید آن ناسازگار با توافق هستهای نیست.
تحریمهای هستهای علیه ایران در دولت محمود احمدینژاد آغاز شد و اوج گرفت تا جایی که داراییهای حاصل از فروش نفت کشور نیز در خارج از ایران بلوکه شد.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان