جبلالطارق در آغاز قرن هجدهم و به موجب پیمان اوترخت تحت حاکمیت بریتانیا در آمد مطابق پیشنویس دستورالعمل مذاکرات اتحادیه اروپا با بریتانیا، توافقهای میان این دو شامل جبلالطارق نخواهد شد، مگر آن که بریتانیا به طور جداگانه در این زمینه با اسپانیا به توافق برسد.
جبلالطارق بخشی از شبهجزیرهای در جنوب اسپانیا است و کنترل آن از سه قرن پیش در اختیار بریتانیا بوده است. اما اسپانیا همچنان بر آن ادعای ارضی دارد. در سال ۲۰۰۲ حدود ۹۹ درصد ساکنان جبلالطارق به طرح حاکمیت مشترک بریتانیا و اسپانیا بر این منطقه رای منفی دادند.
حال با استراتژی اتحادیه اروپا در مذاکرات خروج بریتانیا، اسپانیا به طور بالقوه این امکان را دارد که هر توافق احتمالی را وتو کند. در این صورت بریتانیا ممکن است ناچار باشد که به جز مذاکرات خروج از اتحادیه اروپا، با اسپانیا نیز درباره جبلالطارق مذاکره کند.
نمایندگان محافظهکار پارلمان بریتانیا هشدار دادهاند که حق حاکمیت بریتانیا بر جبلالطارق مسالهای نیست که قابل مذاکره باشد.
فابیان پیکاردو، سروزیر جبل الطارق نیز اسپانیا را متهم کرده است که "تلاشی شرمآور" میکند تا مذاکرات خروج بریتانیا از مسیر خود منحرف شود. او گفته است مذاکرات خروج بریتانیا بدون مسالهتراشی اسپانیا به اندازه کافی پیچیده است و اضافه کردن مساله جبلالطارق به این پیچیدگیها "نالازم، توجیهناپذیر و غیرقابلقبول" است.
در همهپرسی اخیر خروج بریتانیا ۹۶ درصد از جمعیت تقریبا ۳۰ هزار نفری جبلالطارق به ماندن در اتحادیه اروپا رای دادند.
وزیر خارجه اسپانیا گفته است که این کشور مساله جبلالطارق را در کانون مذاکرات خروج بریتانیا قرار نمیدهد و اگر جبلالطارقیها خواهان ترک اتحادیه اروپا هستند، میتوانند اتحادیه را ترک کنند.
+31
رأی دهید
-7
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۹
saeed scotland - لندن، انگلستان
باید امامان جمعه ایران الخوصوص اَلم هُدهُد در این مورد نظر نهایی را اعلام فرمایند
4
34
شنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.