دانشمندان روشی جدیدی کشف کرده اند تا از آسیبی که با گذشت زمان بر «دی ان ای» می رسد جلو گیری کنند. محققان دانشگاه هاروارد این روش را روی موشهای آزمایشگاهی با موفقیت انجام داده اند و حال آماده اند آن را روی انسان ها نیز آزمایش کنند.
دکتر دیوید سینکلر از دانشگاه پزشکی هاروارد و همکارانش یافته های جدید خود را در جدید ترین نسخه مجله «ساینس» منتشر کرده اند.
این گروه محققان تمرکز خود را بر روی ماده «NAD+» که خاصیت های ضد پیری دارد گذاشته اند. مطالعات نشان داده است که میزان این ماده در موشهای جوانتر بالا تر است. در سال 2013 دانشمندان بعد از اینکه در یک آزمایش میزان NAD+ را در موشهای پیر تر بالا بردند کشف کردند که ظاهر آنها جوانتر به نظر می رسد.
در تحقیقات جدید دانشمندان جزئیات بیشتری در این مورد را مورد بحث قرار داده اند که نشان می دهد NAD+ چگونه سلول ها را جوان نگاه می دارد. گروه محققان به رهبری دکتر سنکلر قطراتی از این ماده را در آب نوشیدنی گروهی موش آزمایشگاهی ریختند و تنها چند ساعت بعد شاهد افزایش میزان NAD+ در بدن آنها بودند. در هفته اول در عضلات و همچنین دی ان ای این موشها روند پیری معکوس شد. تا حدی که به گفته دکتر سنکلر آنها توانایی تشخیص بین موشهای دو ساله و موشهای چند ماهه را نداشتند.
البته آزمایش نهایی این است که ببینند آیا این روش روی انسانها نیز چنین تاثیری خواهد داشت یا نه. دکتر سنکلر در بوستون شرکتی تاسیس کرده است به نام «مترو بایوتک» که تمرکزش در همین مورد است. وی قرصهایی را ساخته است که شامل ماده مشابهی است که در مواد غذایی طبیعی مانند براکلی، خیار و آوکادو به میزانی کم وجود دارد. قرار است این قرصها روی گروهی 25 نفره آزمایش شود.
اگر نتایج آزمایش موفقیت آمیز باشد، هدف بعدی این است که در سطح گسترده تری این قرصها استفاده شوند. برای مثال در بیمارهای سرطانی که شیمی درمانی داشته اند.