چین و عربستان قراردادهای اقتصادی به ارزش ۶۵ میلیارد دلار امضاء کردند

شی جین پینگ و ملک سلمان چین و عربستان سعودی روز چهارشنبه در جریان اولین روز دیدار ملک سلمان از پکن قراردادهایی به ارزش ۶۵ میلیارد دلار امضا کردند.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز ، یکی از این قراردادها یادداشت تفاهمی بین آرامکو، شرکت نفت دولتی عربستان سعودی و شرکت چینی نورنیکو برای بررسی احداث پالایشگاه و صنایع شیمیایی در چین است. شرکت سعودی بیسیک اینداستری و شرکت چینی سینوپک که هم اکنون یک مجموعه شیمیایی را بطور مشترک اداره می کنند نیز در مورد توسعه طرح‌های پتروشیمی در چین و عربستان سعودی به توافق رسیدند.
 
پادشاه هشتاد و یک ساله عربستان سعودی که بر آغاز یک طرح بلند پروازانه اصلاحات اقتصادی در کشور نظارت می کند دیدار طولانی از کشورهای آسیایی را از ماه گذشته آغاز کرد. سفر به این کشورها که از جمله واردکنندگان در حال رشد نفت عربستان سعودی هستند با هدف تبلیغ برای سرمایه گذاری در عربستان و فروش سهام شرکت آرامکو صورت می گیرد.
 
عربستان سعودی پس از دست دادن بخشی از سهم خود در بازار چین به صادرات نفت روسیه تلاش می کند در همکاری با سه شرکت بزرگ نفتی دولتی چین جایگاه قبلی خود را احیا کند.
 
شی جین پینگ رییس جمهور چین در تالار بزرگ خلق در شهر پکن خطاب به ملک سلیمان گفت، چین یک وارد کننده نفت قابل اعتماد و با ثبات است و دو کشور باید همکاریهای خود را توسعه دهند.
 
او افزود:«مدت‌های طولانی چین و کشورهای اسلامی به یکدیگر احترام گذاشته و نتیجه همکاری‌های آنها برای هر دو طرف مفید بوده و مدلی از همزیستی صلح آمیز فرهنگ‌های مختلف را خلق کرده اند.»
 
ملک سلمان در مقابل گفت، چین حتی می تواند در خاورمیانه نقش بزرگتری ایفا کند.
 
او افزود:«عربستان سعودی آماده است تا با چین برای توسعه ثبات، صلح و امنیت در سطح منطقه و جهان همکاری کند.»
 
خبرگزاری رویترز از قول معاون وزارت خارجه چین می افزاید، مجموعه یادداشت‌های تفاهم و متن اولیه قراردادهایی که بین دو طرف امضا شد به ارزش ۶۵ میلیارد دلار است.
 
این مقام افزود:«رییس جمهوری شی جین پینگ و ملک سلمان دوستان قدیمی هستند. همکاریهای عملی بین دو کشور تاکنون دستاوردهای فراوانی داشته و ظرفیت‌های بالقوه زیادی دارد.»
 
قراردادها علاوه بر صنایع نفت و پتروشیمی، تجارت اینترنتی و تولید انرژی‌های قابل بازیافت را نیز شامل می شوند.
 
برای شرکت آرامکو توسعه فعالیت در عرصه پالایشگاه و صنایع پتروشیمی به کشورهای دیگر یکی از محورهای اصلی تنوع دادن به منابع درآمد و تضمین دراز مدت به منابع مالی حاصل از درآمد نفتی این کشور است.
 
از آن سو، به نظر می رسد چین تا حدی کنترل مطلق شرکت‌های نفتی دولتی بر بخش انرژی را کاهش داده و اجازه می دهد سرمایه‌های خصوصی از جمله سرمایه‌های خارجی نظیر شرکت آرامکو در بخش نفت و انرژی آن کشور سرمایه گذاری کنند.
 
چین با وجود اتکا آن به ذخایر نفت منطقه از نظر دیپلماتیک در خاورمیانه نقش فعالی ایفا نمی کند.
 
این کشور در جنگ داخلی سوریه اخیرا سعی کرده برای پایان دادن به مناقشه نقش فعالتری به عهده بگیرد، هر چند در اکثر موارد با تصویب قطعنامه‌های شورای امنیت علیه حکومت بشار اسد مخالفت کرده است. حکومت عربستان سعودی بشدت با رژیم بشار اسد مخالف است و از شورشیان حمایت می کند.
 
چین سال گذشته حمایت خود را از حکومت یمن که با حمایت ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی با شیعیان حوثی می جنگد اعلام کرد.
 
وزارت خارجه چین گفت در ملاقات دو رهبر جنگ داخلی سوریه و یمن نیز مورد گفتگو قرار گرفت.
+14
رأی دهید
-16

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.