عصبانیتِ قالیباف از نتایج رای گیری «جمنا»؛ جلیلی بیشتر از آقای شهردار رای آورد

«انتخاب»؛ داود حشمتی
اختلافات در درون اصولگرایان آنقدر شدید شده که به نظر می رسد در نهایت ائتلاف اصولگرایان (یا «جمنا») نه تنها نمی‌تواند بر روی یک کاندیدای واحد به اجماع برسد، بلکه ناچار است تلاش کنند تعداد نامزدها از انگشتان دو دست فراتر نرود. در این میان قالیباف به عنوان فردی که هم سابقه اجرایی دارد و هم توان و امکانات می تواند فراهم کند، برای اصولگرایان اهمیت دارد، اما گلایه‌های او از سطح خصوصی فراتر رفته و حالا در رسانه‌های عمومی بیان می شود.
 
روزنامه صبح نو که از جمله رسانه های قالیباف به شمار می آید، در سرمقاله خود تیغ نقد بر روی «جمنا» کشید و نشان داد اختلاف ها بیش از آن است که حتی تصور می‌شد. سرمقاله صبح نو که بدون نام منتشر شده، مهمترین نقدش را اینگونه بیان می‌کند: «ایراد جدی به آنهایی است که طبق مرامنامه متعهد به تقوا محوری و اخلاق مداری‌اند اما در عمل آن را به فراموشی می‌سپارند.» 
 
اما مخاطبان این رسانه ی نزدیک به آقای شهردار چه کسانی هستند و چرا قالیباف با «جمنا» به بن بست رسیده است؟
 
این سرمقاله با عنوان «اول قرار نبود»‌ نگاشته شده است، عنوانی که گلایه‌آمیز است. در این مقاله با اشاره به سازوکار جدید «جمنا» برای انتخاب کاندیدا آمده: « تجربیات انباشته اصولگرایی در انتخابات مختلف و آثار منفی برخی سهم‌خواهی ها پشتوانه این سازوکار بوده و در نتیجه عقل جمعی را جایگزین تعصبات و فشارهای حزبی کرده است.» نویسنده در ادامه با بیان اینکه برخی اصولگرایان عادت دیرینه ای به لابی گری دارند، می‌نویسد:«در درون جبهه مردمی نیروهای انقلاب نیز نمی‌توان از برخی نگرانی‌های گذشته و حال آسوده خاطر بود. لابی گری ها همچنان خودنمایی می‌کند و برخی چهره‌ها و احزاب بنا ندارند به این زودی از عادت دیرین دست بردارند.» 
 
به نظر می رسد این بخش از نوشتار نزدیکان قالیباف انتقادی است به باهنر باشد که از او با عنوان «لابی‌گر» یاد می شود، کسی که ردپای او در جمنا هم دیده می شود. البته موتلفه نیز از جمله مخاطبان این بخش از گلایه های تیم قالیباف هستند که اخیرا طی لابی های فشرده موفق شدند، نام کاندیدای خود را در لیست 14 کاندیدای نهایی «جمنا» بگنجانند. در واقع، جمنا قرار بود 10 نفر را به عنوان اسامی بیرون آمده از سازوکار رای‌گیری خود اعلام کند.  حال صبح نو می‌نویسد: «اینکه جبهه متحد پس از گذشت چند هفته با عدول از قرار نخستین ناگهان 14 نفر را به‌جای 10 نامزد معرفی می‌کند، جلوه‌ای از سهم خواهی های پشت صحنه و تداوم خصلت‌های قبیله گرایانه گذشته است. حال آنکه در مرامنامه این جبهه بر"مشارکت پذیری؛ جمع‌گرایی و پایبندی به عقل جمعی در تصمیم‌گیری و اقدام " و "عبور از دسته‌بندی‌های تفرقه آمیز قبیله‌ای " تاکید شده و همه اعضا به آن رأی داده‌اند.»
قالیباف پایین‌تر از جلیلی
یکی از مهمترین دلایلی که تیم قالیباف اصولگرایان جمنا را متهم به «قبیله‌گرایی» می‌کند درگیری‌های درونی این گروه‌ها خصوصا اصولگرایان سنتی است. همانها که توانستند عدد 10 نفره لیست را به 14 نفر بالا ببرند. چرا که میرسلیم و محسن رضایی نتوانسته بودند در میان ده نفر جای بگیرند. 
 
فشار و لابی‌گری‌ها باعث شده تا اعلام اسامی که شمارش آن تنها یک روز زمان نیاز داشت، یک ماه طول بکشد. این موضوع قالیباف را دلخور کرده است. خصوصا اینکه برخلاف رویه معمول اسامی به صورت ترتیب حروف الفبا منتشر شد. درحالی که اساسا رای‌گیری برای این صورت می‌گیرد که مشخص شود کدام افراد بیشترین رای را آورده‌اند. معنای انتخابات جز این نیست که رای‌ها اثر داشته و مشخص شود کدام کاندیداها چقدر رای در بدنه جمنا و اصولگرایی دارند. براساس شنیده‌های «انتخاب»، حجت السلام والمسلمین رئیسی حائز اکثریت آرا شد. اما نکته قابل توجهی که قالیباف و تیم او را خشمگین کرده، بالاتر قرار گرفتن نام جلیلی از آقای شهردار است. به عبارت دیگر قالیباف معتقد است که اصولا جلیلی با عدم پذیرفتن شروط «جمنا» نباید در این لیست برای رای‌گیری حضور پیدا می‌کرد. اما فشارهای گروه‌ها و افراد به خاطر از دست ندادن پایگاه رای جلیلی موجب شد که «اصولگرایان از «اصل اولیه» خود کوتاه آمده و جلیلی را هم به کاندیداها اضافه کنند. 
 
حالا بالاتر قرار گرفتن نام جلیلی، برای قالیباف قابل تحمل نیست. از همین روست که نشریه نزدیک به شهردار تهران می‌نویسد: «طبیعی است که بخشی از این حرکات را باید پای چانه زنی‌های مألوف سیاسی گذاشت اما ایراد جدی به آنهایی است که طبق مرامنامه متعهد به تقوا محوری و اخلاق مداری‌اند اما در عمل آن را به فراموشی می‌سپارند.» 
 
به نظر می‌ آید، این بخش از نوشتار کنایه‌ای به حدادعادل نیز باشد که بعد از انتخابات از او در همایشی با عنوان «مرد تقوا و تدبیر» قدردانی شده بود. در انتخابات سال 92 حدادعادل، ولایتی و قالیباف ائتلاف سه‌گانه‌ای را تشکیل دادند که با شکست روبه‌رو شد. یکی از پایه‌های شکست آنجا بود که حدادعادل برخلاف قول و قرارشان در نامه کناره گیری، نامی از قالیباف نبرد. به عکس او نشان داد نظرش با جلیلی است. خاطره این اتفاق هنوز برای قالیباف و تیمش زنده است و به اعتقادشان اساسا حضور جلیلی و تقویت موقعیتش بعد از کناره‌گیری حداد عادل به نفع او باعث شکست اصولگرایان در انتخابات 92 شده است. 
 
حالا قالیباف هم قصد دارد راه جلیلی را برود. در حالی که جلیلی با بی‌توجهی به «جمنا» و فعالیت‌های انفرادی توانسته خودش را به اصولگرایان تحمیل کند، چرا قالیباف این کار را نکند؟ دستور راه‌اندازی ستاد‌های قالیباف با همین نگاه صادر شده است. این موضوع خطر بزرگی برای جمناست چراکه در بدنه تصمیم‌گیرنده آنها هواداران قالیباف و هواداران کلیت «جمنا» وزنی تقریبا مساوی دارند و این اتفاق می‌تواند به فروپاشی جمنا منتهی شود.
+30
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    شب تاب - یوکوهاما، ژاپن

    برو ، برو این فیلمهارو واسه خاله بلقیست بازى کن ! جمنا و پمنا ، اصول گرا و اصلاح طلب و کوفت و خوره همه این بازیها ، بخاطر این هست که مردم باورشون بشه که واقعاً یه رقابتى هست و بیان پاى صندوق رأى ! لزومى نداره فیلم بازى بکنین ، شماها که خوب رگ خواب ملت رو بلدید هر کى یارانه رو بدروغ بالا تر از دیگرى اعلان کُنه ، رأى گله گوسفندها رو بدست میاره! نکُنه میخواین بزنین رو دست فرهادى ، دورخیز کردین واسه اسکار بعدى!!؟؟
    2
    28
    ‌سه شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    فضول میرزا - استکهلم، سوئد

    خب آب رو بریزه همونجا که بیشتر میسوزه ! :o
    0
    22
    ‌سه شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۳
    روبرتو - میدلرزبرو، انگلستان
    حالا ایشون می توانند بروند و "زیلویشان" را ببافند!!
    1
    6
    ‌سه شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.