روزنامههای سوئدی نیز از گرایش نوجوانان پناهجوی افغان به خودکشی در این کشور ابراز نگرانی کردهاند گزارشها از سوئد حاکی است که در حدود یک ماه گذشته سه پناهجوی نوجوان افغان در اردوگاههای مختلف پناهجویی این کشور خودکشی کردهاند.
احمد زکی خلیل، فعال پناهجویان در سوئد در گفتوگو با بیبیسی گفت در تازهترین مورد دیشب (سه شنبه ۷ فوریه) یکی از پناهجویان نوجوان افغان خودش را حلقآویز کرده است.
او گفت که شنبه شب (۴ فوریه) یک پناهجوی دیگر نوجوان افغان خود را حلقآویز کرده و پیش از آن نیز در اواسط ژانویه یکی دیگر از پناهندگان نوجوان افغان جان خود را گرفته بود.
آقای خلیل افزود که این پناهجویان در اردوگاههای مختلف زندگی میکردند ولی هر سه آنها مهاجران افغانی بودند که از ایران به سوئد آمده بودند.
این فعال پناهجویان به بیبیسی گفت: "نوجوانان پناهجوی افغان به دلیل نداشتن شناسنامه نمیتوانند سنشان را اثبات کنند؛ لذا برخیشان در اردوگاه بزرگسالان نگهداری میشوند."
او افزود: این پناهجویان اکثرا به دلیل تنهایی در شرایط نامتعادل روحی به سر میبرند و اخراجهای اخیر و خبر توافق دولت افغانستان با دولتهای اروپایی بر سر پناهجویان روی شرایط روحی آنها تاثیر داشته است.
سفارت افغانستان در سوئد در بیانیه ای نوشت که هنوز برای ارتباط دادن این خودکشی ها با مشکلات پناهندگی زود است.
آقای خلیل میگوید هرشب پناهجویان نوجوان افغان تصاویری از بریدن رگ دستهایشان برای او میفرستند.
بیبیسی با یک نوجوان ۱۵ ساله افغان در یکی از این اردوگاهها صحبت کرده که جسد حلقآویز یکی از این پناهجویانی را پیدا کرده و به پلیس اطلاع داده بود.
او میگوید که مسئولان اردوگاه و پلیس توجهی به وضعیت آنها ندارند و وقتی او تلفن همراه دوستش را که خودکشی کرده بود، به پلیس تحویل داده، پلیس با بیتفاوتی آن را برگردانده و تحقیقی هم در این زمینه نکرده است.
سفارت افغانستان در سوئد در بیانیه ای که برای بی بی سی ارسال شد نوشت: "در میان سه جوان افغان، فقط یکی شان نخستین پاسخ رد مبنی بر تقاضای اقامت را دریافت کرده بود. در رابطه به یکی دیگر از این جوانان گفته شده که او سه مرتبه پیشتر از این دست به خودکشی هایی زد و ناکام ماند و دیگری برای چند ماه، پس از دست زدن به خودکشی و اقدام به پایین انداختن خود از پل، تحت مداوای روانی در سویدن قرار داشت و پس از مداوا دوباره به اقامتگاه برگشتانده شد. اما ظاهراً با اهانت هایی مبنی بر بیمار بودن مواجه بوده است."
در ادامه این بیانیه آمده است: "ویدیو هایی هم به سفار افغانستان فرستاده شده که نشان می دهد یکی ازینان در حالت سلامت کامل روانی قرار ندارد. مرگ دیگر شان دقیقاً یک روز پیش از انجام مصاحبه اتفاق افتاد آن هم در حالی که تازه از بازی و تفریح برگشته بود، غذا خورده، با دوستان خود صحبت داشته و نماز خود را ادا کرده است. نتایج تحقیقاتی که باید در رابطه به این مرگ ها انجام شود، در شناسایی عوامل بسیار مهم است که متاسفانه تا هنوز نتایج تحقیقات پولیس و طب عدلی به علت سپری شدن زمان کم از حوادث، در اختیار قرار ندارد."
روزنامههای سوئدی از گرایش نوجوانان پناهجوی افغان به خودکشی در این کشور ابراز نگرانی کردهاند و گزارش دادهاند که از زمان اجرایی شدن قوانین جدید پناهندگی در سوئد در تابستان گذشته، فشارهای روحی و روانی بر پناهجویان نوجوان افزایش یافته و شماری از آنها به مواد مخدر و جرایم روی آورده اند.
روزنامه سوئدی 'جهان امروز ' (Världen idag) نوشته است که قوانین سختگیرانهتر پناهجویی، بازنگری سنی پناهجویان نوجوان و خطر اخراج آنها به کشوریکه در آنجا دوست یا خانواده ای ندارند، از دلایلی است که پناهجویان نوجوان افغان در سوئد اقدام به خودکشی میکنند.
این روزنامه میافزاید نوجوانان افغانی که از ایران به سوئد آمدهاند، بسیار نگران آن هستند که اگر از این کشور اخراج شوند، به افغانستان فرستاده خواهند شد، نه به ایران که در آنجا بزرگ شدهاند.
با این حال سفارت افغانستان در این کشور درباره پدیده خوکشی این جوانان نوشت: "در مورد دلایل دست زدن به خودکشی، موارد زیادی وجود دارد که باید تحت مطالعه قرار گیرد. افراد معمولاً برای حفظ جان شان و یا رسیدن به شرایط بهتر زنده گی، پناهنده می شوند و این ساده انگارانه خواهد بود اگر بپذیریم که فردی پس از تحمل تمام مشقات و طی کردن هزاران کیلومتر سفر پر از خطر، صرفاً به دلیل بیم از مصاحبه، نداشتن سند اثبات سن و سال و یا دریافت نخستین پاسخ رد، دست به خودکشی بزند."
در ادامه این بیانیه آمده است: "ربط دادن این مرگ ها به دلایل پناهنده گی -با آن که پناهجویان افغان با مشکلات زیادی مواجه اند- پیش از وقت است و باید عوامل اصلی و مستند بر دلایل و شواهد جستجو شود. زیرا مرتبط دانستن این مرگ ها به صورت یکسره و یک جانبه با دلایل پناهنده گی یا اخراج، این خطر را در قبال دارد که عامل یا دلیل اصلی مخفی بماند و به آن رسیده گی نشود. آن هم در حالی که هیچ کدام ازینان با خطر باالقوة اخراج تا حد اقل دو سال آینده و آن هم در صورت رد تقاضای اقامت، مواجه نبودند."
+113
رأی دهید
-17
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۱
tokyo - توکیو، ژاپن
متاسفم بردار و خواهرهای افغان عزیز. به امید روزی که کشورهای خودمون جای موندن بشه و از .....دین اسلام همه ما بیرون بیایم.شما هم مثل ما درگیر این دین ظلم و جنایتکار اسلام هستید. متاسفم.
48
23
چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۹
ایرانی دبش - تهران، ایران
خدا کمکشون کنه اینها از آینده خودشون ترس دارن و دست به خودکشی میزنند چون اگر اینها رو برگردونن به افغانستان مرگ تدریجی هست براشون و برای اروپا آها هم بی تفاوت هست به امید روزی که دنیا سراسر خوبی باشه
43
17
پنجشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۰
navid120 - آنتورپن، بلژیک
امیدوارم دوستانی که به این خبر مثبت دادن فقط به این دلیل باشه که خواستن خبر رو داغ کنن و هرگز نمیخوام فکر کنم که انسانهاای وجود دارن که به هر دلیلی به خبر خودکشی یک انسان دیگه مثبت میدن چه برسه به این که این انسانها نوجوانانی بی پناه باشن ، فراموش نکنیم که تشویق به خودکشی میتونه جرم محسوب بشه.
72
15
پنجشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۷۰
جوابگو - مالمو، سوئد
تمام افغانی هأیک از ایران یا افغانستان میان همشون سنشنو دروغ میگن چون دوست یا فامیلها شون بهشون یاد میدن چون زیر سن را نگاه میدارند و به خانواده سوئدی میدان هیچ کدام شناس نامه رو نمیکنند ،۲۷ سال سن داره میگه ۱۴ ساله هستم،فکر میکنند اینها خر هستند نه .....
11
86
پنجشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۱
tokyo - توکیو، ژاپن
[::navid120 - آنتورپن، بلژیک::]. من باورم نمیشه، این زامبیهی آدمخوار رو ما داشتیم و نمیشناختیم. همین کسانی که با شما منفی دادن رو میگم، خدا رحم کنه
45
1
جمعه ۲۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۳:۵۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.