به گزارش فرادید، تا زمان کشف نفت در عربستان سعودی مردم ساکن این منطقه همچون پیشینیان خود در بیابان های گرم و سوزان در سختی و فقر زندگی می کردند؛ اما پس از سوم مارس 1938 زمانیکه کمپانیهای آمریکایی "استاندارد اویل" کالیفرنیا و "تکزاس اویل" در منطقه "دمام" واقع در جنوب شرقی عربستان نفت پیدا کرد همه چیز به سرعت تغییر کرد. این کمپانی که پنج سال قبل امتیاز استخراج و اکتشاف نفت در عربستان را از آل سعود گرفته بود توانستند به ثروت عظیمی دست پیدا کند. در این تاریخ کمتر از یک دهه از تاجگذاری ملک عبدالعزیز بن سعود در ریاض میگذشت و کشف این ثروت او و خاندانش را برای چندین دهه بر سراسر عربستان مسلط کرد.
آن روزها مردمی که در عربستان زندگی میکردند اغلب بادیه نشین بودند و شهرنشینی به مناطق حاصل خیز و گذرگاههای تجارتی محدود میشد. کشف نفت باعث شد ملک عبدالعزیز بسیاری از بادیه نشینان را وادار به یکجانشینی کند و بنیان بسیاری از شهرهای ثروتمند در آینده را بگذارد.
اعراب بادیه نشین تا آن روز در چادرهای سیاهی که با پشم درست شده بود زندگی میکردند؛ هر خانواده در یک چادر و هر چند خانواده یک "حی" و بیشتر از آن یک قبیله را تشکیل میدادند که بنیان اصلی زندگی اعراب از دیرباز بوده است. آنها جنگجویانی ماهر و سوارکارانی چالاک بودند که برای محافظت از قبیله خود تا پای مرگ می ایستادند.
"باب لندری" عکاس و گردشگر امریکایی مقارن با اکتشاف نفت و زمانیکه شرکت های نفتی بزرگ جهان عازم عربستان سعودی شده بودند همراه با آنها به این منطقه آمد تا آخرین تصاویر از کشوری که به یکباره از فقر و تنگدستی به سمت زندگی پر زرق و برق پرتاب میشد، تهیه کند. او که در سال 1940 یعنی دو سال پس از حفر اولین چاه نفت به جده، ریاض و مکه سفر کرده کشوری را به تصویر کشیده که هنوز نمی داند بر روی چه ثروتی نشسته است.