مشاور عالی قاسم سلیمانی 'سفیر ایران در عراق می‌شود'

ایرج مسجدی سومین سفیر ایران در بغداد پس از سقوط حکومت صدام حسین خواهد بود باشگاه خبرنگاران جوان٬ وابسته به صدا و سیمای ایران می‌گوید که سرتیپ ایرج مسجدی٬ مشاور عالی قاسم سلیمانی٬ فرمانده نیروی قدس سپاه خبر انتصاب خود به سمت سفارت ایران در عراق را تایید کرده است.
 
این پایگاه خبری به نقل از آقای مسجدی نوشته است که او گفته زمان دقیق جابجایی سفیر فعلی هنوز مشخص نیست چون "اقدامات اداری هنوز به پایان نرسیده ممکن است مدتی به طول انجامد".
 
در صورت انتصاب آقای مسجدی او سومین سفیر ایران در بغداد پس از سقوط حکومت صدام حسین خواهد بود.
 
ایرج مسجدی در سال‌های جنگ نیز در فعالیت‌های سپاه در خارج از ایران مشغول بود. او در جریان جنگ ایران و عراق رئیس ستاد قرارگاه رمضان٬ نخستین قرارگاه برون مرزی سپاه بود که آن زمان فرماندهی‌اش را محمدباقر ذوالقدر برعهده داشت.
 
این قرارگاه که هسته‌ مرکزی تشکیل نیروی قدس محسوب می‌شود٬ سهم مهمی در تجهیز و هدایت نیروی‌های مسلح عراقی مخالف صدام از جمله تیپ بدر داشت.
 
ایرج مسجدی که بعدها به فرماندهی قرارگاه رمضان نیز رسید٬ چندی پیش نقش این قرارگاه در جنگ و حمایتش از نیروهای مخالف صدام را به نقش امروز نیروی قدس در عراق تشبیه کرد.
 
"سازماندهی و حمایت از مجاهدین عراقی دقیقا همان کاری است که امروز نیروی قدس سپاه انجام می دهد. قرارگاه رمضان در طول جنگ برای انجام عملیات های نامنظم، چریکی، ویژه، اقدامات اطلاعاتی و کار با نهضت ها، گروه ها و مجاهدین عراقی تشکیل شد." آقای مسجدی که اکنون نقش مهمی در حضور سپاه در سوریه و عراق دارد٬ دو روز پیش در یک سخنرانی گفته بود که اکنون خط مقدم رزمندگان ایرانی "موصل و لبنان، حلب و سوریه است".
 
او نیز مانند فرماندهان دیگر سپاهی٬ حضور نظامی ایران در عراق را تکذیب می‌کند و می‌گوید که نیروهای سپاهی در عراق صرفا نقش مستشاری دارند.
 
آقای مسجدی گفته بود که ایران به عراق "لشکرکشی" و اگر اجازه داشت "سه لشکر سپاه ۴۸ ساعته تمام داعش را جمع می‌کرد".
 
او چند ماه پیش نیز از حضور نیروهای سپاهی و بسیجی در سوریه "تا کشته شدن آخرین نفر از داعشی‌ها و تکفیری‌ها" گفت.
 
برخی از کارشناسان می‌گویند که سفیر ایران در عراق برخلاف سفرای دیگر این کشور بیش از آنکه مسئول روابط دیپلماتیک دولت‌های ایران و عراق باشد٬ هماهنگ‌کننده میان گروه‌های شبه‌نظامی شیعیان عراق است که از سوی سپاه پاسداران حمایت می‌شوند.
 
با توجه به انتصاب جدید و موقعیت پیشین آقای مسجدی در نیروی قدس سپاه این شائبه بیشتر تقویت می‌شود که سفیران ایران در عراق بیش از آنکه پیرو سیاست‌های دولت و وزارت امور خارجه ایران باشند٬ مجریان برنامه‌های سپاه در عراق هستند.
 
دو سفیر پیش از آقای مسجدی نیز به گفته یکی از فرماندهان سابق سپاه از اعضای بلندپایه نیروی قدس سپاه هستند.
 
جواد منصوری٬ از فرماندهان نخستین سپاه پاسداران چندی پیش گفته بود: "سفیر ما در عراق و سفیر قبلی عضو نیروی قدس هستند. لبنان و سوریه هم همینطور."
 
سفیر فعلی ایران در عراق حسن دانایی فر است که از سال ۱۳۸۹ تصدی این سفارت‌خانه را برعهده داشته است.
 
او نیز سابقه حضور در جنگ و سپاه را دارد و در کارنامه او معاونت نیروی دریایی سپاه٬ فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و ریاست دانشکده فرماندهی و ستاد ذکر شده است.
 
آقای دانایی‌فر پیش از آغاز سفارت در عراق به مدت سه سال دبیر ستاد روابط اقتصادی ایران و عراق در نهاد ریاست جمهوری بود و همزمان ریاست ستاد بازسازی عتبات عالیات را نیز برعهده داشت.
 
آقای دانایی فر نقش مهمی در تخلیه اردوگاه اشرف و اخراج اعضای مجاهدین خلق از عراق داشت.
 
پیش از او حسن کاظمی قمی به عنوان نخستین سفیر ایران پس از جنگ ایران و عراق از سال ۱۳۸۵ در بغداد بود.
 
او سرپرست هئیت ایرانی در مذاکرات ایران و آمریکا در بغداد درباره مسائل امنیتی عراق در سال ۱۳۸۶ بود.
+6
رأی دهید
-29

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۹
    sarbaz007 - المان، آلمان

    میتونید سفیر ایرانی‌ توی آلمان هم سردار نقدی بذاری
    1
    22
    یکشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    negeen - کلن، آلمان
    چرا اینها اینقدر بد منظر هستند . ؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!
    1
    16
    یکشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    toghrol59 - گنت، بلژیک
    ایشون خودش با اینتر پول و تحریم‌های سازمان مثلا ملل متحد مساله داره..مشاور عالی‌...؟..منکه از طبقه هم کف یه آسمون خراش میپرم پایین.
    1
    6
    یکشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.