یکی از روستاهای خالی از سکنه در استان اصفهان مدیرکل امور روستایی استان اصفهان میگوید سرشماری اخیر در سال ۱۳۹۵ حاکی از خالی از سکنه شدن ۲۳۰ روستا از مجموع بیش از یک هزار و ۸۰۰ روستای استان اصفهان است.
در گفتوگو با خبرگزاری مهر، عیسی بهمنی گفته است که در سرشماری سال ۱۳۹۰ استان اصفهان، یک هزار و ۸۳۱ روستا ثبت شده و سرشماری سال ۹۵ نشان میدهد ۲۳۰ روستا در این استان خالی از سکنه شدهاند.
همین سرشماری همچنین حاکی است که تنها ۹۶۶ روستای استان اصفهان بیش از ۲۰ خانوار را در خود جای دادهاند.
مدیر کل دفتر روستایی استاندارای خراسان جنوبی نیز در مهر ماه جاری گفته بود که در سرشماری سال ۱۳۹۰، بیش از سه هزار و ۵۵۰ روستا و آبادی در این استان به ثبت رسیده و اکنون بیش از ۱۷۰۰ روستا به دلیل افزایش روند مهاجرت متأثر از خشکسالیها خالی از سکنه شدهاند.
این گفتهها در شرایطی است که در آبان ماه امسال مدیرکل پیشگیریهای وضعی از جرم در قوه قضائیه با اشاره موضوع حاشیهنشینی در کشور خبر داده بود که ۴۶۰ روستای ایران، تنها از ابتدای سال ۹۵ متروکه شدهاند.
بر پایه آخرین آمارهای مربوط به سرشماری سال ۹۰، ۷۱ درصد از جمعیت ایران شهرنشین هستند که حاکی از رشد مهاجرت به شهرها به نسبت سرشماریهای پیشین است و در عین حال گفته میشود که بیش از ۱۱ میلیون نفر از جمعیت شهری را حاشیهنشینان تشکیل میدهند.
در مورد گسترش مهاجرت به شهرها، دلایل مختلفی از جمله خشکسالی و بیآبی ذکر میشود، گرچه اخیراً ناصر کرمی، اقلیمشناس، به رادیو فردا گفته بود که اقتصاد روستایی در ایران فروپاشی و کوچکتر شدن است، و در شرایطی تا حدود ۱۰۰ سال پیش، ۸۰ درصد جمعیت ایران به طور مستقیم و غیرمستقیم، به اقتصاد روستایی و کشاورزی وابسته بودند، این رقم هماکنون به کمتر از ۳۰ درصد رسیده است.
این اقلیمشناس اضافه کرده بود که «در سالیان اخیر خشکسالی در واقع تیر خلاص را به سابقه هزاران سال معیشت روستایی و کشاورزی ایران زده، و فقط به خاطر خشکسالی در جایی مثل خراسان جنوبی، خراسان رضوی روستاها روز به روز خالیتر شده است».
به گفته آقای کرمی، «وقتی همه مزیتها از مزیت اقتصادی تا مزیت فرهنگی تا مزیت نزدیکی به قدرت سیاسی، را به شهر میآورید، طبیعی است که افراد خود را به این مزیتها نزدیک میکنند».
در مورد اصفهان، مدیر کل امور روستایی این استان در گفتوگو با مهر خشکسالی را عامل اصلی مهاجرت روستاییان این استان ارزیابی نکرده و در مقابل گفته است، نبود زیرساختهای لازم در روستاهای اصفهان، عدم ارائه برخی خدمات روستاییان این استان را راهی شهرها کرده است.
پیشتر در شهریور ماه امسال معاون توسعه روستایی و مناطق محروم در دفتر ریاست جمهوری، در یک گفتوگوی تلویزیونی، از خالی شدن ۳۳ هزار روستا در نزدیک به ۶۰ سال اخیر خبر داده بود.
ابوالفضل رضوی، گفته بود که در سال ۱۳۳۵ حدود ۶۸ درصد جمعیت ایران را روستاییان تشکیل میدادند، اما در سال ۱۳۵۷ این ترکیب به ۵۲ درصد کاهش یافت، در حالی که بر اساس آمارهای سال ۱۳۹۰ بیش از ۲۸ درصد جمعیت ایران را روستاییان و عشایر تشکیل میدهند.
همین مقام مسئول در اردیبهشت سال گذشته به خبرگزاری ایسنا گفته بود که در حال حاضر ۶۴ هزار روستا در مناطق مختلف کشور وجود دارد که از این تعداد حدود ۳۹ هزار روستا بالای ۲۰ خانوار و بقیه زیر ۲۹ خانوار دارند.
+23
رأی دهید
-4
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۶۳
Sabokbalam - کلیفرنیا، ایالات متحده امریکا
لابد پاى پیاده رفتن کربلا، حتما بر میگردن.
7
41
دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۳
uk.ali - لیورپول، انگلستان
1700 روستا فقط در خراسان جنوبی در مدت کوتاه خالی از سکنه شده ، بقیه مناطق هم دست کمی از آنجا ندارند .
4
26
دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۰۱:۱۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.