روزنامه فرهیختگان : قاتل ستایش قریشی کمتر از سه ماه از صدور حکم سنگین قصاص و اعدام، حالا بهدلیل ابتلا به مشکلات روحی در بیمارستان روانی رازی بستری شده تا بار دیگر اخبار مربوط به این پرونده پرحاشیه در صدر خبرها در فضای مجازی قرار گیرد. امیرحسین 17 ساله که متولد 25 آذر 78 است، 21 فروردین امسال دختر 6 ساله افغانستانی به نام ستایش را در خانه پدریاش در ورامین مورد آزار و اذیت قرار داد و او را با ضربات چاقو کشت و جنازهاش را با اسید سوزاند تا آثار جنایت باقی نماند. پسر نوجوان در شعبه هفتم دادگاه کیفری یک استان تهران محاکمه و به یکبار قصاص به جرم قتل، یکبار اعدام به جرم تجاوز به عنف و پرداخت دیه به جرم جنایت بر میت و ارش بکارت محکوم شد. حکم سنگین برای پسر نوجوان واکنشهای بسیاری را به دنبال داشت. حالا با گذشت کمتر از سه ماه از صدور حکم و در حالی که پرونده برای بررسی به دیوان عالی کشور فرستاده شده است، امیرحسین به بیمارستان روانی منتقل شده و مشخص نیست تا چه زمانی باید در آنجا بستری بماند.
مجتبی فرحبخش، وکیل مدافع امیرحسین در این باره به «فرهیختگان» گفت: «موکلم حدود دو روز پیش به دلیل مشکلات روانی در کانون اصلاح و تربیت تحت معاینه پزشکان قرار گرفت و پزشکان کانون اعلام کردند لازم است وی برای ادامه درمان به بیمارستان رازی در شهر ری منتقل شود. پزشکان بیمارستان پس از بررسی سلامت روانی امیرحسین اعلام کردند وی نیاز به بستری شدن در این بیمارستان دارد.»
ممانعت مسئولان بیمارستان از ملاقات با امیرحسین
این وکیل دادگستری ادامه داد: «موکلم از قبل نیز زمینههای بیماری روانی را داشت و من این موضوع را در جلسه دادگاه نیز مطرح کرده بودم. بعضی رفتارهایی که امیرحسین در کانون نشان داده بود نیز تاییدکننده این مساله است. امیرحسین به خاطر استرسهای وارد شده در این مدت و قرار گرفتن در محیطهای استرسزا و همچنین زمینههای مشکلات روحی و روانی که از قبل داشت حالا در بیمارستان بستری شده است.»
وی درباره شرایط خانوادگی امیرحسین گفت: «پدر و مادر وی پس از اطلاع از انتقال فرزندشان به بیمارستان روانی به آنجا رفتند، اما مسئولان بیمارستان اجازه ملاقات به آنها ندادند و اعلام کردند این ملاقات نیاز به دستور قضایی دارد. این در حالی است که تمام مراحل تحقیق از موکلم به پایان رسیده و وی ممنوعالملاقات نیست.»
بیماری روانی بعد از ارتکاب جرم اتفاق افتاده
نورالله عزیزمحمدی، وکیل مدافع اولیایدم نیز درباره وضعیت روانی امیرحسین و انتقال وی به بیمارستان روانی به «فرهیختگان» گفت: «به نظر میرسید پسر نوجوان تحتشرایط پیش آمده، قرار گرفتن در برابر اتهام سنگین قتل، تجاوز و جنایت بر میت و همچنین فشارهای وارد شده از سوی جامعه و رسانهها و آگاه شدن از مجازاتی که در انتظارش است به بیماری اعصاب و روان مبتلا شده؛ اما آنچه حائز اهمیت است اینکه شرایط پیش آمده بعد از ارتکاب جرم رخ داده و تاثیری بر حکم دادگاه نخواهد داشت.»
بیماری روانی رافع مسئولیت کیفری نیست
ابراهیم اسلامی، قاضی دادگاه کیفری یک استان تهران و یکی از قضات صادرکننده حکم قصاص و اعدام برای امیرحسین نیز در گفتوگو با «فرهیختگان» گفت: «حکمی که برای امیرحسین صادر شده حکمی سنگین است و ممکن است وی تحتتاثیر همین حکم به بیماری روانی مبتلا شده باشد یا ممکن است آگاهانه خود را به دیوانگی زده باشد اما واقعیت هر چه باشد مربوط به زمان بعد از وقوع جنایت است و حتی مجنون شدن این متهم نیز بعد از وقوع جرم نمیتواند تاثیری در حکم این پرونده داشته باشد.»
اسلامی ادامه داد: «در زمان صدور حکم، امیرحسین به کمیسیون پزشکی قانونی معرفی شد و به صورت دقیق تحتبررسی قرار گرفت. وی در آن زمان مبتلا به هیچ اختلال روانی که بتواند سلبکننده مسئولیت کیفری باشد، نبود و در کمال صحت و سلامت دست به جنایت هولناک زده بود. از نظر قانونی ابتلا به اختلالات اعصاب و روان و جنون، رافع مسئولیت کیفری نیست و اختلالات روانی میتواند برای هرکسی رخ دهد. آنچه مسلم است اینکه امیرحسین هنگام ارتکاب جرم جنون نداشته است.»
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان