خبرگزاری فرانسه روز جمعه در گزارشی از کویت خبر داد که وزارت خارجه این کشور، سفیر ایران در کویت را در ارتباط با «بازداشت چهار تبعه کویتی در جنوب غربی ایران» احضار کرده و خواستار آزادی آنها شده است.
در بیانیه وزارت خارجه کویت در این ارتباط که در خبرگزاری رسمی این کشور کونا بازتاب یافته، تأکید شده که این افراد در حوالی اهواز، در استان خوزستان، بازداشت شدهاند و کویت این موضوع را از نزدیک با مقامهای ایرانی دنبال میکند و خواهان تضمین آزادی آنهاست.
خبرگزاری فرانسه به نقل از دیپلماتهای کویتی نوشته است که کویت در یادداشتی که تسلیم سفیر ایران در کویت شده، خواستار دیدار با بازداشتشدگان و آزادی آنها شده است.
در بیانیه وزارت خارجه کویت همچنین تأکید شده که سفارت این کشور در تهران، برای پیگیری دلیل بازداشت این چهار شهروند خود، با مقامهای ایرانی در تماس است.
مشخص نیست این افراد در چه زمانی بازداشت شدهاند و بیانیه وزارت خارجه کویت هم در این زمینه سکوت کرده است.
در عین حال مقامهای رسمی و رسانههای ایرانی نیز تا کنون در مورد بازداشت شهروندان کویتی در اهواز گزارشی منتشر نکرده و واکنشی نشان ندادهاند.
کویت که به نسبت دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس عموماً روابط بهتری با ایران دارد، در آذرماه سال گذشته به دنبال قطع روابط عربستان و برخی متحدانش با ایران، سفیر خود را از تهران فراخواند، اما پس از چندی سفیر ایران در کویت گفت که سطح روابط دو کشور تغییر نکرده و موضوع کاهش روابط هم مطرح نیست.
در عین حال در سالهای اخیر شماری از اتباع ایرانی، که بیشتر آنها را صیادان ایرانی تشکیل میدهند، در حریم کشور کویت بازداشت شدهاند که برخی از آنها با تماسهای دو کشور به ایران بازگردانده شدهاند.
کویت همچنین در سالهای اخیر، برخی اقدامهای ضدامنیتی را به ایران یا گروههای مورد حمایت جمهوری اسلامی، از جمله حزبالله لبنان نسبت داده، و از جمله در دیماه سال پیش، دو تن از جمله یک شهروند ایران را به اتهام «جاسوسی برای جمهوری اسلامی» و «طراحی برای حمله در کویت» غیاباً به اعدام محکوم کرد.
در شهریور سال گذشته نیز ۲۴ نفر را به جاسوسی برای ایران و حزب الله لبنان متهم کرد، گرچه در آن زمان گفته شد که همگی متهمان به جز یک نفر شهروند کویت بودهاند.
در مرداد ۹۴ نیز، روزنامههای کویتی از کشف یک محموله بزرگ سلاح در این کشور خبر دادند که ادعا شده بود از ایران به کویت قاچاق شده است، و پس از آن یک نماینده مجلس کویت که هدایت کمیسیون روابط خارجی را برعهده دارد، ایران را «دشمن واقعی» کشورهای عرب سنی در منطقه خلیج فارس توصیف کرده بود.
در عین حال در خرداد ماه امسال روزنامه کویتی القبس خبر داد که کویت، ۴۷ ایرانی شهروند زندانی در این کشور را در قالب توافقی دوجانبه با ایران، برای گذراندن باقیمانده دوران محکومیتشان به ایران استرداد داده است.
از تعداد کنونی زندانیان ایرانی در کویت آماری در دست نیست اما در آبان ماه ۹۳، سفیر ایران در کویت در گفتوگویی با وبسایت عصر ایران گفته بود که بیش از ۱۹۰ ایرانی در زندان مرکزی کویت وجود دارند و علاوه بر این در زندانهای عمومی و بازداشتگاههای این کشور هم ۳۰ ایرانی دیگر در بازداشت هستند.