محمود صادقی، نماینده تهران محمود صادقی، نماینده تهران، در جلسه علنی روز یکشنبه، ۱۴ آذر مجلس، ،از صدور حکم بازداشت خود توسط یک بازپرسِ به گفته او«نابخرد» و کمین کردن ماموران با روشی شبیه «دزدان و آدمربایان» درکنار منزل او برای بازداشتش انتقاد کرد.
در مقابل علی لاریجانی، رئیس مجلس، نیز ضمن تکذیب واریز پولهای قوه قضاییه به حساب «شخصی» به نام رئیس این قوه، خطاب به این نماینده تهران گفت که «سخنان شما متناسب با روابط بین قوا نیست».
محمود صادقی در تذکر خود در جلسه علنی مجلس بار دیگر تاکید کرد که حکم بازداشت او بر خلاف «نص صریح قانون اساسی» و تلاش برای بازداشتش «صرفا» به دلیل تذکر به وزیر اقتصاد درباره حسابهای بانکی رئیس قوه قضاییه بوده است.
وی با بیان اینکه ماموران «شبانه مانند دزدان و آدمربایان» در کنار خانهاش برای بازداشت او «کمین کرده بودند»، به علی لاریجانی اعتراض کرد و گفت که چرا از «شان» مجلس دفاع و در مقابل «تعدی» به نماینده مجلس اعتراض نمیکنید.
وی اقدام قوه قضاییه برای بازداشت خود را «ساختارشکنی»خواند و افزود: «تذکر من مغایرتی با آرامش در جامعه ندارد. آرامش را کسانی به هم میریزند که شبانه با حکم یک بازپرس نابخرد، قصد بازداشت یک نماینده را دارند».
علی لاریجانی نیز در واکنش به این تذکر گفت: «آقای صادقی همین نوع صحبتهایی که الان نیز فرمودید متناسب با روابط میان قوا نیست».
وی با اشاره به تذکر محمود صادقی درباره حسابهای قوه قضییه نیز گفت که سخنان او مبنی بر اینکه «این پولها به حسابهای شخصی» واریز میشود «نقطه اتهام است».
آقای لاریجانی همچنین گفت که پیش از این در دیداری به محمود صادقی، علیرضا رحیمی و احمد مازنی، سه نماینده تهران، اعلام کرده که گزارشها درباره واریز پولهای قوه قضیایه به حساب «شخصی» رئیس این قوه «نادرست است و این پولها به نام قوه قضاییه است و به نام شخص نیست».
وی خطاب به آقای صادقی گفت: «چرا صحبتهای خود را اصلاح نکردید؟ اتهام زدن به افراد آزادی بیان نیست. شما آبروی مسلمان و یک تشکیلات را بردید».
رئیس مجلس همچنین با بیان اینکه سخنان آقای صادقی مبنی بر«بیخرد» خواندن بازپرس پرونده «در شان مجلس نیست» افزود که «نباید فضای مجلس و قوه قضاییه را تخریب کنیم».
به گفته آقای لاریجانی، اگر نمایندهای به دلیل مطالبی که در چارچوب وظایف نمایندگی بیان کرده به دادسرا احضار شد، این موضوع باید درهیئت نظارت بر نمایندگان بررسی شود.
وی در عین حال اعلام کرد که به محمد علی وکیلی، عضو هیئت رئیسه مجلس، گفته که اگر دادستانی «اصرار دارد»، آقای صادقی به دادسرا مراجعه کند، همانطور که پیش از این نیز در موردی مشابه از علی مطهری خواسته که به دادسرا مراجعه کند.
آقای لاریجانی همچنین گفت که اقدام شبانه دادستانی برای بازداشت آقای صادقی «درست نبود، من مسئله را پیگیری کردم و آنها هم موضوع را رها کردند و ماموران بازگشتند».
رئیس مجلس همچین با اشاره به موضوع تمدید تحریمهای آمریکا و شرایط منطقه افزود که «نباید به مسائل تشنجآمیز در کشور دامن بزنیم».
محمود صادقی، عضو فراکسیون امید در مجلس، روز یکشنبه هفتم آذر خبر داده بود که مأموران، هنگام بازگشت وی به خانهاش «برخلاف قانون نظارت بر نمایندگان مجلس» قصد بازداشت او آمده بودند اما «با مقاومت» خود را داخل خانه رسانده بود.
آقای صادقی روز شنبه نیز در نامهای به علی لاریجانی با تاکید بر اینکه «منشأ اصلی» صدور حکم بازداشت او تذکر درباره حسابهای شخصی رئیس قوه قضاییه بوده است، اعلام کرده بود که از رئیس مجلس انتظار میرفت، «اهتمام بیشتری» برای جلوگیری از «تعرض آشکار به ساحت مجلس» میداشت.
وی نوشته بود که در روز سهشنبه، ۹ آذر، به همراه محمدرضا تابش، نایب رئیس فراکسیون امید و با هدف «حفظ آرامش وکاستن از التهاب در سطح جامعه» به دادسرا مراجعه کرده که بازپرس شعبه چهارم «با استفاده از این فرصت، مبادرت به تفهیم اتهام» او کرده است.
به گفته آقای صادقی، در مذاکرات او با عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران که محمدرضا تابش نیز حضور داشته، «محرز» شده که «منشأ اصلی» حکم بازداشت او، تذکر به وزیر اقتصاد درباره واریز پولهای قوه قضاییه به حسابهای «شخصی» به نام رئیس این قوه بوده است.
این نماینده تهران همچنین گفته بود که تذکر درباره عدم رعایت آیین دادرسی کیفری در رسیدگی به اتهام یاشار سلطانی، شکایت نماینده کاشان و شکایت تعدادی از دانشجویان بورسیه شده در دولت سابق، سه شکایت دیگر از او بوده است.
به گفته این نماینده مجلس،عباس جعفری دولت آبادی حضور او در دادسرا را «تحسین» کرده و وعده داده که درخبر رسمی قوه قضاییه اعلام خواهد شد که حضور آقای صادقی «داوطلبانه» بوده اما «به این وعده وفا » نشده است.
دادستانی تهران روز سهشنبه، ۹ آذر، خبر داده بود که محمود صادقی پس از حضور در دادسرای فرهنگ و رسانه و «انجام تحقیقات در مورد اتهامات مطروحه توسط بازپرس پرونده و با صدور قرار تأمین کفالت و با معرفی کفیل آزاد شد».
ساعاتی پس از این گزارش، نایبرئیس فراکسیون امید مجلس اعلام کرد که حضور آقای صادقی در دادسرا «داوطلبانه» بوده و در خبر منتشر شده از سوی دادستانی «رعایت انصاف نشده» است.
آقای صادقی در نامه خود به رئیس مجلس بار دیگر تلاش دادسرا برای بازداشت او را «بر خلاف» اصول ۸۴ و ۸۶ قانون اساسی، ماده ۷۷ قانون آییننامه داخلی مجلس و قانون نظارت بر رفتار نمایندگان خوانده است.
مطابق اصل ۸۴ قانون اساسی «هر نماینده در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهارنظر نماید.»
بر اساس قانون نظارت بر نمایندگان مجلس تشخیص «مصادیق موضوع اصل ۸۶ قانون اساسی و ماده ۷۵ آییننامه داخلی مجلس» با هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس است.
بر اساس اصل ۸۶ قانون اساسی نمیتوان نمایندگان مجلس را به دلیل «نظراتی که در مجلس اظهار کردهاند یا آرایی که در مقام ایفای وظایف نمایندگی خود دادهاند تعقیب یا توقیف کرد»، ولی با این حال قوه قضاییه عملاً هیچگاه این اصل را به رسمیت نشناخته است.
با این حال دادستان تهران، روز دوشنبه ۸ آذر، گفته بود که شورای نگهبان سال ۸۰ و در تفسیری از این اصل اعلام کرده که «مصونیت ریشه اسلامی ندارد و تمام مردم در برابر حق و قانون الهی یکسان و برابرند».
آقای صادقی خطاب به علی لاریجانی نوشته که از او انتظار می رفته، به دلیل سوگند نمایندگی و آئین نامه مجلس،مبنی بر «بر حفظ شأن و منزلت و اقتدار مجلس و دفاع از حقوق و جایگاه قانونی» نمایندگان، «اهتمام بیشتری برای جلوگیری از وقوع این تعرض آشکار به ساحت مجلس شورای اسلامی و تقبیح این اقدام پس از وقوع آن» می داشت.
آقای صادقی در پایان نامه خود اعلام کرده بود که از رئیس و اعضای هیات رئیسه مجلس انتظار دارد، «ضمن تقبیح صریح این اقدام برای حفظ شأن و منزلت و اقتدار و استقلال مجلس تدابیر لازم را اتخاذ» کنند.
محمود صادقی پیش از این نیز احضار خود به دادسرا و تلاش برای بازداشت خود بدون بررسی احضاریه از سوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس را «غیرقانونی» خوانده بود.
«هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان» در هر دوره مجلس تشکیل میشود و اعضای آن یکی از نائب رئیسان مجلس، یک نفر به انتخاب کمیسیون اصل ۹۰، یک نفر به انتخاب کمیسیون حقوقی و قضایی، و چهار نفر به انتخاب نمایندگان مجلس از طریق رأیگیری هستند.
+97
رأی دهید
-0
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۳
m4hiar - لندن، انگلستان
شماها سر وتهتون یه کرباسین فقط پالوناتون با هم فرق میکنه..جمش کنین بابا این ننر بازیهاتونو
6
45
یکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۹
شاهنشاه روحت شاد - تهران، ایران
ننگ و نفرین بر این حکومت ملایان فاسد .لعنت بر مزدورانى که از این حکومت دفاع مبکنند .
3
46
یکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
Azad_UK - لندن، انگلستان
" مانند دزدان و آدمربایان .. " آخه بهتون برخورد نه؟ جناب صادقی مملکت سالها است که به این شکل اداره میشه ! ! ! ! (احیانا اگه خبر ندشتیدا!)
1
20
یکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۸
محسن ۵۵ - گنت، بلژیک
مانند نداره،همین هستند.کاری میکنند که هیچ کس جرات اعتراض نداشته باشه،آدم دقیقا یاد سال ۵۶ می افته. در کشورهای پیشرفته تاریخ هدفمنده،رشد میکنه ولی در جهان سوم تکرار میشه آن هم به فاصله کمتر از یک نسل.
2
10
یکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۴
Dara20 - تهران، ایران
همه شما مزدوران رژیم سر و ته یک زباله هستید و انگل وار به بدنه کشور ما آویزان شده اید. شماها گاوهای فربه طویله ولایت فتنه و آشوب رژیم فاسد اسلامی میباشید و بس.
3
16
یکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.