رئیس جمهوری گامبیا: خداوند خواسته در انتخابات پیروز شوم

جامه بر هویت اسلامی گامبیا تاکید نهاده و ادامه حکومت خود را به خواست خداوند و ادای تکلیف نسبت داده است رای‌گیری در انتخابات ریاست جمهوری گامبیا آغاز می‌شود و رئیس جمهوری این کشور گفته است که خداوند خواسته او در این انتخابات پیروز شود.
 
روز پنجشنبه، ١١ آذر (١ دسامبر)، رای‌گیری در انتخابات ریاست جمهوری اسلامی گامبیا برگزار می‌شود و یحیی جامه، رئیس جمهوری، با ابراز اطمینان ازانتخاب به پنجمین دوره ریاست جمهوری خود، در مورد هرگونه تظاهرات و تجمع اعتراضی پس از انتخابات هشدار داده است. به گفته گزارشگران، انتخابات کنونی دشوارترین چالشی است که یحیی جامه طی بیست و دو سال حکومت خود با آن مواجه بوده است.
 
در این انتخابات، رقابت اصلی بین یحیی جامه، از حزب اتحاد برای بازیابی و بازسازی، که خود آن را پایه‌گذاری کرده، و آداما بارو، به نمایندگی از سوی ائتلافی از هفت حزب مخالف جریان داشته است. آقای بارو که تاجر ساده‌ای بوده، به دلیل بازداشت تقریبا تمامی رهبران مخالف دولت به رقیب اصلی رئیس جمهوری تبدیل شده است.
 
در روزهای اخیر، تجمع‌های گسترده‌ای در حمایت از آداما بارو در بانجول، پایتخت گامبیا، برگزار شده و او از دولت خواسته سلامت رای‌گیری در این انتخابات را تضمین کند و به آقای جامه توصیه کرده است در صورت شکست در این انتخابات، به طرزی مسالمت آمیز قدرت را به برنده انتخابات تحویل دهد. او گفته است: "اگر جامه نصحیت پذیر باشد، نصیحت من این است که اگر شکست خورد، بر رای و ارزش‌های مردم گامبیا گردن نهد."
 
در تظاهرات مخالفان دولت، شعار اصلی خطاب به رئیس جمهوری این بوده است: "دیگر کنار برو!"
با بازداشت اکثر رهبران مخالف دولت، آدامو بارو به عنوان نامزد ائئلافی از هفت حزب مخالف از جامو خواسته به اراده مردم گردن نهد در مقابل، یحیی جامو تاکید کرده است که از آنجا که خداوند او را برای خدمت به خود و مردم گامبیا برگزیده و صرفا برای ادای تکلیف در پی ادامه ریاست جمهوری است، تلاش مخالفان برای پیروزی در انتخابات قطعا به شکست خواهد انجامید.
 
گروه‌های مدافع حقوق بشر نسبت به شرایط برگزاری انتخابات ابراز نگرانی کرده و گفته‌اند که فشار بر رسانه‌ها و بازداشت رهبران اصلی مخالف امکان برگزاری انتخاباتی کاملا سالم و منصفانه را از میان برده است. به گفته مدافعان حقوق بشر، حکومت گامبیا در این کشور "جو ارعاب" ایجاد کرده و باعث شده است که شمار قابل توجهی از جوانان گامبیایی در صدد مهاجرت به خارج برآیند.
 
یحیی جامو، که ٥١ ساله است، در سال ١٩٩٤در راس گروهی از افسران جوان ارتش دست به کودتا زد و رهبری کشور را در دست گرفت. نخستین انتخابات ریاست جمهوری گامبیا پس از کودتا در سال ١٩٦٦ برگزار شد و آقای جامو، به عنوان رهبر حزب تازه تاسیس "اتحاد برای بازیابی و بازسازی" با کسب اکثریت آرا به قدرت رسید هر چند ناظران خارجی نسبت به سلامت این انتخابات ابراز تردید کردند. به گفته آنان، فشار بر مخالفان باعث شد تا افرادی که قادر به رقابت موثر در انتخابات باشند از رقابت‌ها کنار گذاشته شوند و مبارزات انتخاباتی هم به شکلی منصفانه برگزار نشد.
طرفداران بارو خواستار تغییر اساسی در کشورشان هستند وی در انتخابات سال ٢٠٠١، که "نسبتا منصفانه" توصیف شد، با اکثریت اندک آرا به پیروزی رسید اما نحوه پیروزی او در انتخابات سال‌های ٢٠٠٦ و ٢٠١١، که به گفته منابع دولتی، حاکی از "حمایت گسترده مردم از نظام حکومتی و رئیس جمهوری بود" سئوال برانگیز بوده است. یحیی جامو در سال ٢٠١٥ رسما نام گامبیا را به "جمهوری اسلامی گامبیا" تغییر داد.
 
رئیس جمهوری گامبیا در سال‌های پیش از این تغییر نام هم بر ماهیت مذهبی حکومت خود تاکید می‌نهاده و این نظر را ترویج می‌کرد که خداوند او را برای خدمت به خود و مردم گامبیا برگزیده و حکومت کردن برای او جنبه تکلیف الهی دارد. یحیی جامو توجه به فرائض و مقررات اسلامی را برای سعادت مردم گامبیا ضروری دانسته و به ویژه سختگیری علیه همجنس‌گرایان را مورد توجه قرار داده است.
محمود احمدی نژاد و جامه - روابط گرم دو کشور در پی انتشار اخباری در مورد ارسال اسلحه از ایران قطع شد وی در سخنانی در سال ٢٠٠٨ همجنسگرایی را معصیتی بزرگ توصیف کرد و وعده داد که "قوانینی سختگیرانه‌تر از جمهوری اسلامی ایران" علیه همجنسگرایان تصویب کند. اظهارات او باعث نگرانی در این مورد شد که ممکن است منظور او، اعدام همجنسگرایان باشد.
 
در دهه گذشته میلادی، بین گامبیا و جمهوری اسلامی ایران روابط نزدیکی برقرار شد و در سفر محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری وقت ایران به گامبیا، یک رشته توافقنامه‌های همکاری بین دو کشور به امضا رسید. با اینهمه، در سال ٢٠١٠، دولت گامبیا ظاهرا به خاطر ناخرسندی از ماجرای ارسال اسلحه از ایران به نیجریه، روابط خود را با جمهوری اسلامی ایران قطع کرد.
 
گروه‌های مدافع حقوق بشر دولت گامبیا را به نقض حقوق بشر متهم کرده‌اند اما رهبر گامبیا تاکید داشته است که خواست خدا و اراده اکثریت مردم این کشور را اجرا می‌کند و مخالفان خود و کشورهای غربی را به خصومت با دولت و ملت گامبیا متهم کرده است.
 
گامبیا در سواحل دریای اتلانتیک در غرب قاره آفریقا واقع شده و از نظر مساحت، کوچکترین کشور آفریقایی است. جمعیت این کشور حدود یک میلیون و نهصد هزار نفر است و حدود ٩٠ درصد مردم این کشور مسلمان و بقیه مسیحی یا پیرو آئین‌های بومی هستند.
 
این کشور در سال ١٩٦٥ استقلال خود از بریتانیا را کسب کرد.
+2
رأی دهید
-22

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۷
    بردبار - بندر ماه شهر، ایران
    حیف از خاک که روی جفتتون بریزن
    5
    17
    ‌پنجشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
    ..... اون خدا رو باید یه کاری کرد که تو رو انتخاب کرده .....
    0
    2
    جمعه ۱۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    یکی به یکی میگه خدا رو سیاهت کنه چرا دروغ میگی!!،ببینم به این چی بگیم؟(خدا رو سفیدت کنه،رو خاکستریت کنه ، خدا نثل احمقی نجاتت کنه')
    0
    2
    جمعه ۱۲ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.