سوپرکامپیوتر چینی سانوِی تایهولایت هماکنون قدرتمندترین ماشین جهان است ژاپن پروژهای را به منظور ساخت سریعترین سوپرکامپیوتر جهان تا پایان سال ۲۰۱۷ آغاز کردهاست.
این کشور گفته که در نظر دارد بودجهای بالغ بر ۱۹.۵ میلیارد ین (۱۷۳ میلیون دلار) را صرف ساخت کامپیوتر اِیآیبیسی ( AIBC) کند. نام کامل این کامپیوتر AI Bridging Cloud است.
ژاپن امیدوار است که اِیآیبیسی به سرعت ۱۳۰ پتافلاپ برسد و از سانوِی تایهولایت، سوپرکامپیوتر چین که هماکنون سریعترین کامپیوتر جهان است، پیشی بگیرد.
به گفته ژاپن، از ماشین مزبور برای پژوهشهای مرتبط با تحلیل و آنالیز دیتاسِتهای عظیم استفاده خواهد شد.
اولین کاربردش میتواند در تحقیقات پزشکی یا کار بر روی بهبود نرمافزار کنترل کننده اتومبیلهای بدون راننده و رباتهای دیگر باشد.
سرعت پردازشی که برای اِیآیبیسی در نظر گرفته شده، به مراتب بیشتر از سانوِی تایهولایت است که با سرعت ۹۳ پتافلاپ کار میکند.
یک پتافلاپ معادل هزار تریلیون عملیات ممیز شناور ( floating point operation) در هر یک ثانیه است.
ساتوشی سِکیگوچی، رئیس «انستیتوی ملی علوم و تکنولوژی صنایع پیشرفته» که سرپرستی پروژه اِیآیبیسی را بر عهده خواهد داشت گغت: "تا جایی که ما میدانیم، چیزی به این قدرتمندی و سرعت وجود ندارد."
هنوز معلوم نیست چه پروسسوری هسته پردازشی این ماشین را شکل خواهد داد. چین تصمیم گرفت که برای سانوِی تایهولایت، چیپهای خودش را بسازد.
مشتریان تجاری و سازمانی در ژاپن قادر به خرید وقت برای استفاده از این ماشین خواهند بود تا به تلاشهای پژوهشیشان کمک کند.
دولت ژاپن امیدوار است که به این ترتیب باعث روی گرداندن آنان از کمپانیهای آمریکایی شود. معمولاً این مشتریان، وقتی که دنبال سوپرکامپیوترهای آماده سرویسدهی میگردند، به امثال آمازون، مایکروسافت و گوگل روی میآورند.
پروژه ساخت اِیآیبیسی بخشی از برنامه گستردهتر دولت ژاپن است تا به بازیابی عظمت و شهرت این کشور در حوزه علم و تکنولوژی کمک کند.
+23
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.