اخبار ضدونقیض از بازداشت نماینده جشنواره فیلم برلین در فرودگاه خمینی

رسانه‌های ایرانی اخباری از بازداشت آنکه لویکه، نماینده جشنواره فیلم برلین (برلیناله) در فرودگاه خمینی منتشر کرده‌اند
 
رادیو زمانه : وب‌سایت «سینما سینما» ابتدا گزارش داد که آنکه لویکه، نماینده برلیناله یکشنبه هفتم آذرماه در فرودگاه امام خمینی تهران و در حال خروج از ایران بازداشت شد.
 
اندکی بعد کانال تلگرامی روزنامه سینما نوشت که لویکه بازداشت نشده بلکه به خاطر بروز مشکل در خروج نوش‌آفرین دستوری، مترجم‌ همراه او، خود از پرواز سرباز زده‌است.
 
پس از آن سینما سینما در خبری تکمیلی گزارش داد که به علت ضبط پاسپورت خانم دستوری، آنکه لویکه نیز از سوار شدن به هواپیما امتناع می‌کند. سپس مأموران امنیتی چمدان‌های هر دو را بازرسی می‌کنند و فیلم‌های همراه خانم لویکه را ضبط می‌کنند.
 
نماینده برلیناله گفته که مشکلی برای خروج از ایران ندارد و دوشنبه به سمت پایتخت آلمان پرواز خواهد کرد. اما پاسپورت نوش‌آفرین دستوری به او بازپس داده نشده و او برای خروح از کشور باید منتظر بررسی مقام‌های امنیتی بماند. این اتفاق در حالی رخ داده که خانم دستوری دارای تابعیت آلمانی است و به‌عنوان پزشک در این کشور مشغول کار است.
 
خانم لویکه هر سال برای انتخاب فیلم‌های ایرانی شرکت‌کننده در جشنواره فیلم برلین به ایران می‌آید. او در حالی بازداشت شده که نسخه‌هایی از چند فیلم سینمایی به همراه داشته‌است.
 
جشنواره بین‌المللی فیلم برلین یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین جشنواره‌های سینمایی جهان است. برلیناله هر سال در ماه فوریه در برلین، پایتخت آلمان برگزار می‌شود.
 
تا کنون دو فیلم ایرانی «جدایی نادر از سیمین» اثر اصغر فرهادی و «تاکسی» اثر جعفر پناهی توانسته‌اند خرس طلایی، جایزه اصلی بخش مسابقه این جشنواره را از آن خود کنند.
استقبال چهل‌ساله برلیناله از فیلم‌های جنجالی ایران
 
سینمای ایران حضور پررنگی در جشنواره برلین داشته‌است. نخستین جایزه سینمای ایران در برلیناله سال ۱۹۷۴ به فیلم «طبیعت بی‌جان» اثر سهراب شهید ثالث تعلق گرفت. شهید ثالث با این فیلم توانست خرس نقره‌ای برای بهترین کارگردانی را از آن خود کند. سال ۱۹۷۶ نیز پرویز کیمیاوی با فیلم «باغ سنگی» برنده جایزه خرس نقره‌ای شد.
 
در همان سال، دایره مینا اثر داریوش مهرجویی که نخستین فیلم توقیفی سینمای ایران بود، در برلیناله به نمایش درآمد. سال‌ها بعد در ۲۰۰۶ برلیناله خرس نقره‌ای را به «آفساید»، فیلم جنجالی جعفر پناهی داد.
 
پس از دستگیری و حصر خانگی جعفر پناهی در جریان اعتراض‌های سال ۸۸ و شکل‌گیری جنبش سبز در ایران، شصتمین دور برلیناله از این فیلم‌ساز ممنوع‌الخروج به عنوان مهمان ویژه دعوت کرد.
 
در همان سال، فیلم «شکارچی» اثر «رفیع پیتز» در بخش مسابقه جشنواره برلین به نمایش درآمد. این فیلم به جنبش سبز و کشتار تظاهرکنندگان در تهران می‌پرداخت. فیلم «من عصبانی نیستم» نیز که به جنبش اعتراضی ۸۸ می‌پرداخت، سال ۲۰۱۴ در جشنواره فیلم برلین به نمایش درآمد.
 
برگزارکنندگان برلیناله سال ۲۰۱۱ از جعفر پناهی برای حضور در هیئت داوران دعوت کردند. در حالی که این کارگردان به دلیل ممنوع‌الخروجی قادر به سفر به برلین نبود، مسئولان جشنواره یک صندلی را به احترام او خالی گذاشتند. جدایی نادر از سیمین در همان سال برنده خرس طلایی شد.
 
پناهی سال ۲۰۱۳ فیلم «پرده» را با جاسازی در یک کیک برای برلیناله ارسال و جایزه خرس نقره‌ای را به خاطر بهترین فیلمنامه دریافت کرد. او با فیلم «تاکسی» در سال ۲۰۱۵ به خرس طلایی این جشنواره نیز دست ‌یافت. این فیلم نیز در شرایط ممنوع‌الخروجی و تحت فشارهای امنیتی بدون مجوز ساخته شد و نسرین ستوده، حقوق‌دان سرشناس ایرانی و زندانی سیاسی سابق در آن بازی کرد.
 
دولت ایران پس از وقوع اعتراض‌های سال ۸۸ نسبت به جشنواره فیلم برلین حساس بوده و رسانه‌های نزدیک به محافظه‌کاران همواره به آنچه خود «رویکرد سیاسی» برلیناله در حمایت از «ضدانقلاب و فتنه‌گران» می‌خوانند، تاخته‌اند.
+27
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۵
    مرغ آمین - تهران، ایران

    مملکت گل و بلبل عدل علی !!! .
    2
    33
    یکشنبه ۷ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    hamtarane - ملبورن، استرالیا

    احتمالا ایران با آلمان هم اختلاف حساب داره
    2
    34
    یکشنبه ۷ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.