بسیاری از راهنماییهایی که برای کاهش وزن ارائه میشود، درواقع کاهش وزن را دشوارتر میکند. شکی نیست که کم کردن وزن کارآسانی نیست اما با به کار بستن این راهنماییها کاررا سخت ترخواهید کرد.
با خواندن این مطلب به نقل از ام اس ان به اشتباهات خود پی ببرید و تغییرات لازم را ایجاد کنید:
مصرف نکردن چربی برای پیشگیری از چاقی:
همه چربیها مانند هم نیست. برخی از آنها باعث افزایش دور کمرو انسدادرگ ها میشود، درحالی که برخی از انواع آن باعث لاغری میشود؛ البته به شرطی که با عادت سالم غذا خوردن و ورزش منظم همراه باشد. ترکیب چربیها مانند ماهی، آوا کادو، مغز میوه ، تخمه و روغن نباتی برای سلامتی مفید است.
پرهیز از خوردن اسنک سالم:
اگرمنظور ازاسنک چیپس، شکلات و بیسکویت است که بدون شک باید از مصرف آن پرهیز کنید؛ اما اسنک سالم که مانع گرسنگی می شود، در کاهش وزن موثر است. بین وعدههای غذایی به خوردن میان وعدهای مانند مقدارکمی ماست، یک مشت مغزمیوه یا میوههای خشک رو بیاورید تا علاوه بر ایجاد سیری، روند سوخت وساز بدن نیز تسریع شود.
افزایش مصرف پروتئین:
بدن ما انسانها طوری ساخته شده است که با سه نوع ریزمغذی به شکل کربوهیدرات، چربی و پروتئین می تواند نیازهای خود را تامین کند. تمرکز کردن روی یکی ازمواد مغذی نه تنها به سلامتی شما لطمه میزند بلکه کمکی به کم کردن وزن نخواهد کرد. تمرکز در خوردن پروتئین، مانع از مصرف کافی کربوهیدراتهای پیچیده، فیبر و آنتیاکسیدان میشود.
حذف کربوهیدرات برای کاهش وزن:
همانند چربیها ، همه کربوهیدراتها شکل هم نیست. یکی از راه های کاهش وزن موفق انتخاب دقیق منبع کربوهیدراتی است؛ منابعی مانند میوه، سبزی و غلات سبوسدار.درحالی که کربوهیدراتها ازمواد غذایی تهیهشده با آرد تصفیهشده در صورت مصرف بالا، باعث افزایش وزن خواهد شد.
کمتر خوردن برای وزن کمتر:
بارها و بارها متخصصان تغذیه درباره رژیمهای نادرست هشدار داده اند زیرا نتیجه ای به دنبال ندارد.
با محروم کردن بدن ازکالری ومواد مغذی دیگر، روند سوخت وساز بدن متوقف میشود. این امر نیز کاهش وزن را سخت خواهد کرد.
ورزش با شکم خالی:
ورزش، دو، شنا و دوچرخه سواری با شکم خالی باعث از دست دادن عضلات میشود. از دست دادن عضلات نیز برای کسی که میخواهد وزن کم کند گزینه خوبی نیست. زیرا علاوه بر ایجاد افتادگی باعث میشود روند سوخت وساز بدن درست عمل نکند. پس قبل از آن یک میوه یا غذای مفید و انرژی زا بخورید.
امتناع از خوردن گوشت قرمز:
گوشت قرمز در صورت مصرف زیاد، برای اندام ها و قلب مضر است زیرا حاوی چربی اشباع شده است؛ اما در صورت مصرف متعادل ، آهن و پروتئین باکیفیت لازم برای سوخت وساز بدن و حفظ عضله، تأمین میشود. مصرف گوشت قرمز را به هفتهای چند پرس بدون چربی محدود کنید.