سلفی‌های کشنده و راهی برای جلوگیری از آنها

تعداد افرادی که سالانه جان خود را در راه گرفتن سلفی از دست می‌دهند، دارد بیشتر و بیشتر می‌شود، ولی گروهی از محققان آمریکایی به راه‌حلی امید بسته‌اند که ظاهرا برای این مساله پیدا کرده‌اند.
 
آنها دارند نرم‌افزاری طراحی می‌کنند که کاربران را از خطرات احتمالی آگاه می‌کند.
 
تحقیقات آنها نشان می‌دهد که تعداد افرادی که به خاطر گرفتن سلفی در سال ۲۰۱۴ جان خود را از دست داده بودند ۱۵ نفر بود. این رقم در سال ۲۰۱۵ به ۳۹ نفر و در هشت ماه نخست سال ۲۰۱۶ به ۷۳ نفر رسیده.
 
نتیجه دیگر این تحقیقات تعیین پراکندگی مکانی این مرگ‌ها بوده و در عین حال نشان می‌دهد که دلیل آنها در نقاط مختلف دنیا متفاوت است.
 
رهبری این گروه تحقیقاتی به عهده همانک لامبا، دانشجوی مقطع دکترا است و اعضای آن را چند دوست دانشجو در دانشگاه کارنگی ملون شهر پیتسبرگ تشکیل می‌دهند.
این تحقیق چه یافته‌هایی داشته؟ اسکات الرت با اینکه به گرفتن چنین عکس‌هایی ادامه می‌دهد هنوز زنده است اولین گزارش موجود (از یک منبع خبری معتبر) درباره مرگ یک نفر در حین گرفتن سلفی به ماه مارس ۲۰۱۴ تعلق دارد.
 
همانک لامبا و اعضای تیم تحقیقاتیش متوجه شده‌اند که از آن زمان به بعد ۱۲۷ مورد مرگ ناشی از گرفتن سلفی در گوشه و کنار دنیا گزارش شده.
 
۷۶ مورد از آن‌ها در هند اتفاق افتاده، ۹ مورد در پاکستان، ۸ مورد در آمریکا و ۶ مورد هم در روسیه.
 
اصرار مردم برای گرفتن سلفی در لبه پرتگاه یا نوک ساختمان‌های بلند با هدف معروف شدن در شبکه‌های اجتماعی باعث شده سقوط از ارتفاع زیاد به شایعترین دلیل برای این‌گونه مرگ‌ها تبدیل شود.
آیا ارتباطی میان دلیل مرگ و محل وقوع آن هست؟
قطار تنها خطری نیست که کاربران اینستاگرام در هند را تهدید می کند
 
در هند، اغلب مرگ‌ها به شبکه راه‌آهن مربوط می‌شود و دلیلش به گفته این گروه این است که "خیلی‌ها عقیده دارند که سلفی گرفتن در کنار خط راه‌آهن با بهترین دوستشان عملی رومانتیک است و نشانه‌ای بر دوستی پایان‌ناپذیرشان."
 
در ایالات متحده و روسیه، بخش قابل توجهی از مرگ‌ها با اسلحه ارتباط دارد که به باور این محققان به قوانین مربوط به اسلحه در این دو کشور مربوط است.
چه کاری می‌شود برای کاهش این مرگ‌ها کرد؟ عکسهایی اینچنین می‌تواند هزاران لایک به دنبال داشته باشد امید اعضای این گروه به این است که بتوانند نرم‌افزاری تهیه کنند که متوجه در خطر بودن جان سلفی بگیران هیجان‌دوستی که می‌خواهند محشرترین عکس ممکن را بگیرند بشود و به آن‌ها هشدار دهد.
 
آنها می‌خواهند نرم‌افزاری تهیه کنند که بتواند بفهمد کاربر دارد در نقطه‌ای مرتفع، نزدیک خط راه‌آهن و یا جای خطرناک دیگری عکس می‌گیرد و او را از خطرهای جانی احتمالی مطلع کند.
 
انجام این کار نیازمند ترکیبی از امکانات مکان‌یابی گوشی تلفن و تشخیص ویژگی‌های عکس است که نشانه خطرناک بودن محل است.
 
این محققان تا به حال ۳٫۰۰۰ سلفی را با استفاده از الگوریتمی که ساخته‌اند بررسی کرده‌اند و می‌گویند که بیش از ۷۰٪ عکس‌های خطرناک را با موفقیت شناسایی می‌کند.
 
البته شاید بگویید که شنیدن آژیر خطر در موقعیتی خطرناک می‌تواند وضعیت را بیش از پیش مخاطره‌آمیز کند.
پدیده مرگ‌های ناشی از گرفتن سلفی کیریل اورشکین به عکس‌ در شرایط خطرناک معروف است هر چه سلفی شما بهتر باشد، تعداد دنبال کننده هایتان هم در شبکه‌هایی مانند اینستاگرام بیشتر می‌شود و عکس‌هایتان بیشتر مورد پسند قرار می گیرد.
 
راستش گرفتن یک عکس ساده در برابر آینه دیگر جواب نمی‌دهد.
 
کیریل اورشکین پسری اهل روسیه است که ۱۷٫۹۰۰ نفر دنبالگر دارد و به دلیل عکس‌هایی که در وضعیت‌های ترسناک در نوک ساختمان‌های بلند می‌گیرد، معروف شده است.
 
افراد دیگری هم بوده‌اند که از این طریق در اینستاگرام مشهور شده‌اند. یکی از آن‌ها شخصی با نام کاربری "Drewsssik" بود که در سال ۲۰۱۵ از ساختمانی سقوط کرد و جان باخت.
 
دختر ۱۲ ساله ای هم از روسیه با نام کاربری "Oksana B" هنگامی که اکتبر امسال برای گرفتن سلفی رو نرده‌های بالکن رفته بود، جانش را از دست داد.
+15
رأی دهید
-20

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۱
    هومن1 - آلست، بلژیک

    بهترین راه حل اینه که بیان بساط لایک و دیسلایک رو از همه جا بردارن :o
    0
    20
    یکشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.