رفع گرفتگی صدا با طب سنتی

یکی از مشکلات شایع در فصول سرد سال و مخصوصاً پاییز، گرفتگی صداست. گاهی هم در اثر بلند فریاد زدن این مشکل به وجود می آید. طب سنتی برای رفع این مشکل تدابیری اندیشیده است که در این مطلب به تفصیل در مورد آن ها صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید...
 
در اثر سرماخوردگی، فریاد زدن یا بلند صحبت کردن گاهی خشونتی در حنجره ایجاد می شود که با ورم حنجره یا حتی درد زمان صحبت کردن خود را نشان می دهد برای بهبود این وضعیت توصیه هایی در طب سنتی مطرح شده است که در ادامه به آن می پردازیم.
 
در ابتدا کارها و مواد غذایی که موجب بدتر شدن این مشکل می شود را برایتان ذکر می کنیم و سپس به راهکارهایی که به تسکین و درمان این مسئله کمک می کند اشاره ای خواهیم داشت.
کارها و مواد غذایی ممنوعه در گرفتگی صدا
* متخصصان طب سنتی تأکیدشان بر این است که این افراد از مصرف غذاهای نفاخ مانند حبوبات پرهیز کنند. زیرا غذاهای نفاخ گرفتگی صدا را بیشتر خواهند کرد؛ حتی پرتقال و نارنگی نیز توصیه می شود که مصرف نشوند.
 
* لازم به ذکر نیست که آب یخ و ترشی و غذاهای آماده از دیگر خوردنی های مضر در گرفتگی صداست.
 
* غذاهای چرب، تند، شور و غذاهای غلیظ مثل ماکارونی و الویه، سالاد و ماست هم نباید مصرف شوند.
 
* از مصرف غذاهای بخارانگیز و بخاردار مثل ترتیزک یا شاهی، تره و ترب هم پرهیز کنند؛ مواد غذایی بخار دار مانند سیر و پیاز را در این مدت نباید مصرف کنند.
 
* غذاهای خمیری مانند پیتزا و لازانیا و ماکارونی مصرف نکنند.
 
* از غذاهای سرخ کرده و قرار گرفتن در معرض دود و گرد و غبار پرهیز کنید.
کارها و مواد غذایی مفید در گرفتگی صدا
* اولین و مهم ترین کار در افرادی که صدایشان گرفته است این است که باید بدن خودشان را گرم نگه دارند. استحمام با آب گرم به صورت روزانه نیز مفید است.
 
* مصرف آب گرم و عسل با چند قطره لیموترش از بهترین توصیه ها برای رفع گرفتگی صداست.
 
* این افراد می توانند سینوس ها و پیشانی خود را با روغن زیتون، بابونه و کنجد، روغن مالی کنند که این کار به بهبودی آن ها کمک می کند.
 
* در مدتی که فرد دچار گرفتگی صدا شده است باید از غذاهای ساده مانند حریره بادام، سوپ های ساده و آش های ساده استفاده کند.
 
* روغن مالی روی حنجره با روغن بابونه و شوید که روغن های محلل، تحلیل برنده و نرم کننده هستند هم مفید هستند. روزی 7 یا 8 بار روغن مالی کنند که حنجره آماده، نرم، گرم، پرتوان و پرطنین باشد.
 
* خاکشیر هم صدا را صاف می کند و خون را پاکسازی کرده و خوردن خاکشیر با شیر مفید است چرا که صدا را نیکو و صاف می کند.
 
* خوردن زرده تخم مرغ عسلی یا زرده تخم مرغ عسلی با شکر در رفع خشونت صدا توصیه می شود.
 
* حریره هایی با شیر و نشاسته و روغن بادام که کم کم خورده شود تا مجاورت حریره با حنجره موجب رفع خشونت آن شود.
 
* تخم خیار و بادام شیرین و تخم خطمی و کتیرا و مغز به دانه با لعاب اسفرزه را خیسانده تا لعاب بیندازد و آن را کم کم بخورید.
 
* صمغ عربی و نشاسته و کتیرا و خشخاش سفید و مغز تخم کدو و بنفشه را آسیاب کرده با لعاب اسفرزه خمیر کنید و به شکل قرص های بزرگی درآورده و آن را در دهان بمکید. لعاب اسفرزه نیم گرم با شکر را آرام آرام بخورید.
 
* انار شیرین را با پوست روی آتش بگذارید و سر آن را باز کنید و در حین حرارت دادن روغن بنفشه یا بادام شیرین لابه لای آن را تزریق کنید و آب انار را بخورید.
 
* شیر تازه با شکر یا ترنجبین در این خصوص مفید است.
 
* غذاهایی را که با اسفناج، باقلا، کرفس، شنبلیله و نخود تهیه می شوند را در این ایام بیشتر مصرف کنید.(البته باید نفخ آن ها گرفته شود)
 
* سوپ هایی که با مرغ چاق درست شده مفید است.
 
* نگه داشتن به دانه و نبات در دهان یا نگه داشتن تخم کتان کوبیده با شکر در دهان در رفع خشونت صدا کمک کننده است.
 
* انجیر خشک را با آب پخته تا ژله مانند شود آن را صاف کرده با کمی عسل به قوام آورید و آرام آرام بمکید.
 
* نصف قاشق چایخوری کبابه چینی را جویده و مدتی در دهان نگه داشته و با آب و عسل قورت دهید. کُبابه، تخم و بذر گیاهی است که در عطاری ها وجود دارد و به کُبابه چینی معروف است.
 
* غذاهایی مانند مویز، خرما، انجیر، چلغوزه، مغز بادام، نیشکر، ماءالعسل و تخم کتان در صاف کردن صدا مفیدند.
 * استفاده از لعوق انجیر و لعوق کلم در رفع گرفتگی صدا و صاف کردن صدا بی نظیر است.
 
برای تهیه لعوق انجیر، انجیر را 24 ساعت می خیسانند تا لعاب دهد و این لعاب را بر شعله می جوشانند تا قوام پیدا کند و شبیه آبنبات شود، سپس سرد شود و به صورت حب های کوچک درمی آورند و مانند آبنبات می مکند که این خود باعث بهبود گرفتگی صدا و نرمی سینه می شود.
 
* کسانی که ورم دارند، روی زبانشان آفت می زند، گلویشان می گیرد یا حنجره آن ها دچار مشکل می شود می توانند از شیره داخلی فولوس استفاده کنند. مغز فولوس یا عصاره ی داخل فولوس را بخیسانند و شیره آن را بگیرند، بعد به قوام در آورند و مصرف کنند، حتی می توانند کمی از میوه تمبرهندی بر حسب مزاجشان استفاده کنند که علاوه بر اینکه اجابت مزاجشان بهتر می شود به رفع مشکلات حنجره آن ها نیز کمک می شود.
+3
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.