چرا خامنه ای از ترامپ تعریف کرد؟

ایران وایر , رضا حقیقت نژاد
۳۰ اردیبهشت ۹۵، محمدجواد لاریجانی، سیاستمدار تندرو ایرانی، به میانه روهای ایرانی کنایه زد که از دونالد ترامپ مضحک تر هستند و پیشنهاد داد یک برنامه طنز با عنوان «ترامپ چپ و چوله» درباره اصلاح طلبان ساخته شود.
 
۱۱ فروردین ۹۵ نیز حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه تندروی کیهان، کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا را «ترامپ دیوانه» توصیف کرد و البته از پاره شدن برجام توسط ترامپ استقبال کرد. دو و ماه اندی بعد آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی گفت اگر برجام را پاره کنند، ما آن را آتش می زنیم. گفته های او پاسخ به دونالد ترامپ توصیف شد.
 
با وجود چنین سوابقی، «ترامپ مضحک و دیوانه» اکنون تصویر دیگری نزد تندروهای ایرانی دارد. چهارشنبه ۱۲ آبان، خامنه ای، دونالد ترامپ را مردی توصیف کرد که حرف هایش درست و واضح است. او علت توجه مردم آمریکا به ترامپ را نیز همین دانست: «مردم نگاه می کردند، می دیدند درست است، در واقعیت زندگی خودشان آن را می دیدند.»
 
چنین تصویری از ترامپ پیش از این به صورت پراکنده در رسانه های نزدیک به سپاه تبلیغ شده بود. ۵ خرداد ۹۵ روزنامه جوان وابسته به سپاه ترامپ را نماد واقعی سیاست آمریکا دانست که نشان می دهد «چه کسانی بر این کشور حکومت می کنند و برای مردم دنیا تصمیم می گیرند.» با این حال اظهارنظر خامنه ای می تواند فضای مناسب تری برای ابراز مخالفت آنها علیه کلینتون و حمایت تلویحی از ترامپ فراهم کند.
 
تیتر یک امروز روزنامه تندروی وطن امروز که هیلاری کلینتون را «عفریته جنگ» توصیف کرده، یک نمونه روشن در این زمینه است. این روزنامه نوشته «هیلاری بسیار تندروتر از آن است که به نظر می رسد» و «روی کار آمدن او به احتمال بسیار زیاد به وقوع یک جنگ بسیار بزرگ» منجر می شود. نویسنده این یادداشت مهدی محمدی، عضو تیم هسته ای ایران در دوران سعید جلیلی است. او در یادداشت کوتاهی که در تلگرام منتشر شده، با ابراز خوشحالی از کاهش آرای کلینتون در نظرسنجی ها، گفته است مردم آمریکا تصمیم گرفته اند خودشان رییس جمهور را انتخاب کنند و اگر ۹۹درصدی بپاخاسته باشند، کار به این سادگی ها نخواهد بود.
 
منظور او از ۹۹درصدی ها، جنبش اشغال وال استریت است. معترضان آمریکایی که در طول سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ راهپیمایی اعتراضی به سیاست های اقتصادی برگزار کردند. این راهپیمایی ها در آن زمان مورد استقبال مقام های ایرانی قرار گرفت. خامنه ای مهرماه سال ۹۰ گفت «جنبش وال استریت نظام سرمایه داری آمریکا و غرب را زمین خواهد زد». او آذر همان سال تلاش کرد جنبش وال استریت را نوعی بیداری اسلامی توصیف کند:‌ «امروز جوانان نیویورک و کالیفرنیا هم شعارهای مردم مصر و تونس را تکرار می کنند، از آنها الهام می گیرند و انکار هم نمی کنند.»
 
خامنه ای در آغاز رویدادهای موسوم به «بهار عربی»، این حوادث را بیداری اسلامی توصیف می کرد ولی اکنون کمتر از این عبارت استفاده می کند. همچنانکه بعید است او رای دهندگان به ترامپ را افراد الهام گرفته از بیداری اسلامی بداند.
 
در عین حال، تندروهای ایرانی نگرانی خاص خودشان را دارند. آنها ترامپ را یک مزاحم می دانند و می گویند سخنرانی های ترامپ علیه مسلمانان، به دموکرات ها و غربی ها فرصت تظاهر به اسلام دوستی داده است. تندروها همچنین به طور معمول مخالف ترامپ با توافق هسته ای را سند تردید درباره آینده برجام قرار داده و علیه دولت روحانی استفاده می کنند ولی دقیقا مشخص نیست در صورت ارایه پیشنهادهای تازه ترامپ چه رویکردی در پیش خواهند گرفت. ترامپ یکی از نقاط ضعف برجام را این دانسته که باعث شده ایران به یک قدرت منطقه ای تبدیل شود. اگر او بخواهد طوری حرکت کند که قدرت منطقه ایران را مهار کند، به احتمال بسیار زیاد از سوی خامنه ای یک فرد راستگو و صریح توصیف نمی شود.
 
رضایت کنونی خامنه ای از ترامپ به خاطر این است که می تواند با استناد به اظهارات انتخاباتی ترامپ، صریح تر علیه آمریکا حرف بزند و به مردم ایران بگوید اظهارات ضدآمریکایی اش درست و دقیق بوده است. او از هرچه ضد آمریکایی باشد و یا نشان دهد او درست گفته است، خوشش می آید، مهم نیست نتیجه اش چه باشد، مهم این است که ضد آمریکا باشد و اثبات کند پیش بینی خامنه ای درست بوده است.
+27
رأی دهید
-28

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۵
    حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
    ها همیشه از هم تعریف میکنند دیگه
    5
    19
    یکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    باباجان - لندن، انگلستان

    خامنه ای سرباز کوچولو ی پوتین، از او حمایت می کند،
    5
    46
    یکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۴
    روبرتو - میدلرزبرو، انگلستان

    اگر ادعا داری که آمریکا جنگ افروز است پس چطور تنها یک زن را جنگ افروز خطاب می کنی! چه چیزی باعث شده با انتخاب کلینتون مخالف باشی. این همان چیزی است که قبلاً هم ذکر کردم چون او یک زن است و شماها زن ستیز!!
    7
    29
    یکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۴
    روبرتو - میدلرزبرو، انگلستان

    این بابا هنوز نمی داند که حرفهای این دو کاندیدای ریاست جمهوری چیزی نیست بجز از سر راه برداشتن رقیب یکدیگر! همانطور که در ایران، ملت چرت و پرتهای عنتری نژاد و قول و قرارهایش را قبل از انتخابات تجربه کرد. همانطور که حسن کلیدساز با قول و قرارهایش یک مشت هالوی خوش خیال را به بیراهه کشاند که رأی بیاورد و صدها مثال دیگر از این دست!
    6
    27
    یکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    Hatef - پاریس، فرانسه

    پر واضح است: چون دنباله رو روسیه است.
    5
    33
    یکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۰
    بردیا ارانی - کلن، آلمان

    ترامپ چقدر بدبخته که این بابا ازش تعریف میکنه .!!
    8
    32
    یکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    koros_nl - امستردام، هلند
    [::حسین سلطانزاده - برلین، آلمان::]. بگو جون عایشه !
    7
    10
    یکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    فضول میرزا - استکهلم، سوئد

    پاچه خواری که شاخ و دم ندارد! :o
    6
    32
    یکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
    برای این که بدانیم جمهوری خواهان یا دموکراتها برای حکومت ایران بهتر است اول نگاهی به تاریخچه روابط آنها با حکومت ایران بیاندازیم اول جمهوری خواهان . آیزنهاور ( کودتای 28 مرداد و تشکیل ساواک برای شاه ) نیکسون ( چهار برابر شدن قیمت نفت و تبدیل شاه به ابرقدرت منطقه ) ریگان ( فروش اسلحه به ایران ) بوش پدر ( صدمه به صدام دشمن بزرگ ایران و نزدیک ترین روابط تجاری بین ایران و آمریکا ) بوش پسر ( هدیه عراق و افغانستان به ایران ) و حالا دموکراتها کندی ( وادار کردن شاه به اصلاحات ارضی که نتیجه آن شورش سال 42 بود ) کارتر ( پیروزی انقلاب و سقوط شاه بی شک مدیون اوست ) کلینتون ( قطع کلیه روابط بین ایران و آمریکا ) اوباما ( وضع شدیدترین تحریم های تاریخ علیه ایران که ایران را مجبور به امضای برجام کرد ) فکر کنم مشخص باشه ایران جمهوری خواهان را می خواهد یا دموکراتها را
    12
    8
    یکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.