درد مفاصل ناشی از آرتروز به دردی شایع در جوامع امروزی تبدیل شده است. آرتروز یک بیماری مربوط به استخوان و مفاصل است که باعث تخریب غضروف در ناحیه مفاصلی مانند زانو، شانه، ران، دست و یا مهره ها می شود. این بیماری پیامدهایی برای زندگی فرد دارد که باید از جانب اطرافیان درک شود. در ادامه به این اثرات اشاره می کنیم.
آرتروز مانع از خوابی راحت می شود
یکی از اثرات شدید و رایج ناشی از آرتروز، تاثیر آن در خواب بیمار است. دردهای مفصلی تاثیر مخربی روی خواب دارند و افرادی که از این بیماری رنج می برند به سختی به خواب می روند و یا مرتب بیدار می شوند. این مشکل در 77 درصد مبتلایان به دردهای شدید دیده می شود. از آنجایی که بیخوابی و بد خوابی منبع استرس است، در نتیجه زمینه را برای مشکلات دیگر فراهم می کند.
آرتروز به روابط زناشویی فرد آسیب می زند.
آرتروز و درد مفاصل به روابط زناشویی افراد نیز آسیب می زند. به عقیده متخصصان 21 درصد افراد که از این دردها رنج می برند، در روابط زناشویی دچار مشکل می شوند. دردهای فیزیکی ناشی از این بیماری، تاثیر منفی در روابط جنسی افراد دارد.
آرتروز به روابط خانوادگی نیز آسیب می زند
متاسفانه روابط خانوادگی نیز از آسیب آرتروز در امان نیست. در واقع 24 درصد افرادی که از درد مفاصل رنج می برند، عنوان می کنند که در روابط خود با نزدیکان شان دچار مشکل شده اند. این امر طبیعی است. وقتی فردی از یک درد مزمن رنج می برد، بدون شک رفتار و خلق و خوی سابق را نخواهد داشت. بنابراین لازم است اطرافیان درک درستی نسبت به شرایط وی داشته باشند.
آرتروز فعالیت افراد را محدود می کند
72 درصد افرادی که از روماتیسم رنج می برند عنوان می کنند که مجبور هستند گاهی فعالیت های کاری و تفریحی خود را محدود و حتی قطع کنند. در واقع زمانی که درد مفاصل شروع می شود، به سختی می شود ورزش کرد و یا کارهای یدی انجام داد.
به طور متوسط 30 درصد افرادی که از بیماری های مفصلی رنج می برند مجبور به کاهش و یا قطع موقت فعالیت های حرفه ای خود می شوند.
مشکل اینجاست که این افراد از ترک کردن فعالیت های دلخواهشان متاثر می شوند.
البته در خصوص کنار گذاشتن فعالیت ورزشی یک چرخه باطل حکمفرماست. به این ترتیب که هر چه فرد بی تحرک تر و خانه نشین تر شود، درد مفاصلش شدیدتر می شود.
آرتروز باعث اختلال در شغل فرد می شود
به طور متوسط 30 درصد افرادی که از بیماری های مفصلی رنج می برند مجبور به کاهش و یا قطع موقت فعالیت های حرفه ای خود می شوند. در کشور فرانسه بیماری های مربوط به استخوان ها و مفاصل، بعد از 40 اولین عامل مرخصی های استعلاجی است. البته در خصوص آرتروز سن و سال مطرح نیست و بر خلاف باورهای رایج یک بیماری مربوط به پیری نیست و جوان ها نیز از آن در امان نیستند.