پاسخ شدیداللحن ظریف به سئوال نماینده مشهد و اعتراض نمایندگان اصولگرا

 محمدجواد ظریف وزیر خارجه در مجلس  پاسخ شدید اللحن وزیر خارجه ایران به سئوال‌های جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس اعتراض تعدادی از نمایندگان اصولگرا را به دنبال داشت و آنان سخنان محمدجواد ظریف را «توهین» به آقای کریمی قدوسی دانستند.
 
وزیر خارجه ایران برای پاسخ گویی به سئوال‌های جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد، و محمدرضا پور ابراهیمی، نماینده کرمان، در جلسه علنی روز یکشنبه، ۱۱ مهر، مجلس حضور پیدا کرده بود.
 
به گزارش وب‌سایت انتخاب، در این جلسه محمد جواد ظریف در پاسخ به سئوال نماینده مشهد مبنی بر عزل معاون عربی و آفریقایی وزارت خارجه با درخواست کشورهای عربی گفت که از آقای کریمی قدوسی « تقاضا دارم به خاطر منافع کودکانه اینگونه با وجهه جمهوری اسلامی بازی نکند».
 
وزیر خارجه ایران خطاب به نماینده مشهد گفت: «چه کسی از صحبت خصوصی سرمدی و امیرعبداللهیان به شما گزارش داده است؟ چگونه به خودتان جرات می‌دهید در صحن مجلس خلاف بگویید؟».
 
آقای ظریف اضافه کرد: «با این تهمت‌ها، به دشمن اجازه می‌دهید جرات لاطائلات گفتن پیدا کند، امکان ندارد ما برای پیام دادن به این و آن، نسبت به تغییر همکارانمان اقدامی بکنیم».
 
وزیر امور خارجه ایران پیش از این نیز اظهارات منتقدان دولت درباره برکناری حسین امیر عبداللهیان را «توهین به جمهوری اسلامی» دانسته و گفته بود که «تاکنون هیچ‌کس در منطقه و یا خارج از آن جرات چنین درخواستی از ایران اسلامی نداشته است».
 
رسانه‌های اصولگرا پیش از این دولت حسن روحانی را متهم کرده‌ بودند که این اقدام را به درخواست کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس انجام داده و بدین ترتیب «محور مقاومت» را تضعیف کرده است.
 
آقای امیر عبداللهیان روز ۳۰ خرداد از سمت خود برکنار و حسین جابری انصاری جایگزین وی شد.
 
به گزارش خبرگزاری فارس، پس از سخنان آقای ظریف تعدادی از نمایندگان اصولگرای مجلس فریاد زدند که «شما به نمایندگان توهین کردید» اما وزیر خارجه گفت که «به‌هیچ عنوان» قصد توهین به آقای کریمی قدوسی را نداشته است.
 
علی مطهری، رییس جلسه علنی مجلس، نیز دراینباره گفت: «صحبت‌هایی از وزیر امور خارجه در صحن علنی مجلس مطرح شد که شاید تحقیر مجلس و نمایندگان تلقی می‌شود بنابراین کلماتی نباید به کار برده شود که از اقتدار مجلس کاسته شود».
 
به گفته آقای مطهری، وزیر خارجه در یادداشتی به هیأت رئیسه مجلس اعلام کرده که در سخنان او توهینی به نمایندگان نشده است اما اگر کسی برداشت توهین‌ دارد او عذرخواهی می‌کند.
 
در مجلس نهم نیز درجلسات علنی و کمیسیون‌های مجلس بین وزیر خارجه و نمایندگان اصولگرای مجلس از جمله مهدی کوچک‌زاده و جواد کریمی قدوسی درگیری‌های لفظی رخ داده بود.
 
از جمله روز یکشنبه، ۱۶ فروردین ۹۴، جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران درباره تفاهم لوزان به «درگیری لفظی» بین آقای ظریف و جواد کریمی قدوسی منجر شده بود.
«مصلحت نمی‌دانم وارد بحث نمایشگاه هولوکاست شوم»
آقای ظریف در پاسخ سوال دیگر نماینده مشهد درباره برگزاری نمایشگاه هولوکاست گفت این نمایشگاه «کمک به مظلوم‌نمایی» اسراییل است و «کمک به مردم فلسطین نیست».
 
همچنین به گزارش خبرگزاری ایرنا آقای ظریف اعلام کرد که در سخنان پیشینش برگزاری این نمایشگاه را محکوم نکرده و تنها گفته که این نمایشگاه توسط بخش غیردولتی برگزار شده است.
 
وی اضافه کرد: «به عنوان وزیر خارجه نه دخالتی داشتم و نه مصلحت می‌دانم دراین موضوع وارد شوم».
 
در اردیبهشت ماه دومین نمایشگاه و مسابقه بین‌المللی کاریکاتورهای هولوکاست در تهران برگزار شد.
 
وزیر خارجه ایران در پاسخ به پرسش رسانه‌های بین‌المللی گفته بود که دولت ایران ارتباطی با این نمایشگاه ندارد.
 
وزارت امور خارجه آمریکا، موزه هولوکاست واشینگتن و نیز یونسکو برگزاری نمایشگاه و مسابقه کاریکاتورهای هولوکاست در ایران را محکوم کرده بودند.
 
در مقابل آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، از برگزاری این نمایشگاه «قدردانی» کرده بود.
 
پس از سخنان وزیر خارجه، جواد کریمی قدوسی اعلام کرد که از پاسخ‌های وزیر قانع نشده و پاسخ‌های او به رای گذاشته شد.
 
بعد از پایان رای گیری علی مطهری، رئیس جلسه علنی مجلس اعلام کرد که نمایندگان مجلس پاسخ آقای ظریف را قانع‌کننده دانسته‌اند.
+101
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۰
    بردیا ارانی - کلن، آلمان

    شما دریوزگان دیروز و صاحب منصبان امروز هرچه توحین و تحقیر است برای ملت نگون بخت خریده اید حال چه میشود اگر چند کلامی هم پس بگیرید ..؟؟ !!!!!
    4
    60
    یکشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    Faryade_Khamoosh - آخن، آلمان

    ای بابا حالا مثلا شدید اللحن جواب بدی مثلا چیکار میکنی‌؟؟ یه مشت گاو و گوسفند ریختن تو مجلس شدن نماینده ملت. توی ملت هم راستش خیلی‌ خیلی‌ خیلی‌ زیاد میبینی‌ کسانی رو که فرقی‌ با این جماعت داخل مجلس نمیکنن. به هر صورت خلایق هر چه لایق. بنده هفته پیش از ایران برگشتم. حالا هر چی‌ میخواید بگید بگید، ولی‌ این ملت متاسفانه انقدر از بیق داغونه که همین فردا آخوند جماعت بزنه به چاک، شما یه ۵۰ سال نیاز داری که اول مغز این ملت رو خاک گیری کنی‌ و از نظر روحی‌ روانی‌ این ملتو نرمال کنی‌. پولدارش فقط کلمه لاکچری رو زبونشه و مثلا می‌خواد نشون بده چقدر ایران مدرنه، مارو برده یه مرکز خرید به نام پالادیوم تو تهران. خوب که چی‌؟ بقیه ملت هم اندرخم یک لقمه نون. همه چاکر امام حسین و علی‌ و این و اون، همه افکار داغون، همه جهان‌بینی مال ۱۰۰ سال پیش....فرهنگ ملت رو هم تو خیابون‌ها پشت فرمون میتونی‌ واضح مشاهده کنی‌. حالا جناب وزیر امور خارجه، شما هم بشین ماستتو بخور. خودتم از دوره بعد حداقل ممنوع التصویر خواهی‌ شد. ملتی که ۳۷ سال پیش انقلاب کرد، ملتی نانجیب و مغز کهنه و بیسواد بود.
    8
    62
    یکشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    afshin.briji - اهواز، ایران

    ظریف در کل عمر نظام محبوبترین مسول در بین مردم شد البته بحث بد و بدتر . اطرافیانش میخواهند او بعد از روحانى رئیس جمهور شود . ولى این غیر ممکن است چون یکى از شرایط تایید صلاحیت شدن منفور بودن است . جمهورى اسلامى نخواهد گذاشت کسى محبوب شود که منفورى ایت الله خامنه اى علنى بشه .
    3
    34
    یکشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    kasra persia - لندن، انگلستان
    [::Faryade_Khamoosh - آخن، آلمان::] گفته های شما بسیار بسیار تلخ و دردناک و با کمال تاسف حقیقت محض.
    1
    18
    یکشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۴
    نازک بین - شفیلد، انگلستان
    از نظر علمی و دانش سیاسی آقای کریمی قدوسی در حد و اندازه آقای ظریف نمی باشد . که بخواهد از او و اقدامات دیپلوماتیک اش خورده و ایراد بگیرد. اما میتوان اورا با احمدی نژاد هم سنگ و در یک حد و اندازه قیاس کرد.
    3
    13
    یکشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    تیتو تیتو - تهران، ایران

    این حکومت مایع ننگ ماست
    1
    25
    یکشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.