مدیتیشن یا سفر: کدام یک برای سلامت شما بهتر است؟

پژوهش های صورت گرفته نشان داده اند که مدیتیشن اثر مثبتی بر سلامت روانی انسان دارد و به بهبود خلق و خو و کاهش سطوح استرس در انسان کمک می کند. اما نتایج مطالعه ای جدید نشان داده است که مدیتیشن می تواند دارای فواید سلامت جسمانی نیز باشد. در حقیقت، هنگامی که با فواید سلامت فعالیت های کاهنده استرس مانند یک تعطیلات آرامش بخش مقایسه شود، آثار مدیتیشن می تواند حتی قوی‌تر و طولانی مدت‌تر باشد.
 
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ام‌ان‌ان"، مطالعه پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا و دانشکده پزشکی هاروارد با حضور 94 زن سالم که در بازه سنی 30 تا 60 سال قرار داشته اند، انجام شده است. سی نفر از این شرکت کنندگان تجربه مدیتیشن منظم را داشتند و در برنامه مدیتیشن شش روزه این مطالعه در اقامتگاهی تفریحی در کالیفرنیا حضور داشتند. شصت و چهار شرکت کننده دیگر از برنامه مدیتیشن منظم برخوردار نبودند و نیمی از آنها به صورت تصادفی انتخاب شدند تا از تعطیلاتی آرامش بخش لذت ببرند و نیمه دیگر یک برنامه تمرینی مدیتیشن که توسط مرکز بهزیستی چوپرا اجرا می شد را دنبال کردند. تمرینات مدیتیشن شامل کلاس های مدیتیشن مانترا، یوگا و خود اندیشی می شد که همگی توسط دکتر دیپاک چوپرا، نویسنده کتاب های پر فروش در زمینه مدیتیشن، طراحی شده بودند که البته وی حضوری در این مطالعه نداشت.
 
پژوهشگران از هر سه گروه نمونه های خون جمع آوری کردند و نظرسنجی های سلامتی بلافاصله پیش و پس از انجام فعالیت ها، و یک ماه و 10 ماه پس از آنها در قالب گزارش هایی که توسط خود شرکت کنندگان تهیه می شد را دریافت کردند. پژوهشگران بیش از 20 هزار ژن از هر شرکت کننده را مورد بررسی قرار دادند تا درک بهتری از تغییرات بیولوژیکی رخ داده در بدن آنها داشته باشند.
 
پژوهشگران دریافتند که هر سه گروه برخی تفاوت ها در آرایش مولکولی را پس از یک هفته حضور در اقامتگاه نشان دادند. چشمگیرترین تغییرات در زیست شناسی پس از تعطیلات در مسیرهای مولکولی مربوط به واکنش استرس و عملکرد سیستم ایمنی بدن بود.
 
ارزیابی نظرسنجی های بهزیستی گزارش شده توسط شرکت کنندگان نیز نشان داد بانوانی که تکنیک های مدیتیشن را طی دوره مطالعه فرا گرفته اند نشانه های افسردگی کمتری را گزارش کرده و استرس کمتری نسبت به همتایان خود که مدیتیشن نمی کردند، داشته اند. همچنین، آنها این فواید را برای مدت طولانی‌تری نسبت به بانوانی که مدیتیشن نداشتند، حفظ کرده بودند. مطالعات نشان داده اند این فواید سلامت روانی دارای فواید سلامت جسمانی مستقیم هستند که به کاهش فشار خون و ضربان قلب کمتر، گوارش بهبود یافته، انرژی جسمانی بیشتر، و سیستم ایمنی قوی‌تر منتج می شود.
 
بر اساس نتایج مطالعه صورت گرفته، فوایدی که مدیتیشن برای انسان به همراه دارد تنها منحصر به جنبه روانی نمی شود و تغییر روشن و قابل سنجش در چگونگی عملکرد بدن نیز آشکار بوده است.
 
به بیان دیگر، مدیتیشن روزانه می تواند حتی نسبت به یک تعطیلات آرامش بخش برای سلامت روانی و جسمانی شما بهتر باشد و البته فعالیتی بسیار ارزان‌تر نیز است.
+12
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.