میکروب سل بیشترین شیوع سل در دنیا در کشورهای جنوب صحرای آفریقا است
اولین داروی ضد سل که اختصاصا برای کودکان طراحی و تولید شده در کنیا در دسترس قرار گرفته است.
این تکدارو که در واقع ترکیب سه دارو است براحتی در آب حل میشود و درمان حداقل شش ماهه این بیماری را برای کودکان مبتلا بسیار آسانتر میکند.
در دنیا سالانه بیش از یک میلیون کودک به سل مبتلا میشوند.
درمان سل کار دشواری است، میکروب این بیماری به دارو بسیار مقاوم است و معمولا باید ترکیبی از سه تا شش آنتی بیوتیک را حداقل به مدت شش ماه به بیمار داد تا سل او درمان شود.
اما این قرصها برای بزرگسالان ساخته شده و برای کودکان باید آنها را خرد کرد تا بتوانند آن را مصرف کنند. خوردن این داروهای خرد شده بدمزه برای کودکان سخت است علاوه بر این که، دوز دارویی که به بدن کودک می رسد هم دقیق نیست.
اما خوردن داروی جدید که طعم میوه میدهد برای کودکان بسیار راحتتر است و دوز درمانی دقیق هم به بدن کودک میرسد.
کنیا اولین کشوری است که این دارو را در اختیار کودکان مبتلا به سل قرار داده و هجده کشور دیگر هم این دارو را سفارش دادهاند.
یکی از بزرگترین مشکلات درمان سل، حتی در بزرگسالان، قطع درمان است. میزان زیاد آنتی بیوتیکهای لازم برای درمان که باید مدت طولانی مصرف شوند عوارض جانبی بسیاری برای بیمار ایجاد میکنند و این باعث میشود بسیاری درمان را قطع کنند.
این مشکل در کودکان شدیدتر است بخصوص که تا به حال باید داروهایی را مصرف میکردند که برای بزرگسالان ساخته شده بود.
نیمه کاره گذاشتن درمان باعث افزایش مقاومت میکروب سل به دارو می شود آن هم در حالی که میکروب سل ذاتا یکی از مقامترین میکروبها به درمان است. سل حتما باید با مصرف چند آنتیبیوتیک درمان شود سل یکی از قدیمیترین بیماریهای بشر است و میکروب آن (Mycobacterium tuberculosis) که به باسیل کخ هم معروف است توانایی قابل توجهی در تغییر دارد.
انتقال بیماری از راه تنفس ترشحات عطسه و سرفه است که حاوی باسیل کخ هستند. میکروب سل توانایی ایجاد بیماری در بیشتر اعضای بدن را دارد اما با فاصله زیاد، شایعترین نوع بیماری سل ریوی است.
سرفهای که بیش از سه هفته طول کشیده و معمولا با بالا آوردن خلط و خون همراه است، تعریق شبانه، کاهش وزن قابل توجه، خستگی، تب، بیاشتهایی و تورم غدد لنفاوی از علائم اولیه سل هستند.
مهمترین راه تشخیص سل یافتن باسیل کخ در خلط است در کنار عکس قفسه سینه. یافتن میکروب سل در خلط و عکس قفسه سینه راههای اصلی تشخیص سل هستند از بیماری سل میتوان پیشگیری کرد و این بیماری واکسن موثری به نام ب.ث.ژ دارد.
سل شیوع یکسانی در دنیا ندارد، در برخی کشورهای دنیا سل بیماری بسیار شایعی است، بنابراین احتمال این که علت سرفه مزمن سل باشد بسیار بیشتر است تا مثلا در کشورهای غربی که سل شیوع بسیار کمی دارد و بیشتر مواردی که در این کشورها شناسایی میشود کسانی هستند که یا ساکن کشورهای سلخیز هستند یا اخیرا به این کشورها سفر کردهاند.
سل در ایران هم شیوع دارد اما شیوع آن بالا نیست: ۲۹ تا ۴۹ مورد تازه در صد هزار نفر.
شیوع سل در دو کشور همسایه ایران، یعنی افغانستان و پاکستان بسیار بیشتر است. به گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۲، سالانه ده هزار افغان به علت سل جان خود را از دست میدهند.
سل در سال ۲۰۱۴ جان ۱۴۰ هزار کودک و ۱.۳۷ میلیون بزرگسال را در دنیا گرفت. یک میلیون کودک هم در طول این سال به بیماری سل مبتلا شدند.
+4
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.