فرزندان محمود طالقانی: از زیر کالبدشکافی پدرمان در رفتند٬ به مرگ او مشکوکیم

محمود طالقانی که در سال ۱۳۵۷ از سوی آیت‌الله روح‌الله خمینی به عنوان امام جمعه تهران معرفی شده بود٬ در شهریور ۱۳۵۸ درگذشت. دو تن از فرزندان آیت‌الله محمود طالقانی با دفاع از بنیانگذاران سازمان مجاهدین خلق٬ از اعدام‌های اوایل انقلاب و اقدامات اکبر هاشمی رفسنجانی انتقاد کرده و گفته‌اند که به مرگ پدر خود «مشکوک» هستند.
 
مهدی و طاهره طالقانی در گفت‌و‌گویی که روز چهارشنبه ۱۷ شهریور از آنها در وب‌سایت «خبرآنلاین» منتشر شد٬ به بیان ناگفته‌هایی از زندگی و مرگ پدر خود پرداخته‌اند.
 
مهدی طالقانی در بخشی از این گفت‌و‌گو گفته که «اگر طالقانی زنده بود خیلی از مسیرهایی که ما در انقلاب رفتیم٬ رفته نمی‌شد» و به «احتمال ۹۰ درصد»، جنگ رخ نمی‌داد٬ سفارت آمریکا اشغال نمی‌شد و پدرش مخالف اعدام‌های اوایل انقلاب بود.
 
این فرزند طالقانی به موضوع اعدام‌های گسترده اوایل انقلاب که از سوی صادق خلخالی صورت گرفت نیز اشاره کرد و گفت که پدرش مخالف این اعدام‌ها بوده است.
 
وی افزود در یکی از ملاقات‌های پدرش با صادق خلخالی در خانه احمد خمینی٬ وی شاهد بوده که محمود طالقانی با «عصبانیت» خطاب به خلخالی گفته است: «آشیخ همه قرآن٬ رحمان و رحیم است تو این قاصم الجبارینت را از کجا آوردی که بی‌جهت مردم را اعدام می‌کنی؟»
 
مهدی طالقانی جزئیات بیشتری از این دیدار بیان نکرده٬ اما بی‌آنکه نامی از فرد خاصی ببرد گفته که «متأسفانه آقای خلخالی حمایت می‌شد».
 
حسین یوسفی اشکوری٬ از روشنفکران مذهبی، نیز در روزهای گذشته از «حمایت» احمد خمینی از اسدالله لاجوردی٬ رییس پیشین زندان اوین و دادستان انقلاب در دهه شصت سخن به میان آورده است.
 
خانواده آقای خمینی از جمله حسن خمینی و علی خمینی نیز پس از انتشار فایل صوتی مخالفت حسینعلی منتظری با اعدام‌های سال ۶۷ ٬ از اقدامات پدربزرگ‌شان به صراحت دفاع کرده‌اند.
 
انتقاد از اکبر هاشمی رفسنجانی از دیگر محور‌های این گفت‌و‌گو است. مهدی طالقانی در پاسخ به پرسشی درباره «تخریب» علی‌اکبر ناطق نوری و اکبر هاشمی رفسنجانی گفته است: «بی‌جهت افراد که تخریب نمی‌شوند».
 
وی در تکمیل پاسخ خود اضافه کرده است: «آقای هاشمی رفقای خودش را زندان فرستاد، مثلا آقای سحابی را زندان کرد و گفت می‌خواهم روی او کم شود».
 
طالقانی این نحوه برخورد هاشمی رفسنجانی با رفقای خود را ناشی از «قدرت» دانسته و گفته که «آقای هاشمی بعد از انقلاب بسیار روحیه ارباب منشی‌اش را حفظ کرده است».
 
این فرزند محمود طالقانی همچنین به درخواست‌ها از وی برای رفع مشکلات مردم اشاره کرده و گفته که مردم «واقعا فکر می‌کنند ما در حد آقا مهدی هاشمی رفسنجانی هستیم».
 
حمله و انتقاد از علی‌محمد بشارتی و محمد غرضی دو تن از وزیران دولت هاشمی رفسنجانی در جریان بازداشت مجتبی طالقاتی در سال ۱۳۵۸هم از دیگر بخش‌های این گفت‌و‌گوست.
 
مجتبی طالقانی در فروردین ۱۳۵۸ توسط گروهی از نظامیان تحت فرماندهی محمد غرضی بازداشت شد و دستگیری او در روزهای پرتنش سال ۵۸ به ناراحتی شدید پدرش و ترک اعتراض‌آمیز تهران از سوی او منجر شد.
 
طاهره طالقانی هم در این گفت‌و‌گو به نقل خاطره‌ای از آیت‌الله حسینعلی منتظری پرداخته که مربوط به دوران زندانی بودن پدرش در ۱۷ شهریور سال ۱۳۵۷ است.
 
وی گفته که پدرش پس از مطلع شدن از وقایع ۱۷ شهریور در زندان خطاب به منتظری گفته است: «الان دارد انقلاب می‌شود، مسلما شاه رفتنی است و مردم به ما روحانیت اعتماد می‌کنند. وای به حال روزی که مردم اعتماد کنند ما به سر کار بیاییم و ندانیم چه کار کنیم، در آن صورت وضعیت طوری می‌شود که عدم اعتماد برای مردم به وجود می‌آید و آن زمان مردم دین‌شان را هم از دست می‌دهند».
 
«از زیر کالبدشکافی طالقانی در رفتند٬ به مرگ او مشکوکیم»
 
مهدی طالقانی در این گفت‌و‌گو، بنیانگذاران سازمان مجاهدین خلق را «آدم‌های بسیار خوبی» معرفی کرده و گفته تا زمانی که پدرش زنده بود٬ «مجاهدین خلق مشکلی نداشتند».
 
طالقانی اضافه کرده که پدرش همراه با حسین خمینی٬ محمد منتظری و برخی دیگر با اعضای سازمان مجاهدین خلق ارتباط داشته٬ اما معتقد بوده که آنها نباید مسلح می‌شدند.
 
مهدی طالقانی از آنچه «حسادت» و «کینه» عده‌ای در جمهوری اسلامی نسبت به پدرش نامیده٬ سخن به میان آورده و افزوده است: «اینها فکر می‌کردند تا زمانی که طالقانی است در مصدر امور قرار نمی‌گیرند٬ بنابراین طالقانی نباشد به نفع‌شان است».
 
این فرزند محمود طالقانی با استناد به این موضوع گفته که مرگ پدرش را «مشکوک» می‌داند و با گذشت ۳۷ سال درباره نحوه مرگ پدرش پرسش‌های فراوانی دارد.
 
طاهره طالقانی دیگر فرزند محمود طالقانی هم در تایید سخنان برادرش٬ گفته که «برای همه فرزندان آقا٬ فوت ایشان مشکوک» است.
 
مهدی طالقانی همچنین در پاسخ به این پرسش که «تا حالا پیگیری کردید که شک‌تان را برطرف کنید؟» گفته است: «چگونه باید پیگیری کنیم؟ همان اول انقلاب مرحوم صدر حاج سیدجوادی دادستان کل بود٬ او پیشنهاد داد که کالبدشکافی انجام شود٬ اما گفتند نباید مجتهد را کالبدشکافی کرد٬ یعنی از زیرش در رفتند».
 
این فرزند طالقانی افزوده که پدرش بیمار قند و فشار خون «خفیف» داشته٬ اما «قرار نیست کسی که فشار خون و قند دارد در سن ۶۸ سالگی یک دفعه سکته کند».
 
مهدی طالقانی همچنین گفته در شبی که پدرش فوت کرد٬ تلفن‌های دو محل اسکان وی در خیابان بهار و ایران قطع شده بود و دو روز قبل از مرگ نیز خانه پدرش در خیابان بهار مورد سرقت قرار گرفته بود.
 
طالقانی از «کم‌کاری‌ها» برای آوردن پزشک بر سر بالین پدرش نیز سخن به میان آورده و گفته است: «سه بیمارستان اطراف خانه پدر بود، آقای چهپور٬ پدر زن محمدرضا {دیگر فرزند محمود طالقانی} از خیابان ایران پای پیاده می‌رود میدان عشرت‌آباد که دکتر شیبانی را بالا سر آقا ببرد٬ دکتر شیبانی که یک بار در زندگی کار پزشکی نکرده است».
 
طاهره طالقانی نیز در تکمیل اظهارات برادرش گفته است: در بیمارستان‌ها هم «گویا دکتر، کادر پزشکی کشیک، کپسول اکسیژن و آمبولانس نداشتند».
 
مهدی طالقانی هم اضافه کرده است: کمترین اتهامی که می‌شود به آقای چهپور زد این است که «کم کاری» کرده است.
 
آقای طالقانی عضو جبهه ملی ایران و از موسسین نهضت آزادی ایران بود. وی که در سال ۱۳۵۷ از سوی آیت‌الله روح‌الله خمینی به عنوان امام جمعه تهران معرفی شده بود٬ در شهریور ۱۳۵۸ درگذشت.
+92
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۱
    Liberte - ارومیه، ایران

    در مسئله مرگ طالقانی شاه کلید همون آقای چهپور پدر زن طالقانی است. این مسئله رو سفیر روسیه که همون روز با طالقانی دیدار داشت در خاطرات خود بیان کرده. چهپور بعد مرگ طالقانی ترفیع هم یافت. . افسوس مردم روحانیون رو روی کار اوردند و اونها هم کشور رو بدین روز انداختند. بیماری ها استرس ها ،فاصله طبقاتی و بی کاری و فساد . شاید بیشتر مرم فکر می کردند برای رهایی از فساد دوره شاه ، بهترین گزینه روحانیون هستند ،در حالیکه اینها بدترین بودند.طوریکه نزدیک چهل دهه از روی کار اومدنشون میگذره ولی هیچ اصلاحی نشده و همه جا بی سواد هاو دون پایه ها و افراد بی اصل و نصب و البته دزد ها مسئولند.
    14
    92
    ‌پنجشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    Elfar - اورنج کانتی، ایالات متحده امریکا

    شما به مرگ یک پیرمرد که یار خود خمینی یا همان ابوذر زمان خودتون، مشکوکید، اما ملت ایران به قتل میلیونها عزیزشون بدست همین ابوذر ها ///// یقین //////. دارند
    4
    89
    ‌پنجشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۰
    رضا پالونی - چرات آلاشت-قاهره، مصر

    ارومیه ایران مطلبو درست بخون اقای چهپور پدرزن محمدرضا طالقانی بوده نه پدر زن محمود طالقانی در ضمن هیشکی تو دنیا برای اصلاح کار نمیاد هرکی هم بیاد هم دهن داره هم زیر ناف و واسه خوردن میاد نمیاد ازادت کنه سی و دو سالته قد دوازده ساله میفهمی بنده خدا
    38
    12
    ‌پنجشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    شاهنشاه روحت شاد - تهران، ایران

    این رفسنجانى روباه مکار ،عامل قتل طالقانى و بهشتى و خیلیهاى دیگه شد .رفسنجانى یه جانى به تمام معناست و بزرگترین مهره انگلیسه.
    5
    54
    ‌پنجشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    Sabokbilam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    درستی یا نادرستی این مطلب پای گوینده هاش و کامنت گذاراش اما یکی که براش چپ بیاد از همه طرف براش چپ میاد یعنی روز مثلن جمعه عصر وسط تابستون یا تعطیلات میمیره دکترا و پرستارای کشیک سه بیمارستان هم تو مرخصی هستن یه دکتر نصفه نیمه میاد هیچ وسیله ای همراش نیست یارو میمیره میخوای ببری قبرستون ماشین نعش کش پنجر میشه قبرستون میبری غسالخونه غسال رفته نماز عشا میخوای میت رو دففن کنی یارو قبرکن افتاده پاش شکسته میت رو میذاری تو تابوت تابوت وسط راه گیر میکنه سنگ قبرو به زور میذاری سنگ قبر میشکنه خلاصه اینطوریه که واسه کسی که چپ بیاد همینطوری پشت هم چپ میاد lol
    7
    2
    ‌پنجشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    kawir - فرانکفورت، آلمان
    خب حالا چی می خواد بگید؟، بابای تو امثال بابای نکبت و مرگ و نکبت را به این سرزمین اوردند ،انهمه کشتند،کسی در مورد انها چیزی بمیگه ولی بابای زوار دررفته تو که با یک ثم لب گور ایستاده بود ، سقط شدنش مشکوکه، شما هم حتما مثل موسوی و کروبی و رجوی انتظار دارید ملت بچه های خودشون را برای خونخواهی پدر پدهر سگ تو بفرست تو خیابون که سر از کهریزک در بیارن!؟
    8
    11
    ‌پنجشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    mabahamim - منچستر، انگلستان
    و باز یک سند دیگر مثل جنایات ۶۷ یک مهر ننگین دیگربر پیشانی خمینی دجال طالقانی از مخالفان ولایت فقیه بود، بخاطر گشاده‌رویی که با جریانات و گروه‌های مختلف مثل ملی مذهبی‌ها، مجاهدین و چپ‌ها داشت از چهره‌های محبوب انقلاب بود. او به شکل مشکوکی در سال ۵۸ از میان رفت. پرونده‌ای در دادگستری از سوی خانواده وی تشکیل شد که دستور خمینی عدم پیگیری پرونده صادر شد. روز مرگ وی، پاسدار محافظش حضورنداشت و تلفن خانه‌ای که او در آن زندگی می کرد و گاهی جلسات شورای انقلاب در آن تشکیل می‌شد، نیز قطع شد. افزون بر آن چمدانی که اسنادی در آن وجود داشت که تنها خود آیت الله طالقانی کلید آنرا داشت، در آنجا گم شد. در انتها خمینی نیز اجازه کالبد شکافی را به بهانه توهین به روحانیت نداد. همه این عوامل به ویژه آنکه خود آیت‌الله طالقانی از منتقدان ولایت فقیه بود،روزی که این رزیم ساقط بشه که دیر هم نیست تمامی جنایات این خون اشامها مشخص و عاملین انها بدست خود مردم بدرک واصل خواهند شد.( نوسترداموس حکومت دجال بعد از ۴۰ سال سقوط خواهد کرد ۳۸ سال گذشت )امین
    3
    11
    ‌پنجشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    paydar22 - لاهه، هلند
    اقایی محمود طالقانی کاملان حق با شماست اگر از کمیته چیان ان زمان پیدا کنید و سوال پنج روز قبل از به شهدت رسیدن پدر کرامیتان بهشون اماده باش داده بودن و دوروز قبل در حوالی منزل پدرتان کنترل شدید توسط سپاه و کمیته بود
    2
    8
    ‌پنجشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی
    این خدادبیامرز یکی از شریف ترین و یکی از محترم ترین رهبر برادران تشیع بود که بنده براش احترام زیادی قائل هستم چون حقاً و انصافاً انسانی خدا ترس و با شهامتی بود که اخرتش رو به دنیای چند روزه و دست اورد شوم خمینی نفروخت، خداوند در میان توده برادران تشیع از اینگونه انسانهای مخلص زیاد پیدا کند امین
    4
    12
    ‌پنجشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.