عکس از آرشیو پژوهشگران دانشگاه دوک اعلام کردند که تعدادی از افراد فلج کمر به پایین به کمک پروژه تحقیقاتی این دانشگاه امکان راه رفتن پیدا کرده اند.
این پژوهشگران در نخستین گزارش رسمی پروژه بینالمللی "راه رفتن دوباره" توسط دانشگاه دوک، اعلام کردند که تعدادی از داوطلبان آنها که از کمر به پایین فلج بودند، دوباره راه می روند.
پروژه "راه رفتن دوباره" با شرکت هشت داوطلب و با استفاده از تکنولوژی مهندسی اعصاب در سال ۲۰۱۴ آغاز شد. نخستین نمایش موفق این پروژه، مرد فلجی بود که موفق به شوت کردن توپ فوتبال شد.
در این پروژه، فن آوری نوین بکار رفته در بخش مهندسی اعصاب دانشگاه دوک، با تبدیل امواج مغزی فکر به یونهای الکتریکی قابل هدایت به یک اسکلت خارجی، افراد فلجی را که تصور میرفت هرگز قادر به حرکت نیستند را به آرزویشان رساند.
پرفسور میگل نیکوللیس از دانشگاه دوک در این باره گفت: "برای خود ما هم مایه شگفتی بود، وقتی متوجه شدیم که تمرین طولانی مدت با این ابزار، فرد را قادر میکند از طریق امواج مغزی فکر و تحریک رشتههای عصبی، موتوری که به یک اسکلت خارجی متصل است، راه بیندازد."
او اضافه کرد که برای این تمرین از بازیهای کامپیوتری و رباتها استفاده شده است.
پرفسور میگل نیکوللیس گفت که ورای تصور آنها، داوطلبانی که در این پژوهش شرکت کرده بودند به رغم آنکه به دلیل آسیبهای نخاعی شدید، فاقد حس و حرکت در اندامهای تحتانی بودند، پس از مدتی قادر به درک حس لمس و فشار شدند.
این پروفسور دانشگاه دوک افزود: " چیزی که اصلا انتظار نداشتیم و خوشبختانه اتفاق افتاد، این بود که بعضی از این ۸ نفر، علاوه بر حرکت دادن اسکلت بیونیک خارجی، کنترل ارادی عضلاتشان را هم به دست آوردند و این کاملا بر خلاف دانش روز بود که تصور می کرد رشته های اعصاب و عضلات و محل ارتباط آنها در طی فلج طولانی مدت مضمحل میشوند."
پژوهشگران پروژه بینالمللی "راه رفتن دوباره" در دانشگاه دوک گفتهاند که برای اعلام نتیجه قطعی و کاربرد وسیع این تکنولوژی هنوز نیاز به تحقیقات بیشتری دارند، اما به نظر میرسد استفاده از این ابزار قادر به برقراری دوباره ارتباط های عصبی در مغز یا به قول آنها سیم کشی دوباره مغز، اعصاب و عضلات است و می تواند زندگی میلیونها نفر را متحول کند.
+11
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.