در اردوگاه پناهجویان به استرالیا 'به کودکان تعرض شده است'

ساکنان اردوگاه پناهجویان در گفتگو با خبرنگاران - شرایط اردوگاه نائورو باعث تشدید نگرانی در مورد وضعیت پناهجویان شده است
 
ساکنان اردوگاه پناهجویان از استرالیا از جمله کودکان در معرض آزار جسمی و تعرض جنسی قرار گرفته‌اند.
 
روزنامه گاردین در گزارشی نوشته است که براساس مدارک و شواهدی که در اختیار این نشریه قرار گرفته، طی حدود دو سال، بیش از دو هزار مورد از تجاوز و تعرض جنسی، ضرب و شتم و اقدام به خودآزاری در اردوگاه پناهجویان در جزیره نائورو روی داده است و بیش از نیمی از این موارد مربوط به کودکانی است که در این اردوگاه به سر می‌برند.
 
اردوگاه نائورو یکی از دو مرکز واقع در جزایر خارج از خاک استرالیا در اقیانوس آرام است که در اجرای سیاست اسکان پناهجویان در مناطقی خارج از خاک اصلی این کشور ایجاد شده است. استفاده از این اردوگاه‌ها مورد انتقاد گروه‌های مدافع حقوق بشر و سازمان ملل قرار گرفته است.
 
روزنامه گاردین نوشته است که بیش از دوهزار سند و گزارش داخلی اردوگاه که به این نشریه درز داده شده، مربوط به مواردی است که بین اوت ۲۰۱۳ تا اکتبر ۲۰۱۵ در این اردوگاه روی داده است.
 
براساس این گزارش، کودکان کمتر از ۲۰ درصد حدود ۵۰۰ ساکن نائورو را تشکیل می‌دهند اما موضوع ۵۹ از این گزارش ها را تشکیل می‌دهند. از این میان، هفت مورد به "تعرض جنسی" ارتباط دارد. برخی گزارش‌ها به شرح تعرض و آزار کودکان توسط نگهبانان اردوگاه و برخی دیگر توسط "مردان" نامشخص می‌پردازد.
 
در زمینه خودآزاری هم، ۳۰ مورد به اقدام توسط کودکان و ۱۵۹ مورد به اقداماتی ارتباط دارد که کودکان در آنها مطرح شده‌اند. سایر گزارش‌ها شامل موضوعات دیگر از حوادث اتفاقی تا بدرفتاری است.
طبق توافق دولت‌های نائورو و استرالیای، یکی از اردوگاه‌های پناهجویان در این جزیره تاسیس شده است در یکی از گزارش‌هایی که در اختیار روزنامه گاردین قرار گرفته بخشی از دفتر خاطرات یکی از کودکان بازگو شده که نوشته است از زندگی در اردوگاه خسته شده، اردوگاه را دوست ندارد و می‌خواهد بمیرد. او است: "من مرگ می خواهم، به مرگ احتیاج دارم."
 
مدافعان حقوق پناهجویان می‌گویند که این مدارک بار دیگر نشان می‌دهد که دولت استرالیا باید فورا مراکز بازداشت پناهجویان در خارج خاک این کشور را تعطیل کند و امکانات پزشکی و روانپزشکی لازم را در اختیار پناهجویان قرار دهد.
اعزام پناهجویان به خصوص کودکان به اردوگاه‌ها با انتقاد شدید مدافعان حقوق بشر در استرالیا مواجه شده است براساس سیاست مهاجرتی دولت کنونی استرالیا، پناهجویانی که با قایق خود را به سواحل این کشور برسانند، یا بازگردانده می‌شوند یا به اردوگاه‌های پناهجویان در پاپوآ گینه نو و جزیره نائورو اعزام می‌شوند. در ماه آوریل امسال، دادگاه عالی پاپوآ گینه نو اعزام پناهجویان عازم استرالیا به اردوگاه ویژه در این کشور را غیرقانونی اعلام کرد و به دولت دستور داد آنان را فورا از کشور به خارج منتقل کند. نخست وزیر گینه نیز گفت که این دستور اجرا خواهد شد اما زمان خاصی را برای اجرای آن تعیین نکرد.
 
برخی از ساکنان این اردوگاه‌ها از شرایط نامساعد این مراکز خبر داده و در مواردی، دست به اعتراضاتی نیز زده‌اند. در ماه مه امسال، یک زن ۲۱ ساله سومالیایی در اعتراض به شرایط اردوگاه پناهجویان در نائورو خودسوزی کرد. چند روز پیش از آن نیز یک پناهجوی ایرانی به همین دلیل دست به خودسوزی زد و در اثر شدت سوختگی، در بیمارستان درگذشت.
 
رای دادگاه می‌تواند تبعات حقوقی قابل توجهی داشته باشد. در استرالیا، مهاجرت غیرقانونی به موضوعی در مجادلات سیاسی تبدیل شده و به گفته وکیل سازمان پزشکان برای پناهجویان، در جریان رسیدگی به این شکایت، مردم استرالیا درخواهند یافت که به نام آنان، چه اقداماتی صورت می‌گیرد.
 
در مقابل، دولت استرالیا گفته است که هدف سیاست مهاجرتی، متوقف کردن سفر پناهجویانی است که با قایق رهسپار این کشور می‌شوند و گاه در طول این سفر، جان خود را از دست می‌دهند. به گفته منابع دولتی، قانون جدید مانع از آن نخواهد شد که کارکنان این مراکز نگرانی خود در مورد شرایط پناهجویان ساکن آنها را به اطلاع مقامات مسئول برسانند و خواستار رسیدگی به آن شوند.
+24
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۷
    koros_nl - امستردام، هلند
    خوب حالا فکر کن این حیون ها رو ول کنن قاطی مردم !! حق داره راه نمیده ! هرچی خلاف کار میره استرالیا
    18
    20
    ‌چهارشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    Lolitaa - دلفت، هلند
    البته که استرالیا از قدیم هم تبعیدگاه انگلیسیهای خلافکار بوده و هنوزم هست !اما سوال اینه :"اون دو سه تا مفلوک دربدرکجان بیان ماله کشی کنن؟" هنوزم رو حرفم هستم که پناهندگی رو یه حق مشروط میدونم اما (به شرط و شروط) مثلا جنگ و شرایط اضطراری کشور و زمان انقلاب و غیره !ولی میدونم بازهم اون خانم میاد (که بعدا ادب خودشو تو جای دیگه که خبری از نوشته من نبود دقیقا سه روز بعد کاملا نشون داد و معلوم شد از ادب بویی نبرده !)میگه با بچه و بار و بندیل بزنین بیرون و وسط راه بلغارستان نفله بشید بهتره !! اعصابم خرد شد برم یکی دو بسته ساندیس (رانی هلو و اناناس)ارسالی از سوی بابا جان ملای من ! بزنم تو رگ بیام به جنگ این عرق خورها !
    15
    12
    ‌چهارشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.