جلوگیری از بازگشت سرطان، آیا راهکاری وجود دارد؟

 کسانی که مبتلا به سرطان بوده‌اند اغلب از خود می‌پرسند چه راهکارهایی برای جلوگیری از بازگشت تومورها وجود دارد. ضمانتی برای عدم برگشت بیماری وجود ندارد اما با به کارگیری برخی ترفندها می‌توان آگاهانه‌تر به زندگی ادامه داد.
 
بدون شک سرطان از جمله بیماری‌هایی است که بیشترین پژوهش‌های علمی روی آن انجام گرفته است.
 
اما اطلاعاتی که در زمینه این بیماری داده شده است بیشتر در خصوص عوامل بروز و پیشگیری از آن است و هنوز پاسخی صریحی به این سوال داده نشده است: « پس از درمان سرطان چه راهکارهایی برای جلوگیری از بروز دوباره آن وجود دارد؟»
 
این پرسش اهمیتی روزافزون دارد چرا که افراد بیشتری نسبت به گذشته از این بیماری جان سالم به‌در می‌برند.
 
یک شیوه زندگی سالم همراه با تحرک زیاد، رژیم غذایی متعادل و وزن مناسب می‌تواند کیفیت زندگی را افزایش و اثرات جانبی ناشی از درمان سرطان را کاهش دهد.
 
بر اساس دانش امروزه، بسیاری ازاین تاثیرات مثبت به میزان توازن انرژی در بدن بستگی دارد. آن مقدار از انرژی که از طریق تغذیه به دست می‌آید با فعالیت ورزشی کاهش می‌یابد و باید به میزانی باشد که چربی اضافه‌ای ذخیره نشود.
نقش و اهمیت ورزش سال ۲۰۱۰ کالج آمریکایی ورزش ارزیابی جامعی از ۸۵ پژوهش درباره ورزش بعد از درمان سرطان به عمل آورد.
 
بر اساس آن تحرک عملکرد بدن و کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد و کسالت یا خستگی ناشی از روش‌های درمانی را کاهش می‌دهد.
 
اما برخی از متخصصین سرطان این نتایج را مورد شک و شبهه قرار دادند. سال ۲۰۱۵ پژوهشگران فرانسوی
 
مروری برهشت مورد تحقیق درباره فعالیت های بدنی و مراحل اولیه سرطان سینه به انجام رساندند. زنانی که فعالیت ورزشی زیادی دارند طی دوره پژوهشی ۵۰ درصد کمتر احتمال می‌رود از سرطان یا بیماری دیگری از بین بروند.
 
اما پژوهشگران دیگری در مخالفت با این نتیجه ‌گیری می‌گویند: «درست نیست بگوییم ورزش ۵۰ درصد خطر مرگ را کاهش می‌دهد، بلکه بهتر است بگوییم باید بیمار را به داشتن فعالیت بدنی تشویق کنیم».
+17
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.