گاردین: چرا بسیاری از ایرانی‌ها از حجاب متنفر شده‌اند

امسال علاوه بر پلیس یا گشت‌های عادی ارشاد، هفت هزار مامور مخفی نیز به کار گرفته شده‌انددر حالی که تابستان نزدیک می شود، پلیس در تهران بار دیگر سرکوب کسانی را که قوانین مربوط به پوشش اسلامی یا حجاب را رعایت نمی کنند، آغاز کرده است ؛ و امسال علاوه بر پلیس یا گشت‌های عادی ارشاد، ۷ هزار مامور مخفی نیز به کار گرفته شده‌اند.
 
دنیس حسن زاده آژیری در مقاله‌ای در صفحه تهران وبسایت گاردین، ضمن بیان این مطلب، خاطرات خود و همچنین خاطرات مادرش را وقتی که او کوچک بود نقل کرده و می‌نویسد "مادرم به یاد می‌آورد که چگونه ناچار بود برای پرهیز از دادن هر بهانه‌ای به پلیس اخلاقیات، در حالی که مجازات زندان برای متخلفان از مقررات عادی بود، مراقب باشد."
 
وی گزارش خود را با شرح ماجرایی در اوائل دهه ۱۹۹۰ میلادی، وقتی "کمیته" خواهرش و دوست او را هنگامی که عازم خرید بستنی بودند دستگیر کرد، ادامه می‌دهد و سپس اتفاقی را که در اوائل دهه ۲۰۰۰ برای پدرش، روزی که خواهرش را از کلاس به خانه می برد روی داد نقل کرده و می‌نویسد، ماموران خودرو را متوقف کردند. یک مامور زن از آنها پرسید چه نسبتی باهم دارند؟ "پدرم گفت دختر من است، و خواهرم گفت پدر من است." ماموران خواهان مدارکی شدند که این ادعا را ثابت کند.
 
دنیس می‌گوید این ماجرا در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی روی داد، وقتی بسیاری از جوانان احساس می‌کردند می‌توانند مقررات اخلاقی را نادیده بگیرند و حتی اعتراض کنند.
 
زمانی که محمود احمدی نژاد در سال ۲۰۰۵ میلادی (۱۳۸۴ خورشیدی) به ریاست جمهوری رسید، تغییرات به سوی محافظه کاری محسوس بود. "شمار ماموران چند برابر شد، به همه گیر می‌دادند."
 
نویسنده در ادامه می‌گوید برخوردهای شخصی او با چنین ماجراهایی وقتی ایران را در سال ۲۰۰۸ ترک کرد متوقف شد، اما دوستانش که در ایران ماندند، هنوز ماجراهای دیگری را تجربه می‌کنند و به نظر می‌رسد کسی قادر نیست کاری انجام دهد.
 
هفته پیش، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران از استقرار ماموران مخفی انتقاد کرد و گفت نخستین وظیفه کسانی که قانون را اجرا می‌کنند این است که به "کرامت و انسانیت مردم احترام بگذارند."
 
درست، اما ظاهرا باید "طلوع روز مبارک احترام به کرامت و انسانیت ایرانیان" را انتظار کشید.
+140
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    SydneyWater - سیدنی، استرالیا

    ایرانیان هیچوقت دوستار حجاب و اسلام نبوده اند که حالا از آن متنفررر بشوند، اسلام با زور و جنگ به ایرانیان تحمیل شد و هیچگاه ایرانی ها قلبا آن راقبول نکرده اند لذا همیشه با دستورات و قوانینش در تضاد بوده اند!!!
    9
    118
    جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    جمهوری اسلامی ایران بهانه های میخواهد همیشه در دست مزدورانش باشد برای سرکوب مردم . حجاب هم خود شده است بهانه ای در دست عوامل نظام فاشیستی اسلامی برای سرکوب دختران و زنان ایرانی !
    4
    70
    جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    azadeh11 - آمستردام، هلند

    گاردین تازه فهمیده که زنان ایرانی‌ حجاب را نمیخواهند. تا ببینیم کی‌ این آخوند‌ها از انگلیس اجازه میگیره که زنان ایرانی‌ اینقدر اذیت نکنند
    3
    67
    جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران

    ایرانی جماعت در مقابل اجبار و زور مقاومت میکنه و اینو تاریخ میگه نه من و حتی داستان جمهوری اسلامی. برید از زمان حمله اعراب به ایران که هزاران برابر بدتر از داعش و طالبان و ولایت فقیه بودند نگاه کنید و ببینید چطور ما زبان و افکار و حتی دینمون رو جدا کردیم یا سعی کردیم افکار و اعتقادات ایرانی رو قالب کنیم. برید مغلهای آدم خوار رو ببینید که وقتی پاشون به ایران رسید آدم شدند و حیواناتی که کارشون خراب کردن و از بین بردن بود رو تبدیل به آدمهای سازنده و ...کردیم. هرچیزی که اجباری باشه در مقابل ملت ایران شکست خواهد خورد 40 سال که چیزی نیست 300 سال هم که طول بکشه آخرش ایرانی ها برنده اند در مقابل حکومت ولایت شیطان که زیر لایه ای از اسلام تبلیغاتی قایم شده.
    1
    35
    جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    *بی همتا* - برلین، آلمان

    جالب است . 37 سال رژیم سرکوبکر ناتوان با گشت ارسلامی اش و نهی ازمنکرش ازمبارزه بانوان ایران درمانده شده وامسال ازوجود 7000 هزارنفر ماموران نامحسوس هم اضافه بر همان نیروها براه انداخته است . اما باز موفق نخواهند شد ..
    1
    46
    جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    AЯMAN 2000 - نصف جهان، ایران
    حجاب و اسلام بهانه اس فاطیشون هم تا حالا هزارتا کفن پوسونده خخخخ مهم اینه که ایرانی جماعت نباید از لحاظ "شکم و زیره شکم و حتی عقلی" سیر باشه و همیشه باید گشنه باقی بمونه تا مبادا نظام به خطر بیفته و عوض بشه و ملا بره تو توالت خونه اش زندگی و حکمرانی کنه! این حـ... های در راس مملکت از سال 1979 این سیاست رو در پیش گرفتن و تا حالا ایییی به نوعی موفق بودن! هر چند که الان بسیاری از مردم بخوبی سیاست خاص این رژیم رو فهمیدن و از خود مقاومت نشون میدن اما چه فایده که هنوزه که هنوزه برخی نمیدونن با اسلام اسلامو حجاب حجاب گفتنشون دارن آب به آسیاب این رژیم میریزن و متاسفانه این مردم این کار اشتباهشون رو متوجه نمیشن!!!!.
    1
    14
    جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.