پژوهشگران آمریکایی به مردانی که آرزوی پدر شدن دارند هشدار میدهند که ۷ هفته پیش از آمیزش از مصرف نوشابهها و مواد کافئیندار خودداری کنند، چون این امر خطر سقط جنین زنان باردار را افزایش میدهد.
مصرف روزانهی نوشابههای کافئیندار از جانب زنان، مدتی کوتاه پیش از لقاح و در دوران بارداری احتمال سقط جنین را افزایش میدهد.
تازهترین پژوهشهای منتشرشده در یک مجلهی تخصصی آمریکایی ( Fertility and Sterility) نشان میدهند که مصرف این نوع نوشیدنیها از سوی مرد نیز اگر پیش از عمل آمیزش صورت گیرد، با پیامدهای منفی همراه خواهد بود. جرمین بوک لویی، مدیر مسئول این گروه پژوهشی که به سفارش دانشگاه اوهایو تهیه شده، در این رابطه میگوید: «مصرف کافئین پیش از آمیزش، امکان سقط جنین را زیاد میکند، چه از سوی مرد، چه از طرف زن.»
این خطر همچنین در مواقعی که زن و مرد یا یکی از آنان، از مرز میانسالی گذشته باشد هم وجود دارد. بر اساس نتایج این بررسی، مواد شیمیاییای که در طی سالها در بدن انباشته شده، از دیگر عوامل افزایش خطر سقط جنین است. مصرف ویتامینها، از درصد بروز این امکان میکاهد.
رابطهی باروری و نوع تغذیه
در پژوهش دانشگاه اوهایو، ۵۰۱ زوج ساکن میشیگان و تگزاس بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ شرکت داشتند. موضوع تحقیق بهطور کلی، بررسی رابطهی میان باروری، نوع تغذیه و همچنین تاثیر عوامل سمی موجود در محیط زیست در داوطلبان بود. در این تحقیق میزان مصرف کافئین، توتون و قرصهای ویتامینی که این زوجها به مرور در محدودهی زمانی ۷ هفته پیش از آمیزش و ۷ هفته پس از بارداری زنان مصرف کردند، اندازهگیری و با یکدیگر مقایسه شد. نتیجه: از ۳۴۴ مورد حاملگی، ۹۸ مورد (۲۸ درصد) به سقط جنین انجامید.
پژوهشگران میگویند: اگر زنان ۷ هفته پیش از بارداری مثلا دو فنجان قهوهی کافئیندار نوشیده باشند، امکان سقط جنین آنان بنا به شاخص تعریف شده در دوران بارداری به ۱/۷۴ میرسد. اگر مردان پیش از آمیزش این میزان کافئین مصرف کرده باشند، احتمال سقط جنین ۱/۷۳ است. بنا به این شاخص هر میزانی بیش از عدد یک به معنای افزایش ریسک سقط جنین است.
خطر سقط جنین ولی اگر زنان حامله، هفتهها پیش از باروری هر روز قرصهای مولتی ویتامین مصرف کرده باشند، ۵۵ درصد کاهش مییابد. این رقم اگر مصرف ویتامین در دوران بارداری نیز ادامه داشته باشد، به ۷۹ درصد میرسد.