ایران انواع موشک بالستیک را 'از زیر زمین پرتاب و آزمایش کرد'

ایران مهرماه امسال موشک جدید عماد را آزمایش کردسپاه پاسداران ایران می‌گوید در چند روز گذشته پرتاب آزمایشی انواع موشک‌های بالستیک دوربرد، میان برد و کوتاه برد در مناطق مختلف ایران انجام شده است.
 
سرتیپ امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت در مرحله نهایی رزمایش "اقتدار ولایت"، انواع موشک بالستیک با بردهای ۳۰۰، ۵۰۰، ۸۰۰ و ۲۰۰۰ کیلومتر "با روشی متفاوت" و از زیر زمین (سیلو) پرتاب شده‌اند.
 
به گفته سرتیپ حاجی‌زاده رزمایش موشکی اقتدار ولایت با هدف "نشان دادن قدرت بازدارندگی" و "آمادگی های همه جانبه نیروهای مسلح بویژه سپاه پاسداران" انجام می‌گیرد.
 
به گزارش رسانه‌های ایران در این رزمایش موشک بالستیک نقطه‌زن "قیام" آزمایش شده است اما به دیگر انواع موشکی که در این رزمایش شلیک شدند اشاره نشده است.
 
مهرماه امسال تلویزیون دولتی ایران در اقدامی بی‌سابقه تصاویری را از یک تونل زیرزمینی پخش کرد که انواع موشک و حامل-پرتاب‌گرهای متحرک (کامیونی) در آن دیده می‌شد.
 
این تونل صدها متر طول و حدود ده متر ارتفاع داشت و سرتیپ حاجی‌زاده در همان زمان اعلام کرد که تعداد زیادی از این تونل‌ها در عمق پانصد متری زیر کوه‌های مرتفع در "تمام استان‌ها و شهرهای" ایران وجود دارند.
 
با این حال برخی کارشناسان معتقدند چون در این تصاویر نشانی از سیستم تهویه هوا دیده نمی‌شد عمق این تونل‌ها نمی‌تواند پانصد متر باشد.
 
علاوه بر این برخی معتقدند وجود حامل-پرتابگرهای متحرک نشان می‌دهد که ایران در این تونل‌ها سکوهای پرتاب ثابت ندارد هر چند از نظر تئوری امکان آن وجود دارد اما چون استفاده از سکوهای ثابت در زیر زمین آسانتر است، وجود حامل-پرتابگرهای متحرک منطقی به نظر نمی‌رسد.
آقای حاجی زاده همان زمان اعلام کرد که از سال آینده نسل جدید موشکهای دوربرد با سوخت‌های مایع و جامد جایگزین موشک‌های قبلی خواهند شد.
سیلو
سیلو در واقع سکوی زیرزمینی پرتاب موشک‌های بالستیک است که معمولا این سامانه‌ها به یک مرکز کنترل و فرماندهی متصل هستند.
 
استفاده از سیلو برای پرتاب موشک از آلمان نازی و در زمان جنگ جهانی دوم آغاز شد و از دهه شصت میلادی به اصلی‌ترین روش پرتاب موشک‌هایی که از زمین شلیک می‌شوند تبدیل شد.
 
سیلو علاوه بر محافظت سامانه پرتاب از حملات هوایی و موشکی دشمن امکان آمادگی و پرتاب سریع را نیز فراهم می‌کند.
 
ایران محل این سیلو‌ها را فاش نکرده اما برخی منابع از وجود یک پایگاه موشکی با پنجاه سیلو در استان سمنان در وسط بیابان و دور از شهر، و یک پایگاه موشکی با حدود دویست سیلو در نزدیکی تبریز خبر داده‌اند.
 
پس از توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی، آزمایش‌های موشکی ایران به یکی از اصلی‌ترین موضوعات مناقشه بین ایران و غرب بدل شده است.
 
در سند توافق هسته‌ای که تابستان گذشته امضا شد، اشاره ای به برنامه موشکی ایران نشده است، اما در قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت در تأیید این سند، از ایران "خواسته شده" تا از آزمایش‌ موشک‌هایی که "برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده اند" خودداری کند.
 
مهرماه امسال که ایران از آزمایش موشک عماد، "نسل جدید" موشک‌های بالستیک دوربرد خبر داد، آمریکا آن را نقض قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت دانست و برخی از نهادها و افراد را به دلیل ارتباط با برنامه موشکی ایران مشمول تحریم قرار داد.
 
ایران می‌گوید که آزمایش‌های موشکی این کشور نقض قطعنامه‌های شورای امنیت نیست چون این کشور فقط سلاح‌های متعارف را آزمایش می‌کند یا بکار می‌گیرد.
موشک قیامپس از این آزمایش موشکی، مارک تونر معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تاکید بر اینکه "آزمایش این موشک‌ها نقض برجام نیست" گفت:
 
"ما قصد داریم این موضوع را در شورای امنیت سازمان ملل مطرح کنیم. ما خواستار بررسی جدی موضوع هستیم و برای واکنش مناسب پافشاری خواهیم کرد."
 
"این رویداد نشان می‌دهد که چرا ما با متحدان خود در سراسر دنیا از نزدیک همکاری می‌کنیم تا برنامه موشکی ایران را کند و ضعیف کنیم."
 
"برای مثال از ممنوعیت‌های مطروحه در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت برای مختل کردن فعالیت‌‌ها و تولیدات موشکی ایران استفاده خواهیم کرد."
 
"ما با شدت عمل اهرم‌های خود را یک‌طرفه بکار خواهیم گرفت تا تهدید برنامه موشکی ایران را خنثی کنیم و برجام در بکارگیری این اهرم‌ها مانعی ایجاد نمی‌کند."
موشک قیام
سرتیپ پاسدار حاجی‌زاده امروز همچنین گفت موشکی "با بُرد ۸۰۰ کیلومتر در ابعاد موشک شهاب یک" که برای "انهدام پایگاه‌ها و منافع آمریکایی در اطراف ایران" طراحی و ساخته شده در رزمایش امروز از زیر زمین شلیک شده و هدفی را در فاصله هفتصد کیلومتری منهدم کرده است.
 
به گفته سرتیپ حاجی‌زاده موشک شش تنی قیام که مرداد سال ۸۹ رونمایی شد، "دروازه ورود ایران به عرصه جدید در ساخت موشک‌های بالستیک" است.
 
این موشک سوخت مایع که ۱۱ متر و نیم طول دارد (در برخی منابع ۱۶ متر ذکر شده) فاقد بالک است و از سیلو و پرتابگر می‌توان آن را شلیک کرد.
 
وزن سر جنگی قیام ۶۵۰ کیلوگرم (در برخی منابغ ۷۵۰ کیلوگرم ذکر شده) است و سقف پرواز آن در حداکثر بُرد، به ۱۹۵ کیلومتر (در بعضی منابع ۱۲۵ کیلومتر ذکر شده) می‌رسد.
+57
رأی دهید
-18

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    afshin.briji - اهواز، ایران
    وقتى به تکنولوژى پیشرفته ساخت امام با اون عظمتش از مقوا دست یافتند. منتظر همچین پیشرفتى بودیم. کلا سپاه در ساخت هرچیز مقوایى به خودکفایى رسیده .
    10
    29
    ‌سه شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    کله پاچه سیرابی - قصر شیرین ، ایران
    عربها فقط زبان زور و خشونت را میفهمند و سوسمار ستان بارها ایران را تهدید به نابودی می کنند پس ایران هم باید با حذر از تمام دسیسه های این قوم جاهل باشد و اگر هم اقتضاء کرد ضربه مهلکی به پیکر دشداشه پوشان وارد کند.
    13
    26
    ‌سه شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    کله پاچه سیرابی - قصر شیرین ، ایران
    بنده با هرگونه جنگ مخالف و متنفرم ولی آیا شما هموطنان چیزی غیر از تهدید و دسیسه از آنسوی همیشه خلیج فااااااااررررررس شنیدید
    11
    19
    ‌سه شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    Raymondweb - ایران، ایران
    درود..خوبه بالاخره خودمون موشک داشته باشیم بتونیم در مقابل عرب های حاشیه خلیج فارس و عربستان بایستیم....
    10
    22
    ‌سه شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    تفکر اسلامی - کپنهاک، دانمارک

    درود بیکران بر سپاه پاسداران که ولایت امام زمانی را با اقتدار کامل تا ظهور مبارک آقا عج با درایت مقام معظم رهبری؛ ولی برحق مواظبت میکنند. عمریها اگر بزکوهی هم بشید بازهم از تیررس موشکهای بالستیک ما در امان نخواهید بود. بر خودم میبالم که زاده خاک مقدس ولایت جمهوری‌اسلامی شیعه اتمی هستم.
    38
    11
    ‌سه شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    استالین - ولادی وستوک، روسیه
    [::تفکر اسلامی - کپنهاک، دانمارک::]. شیعه اتمی، هی هی هی :) :) :)
    10
    19
    ‌سه شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    araz kartuli - شانگهای، چین
    [::استالین - ولادی وستوک، روسیه::]. افغانی!. سنی ارهابی ! تو بهتره به فکر طالبان و کلاشینکف باشی،داشتن نصف یکی از این موشکها تو پنجاه سال آینده برای شما ها خواب و خیاله. زنده باد ایرانی پاینده باد یران مقتدر
    8
    9
    ‌چهارشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۳:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    استالین - ولادی وستوک، روسیه
    [::araz kartuli - شانگهای، چین::]. هی هی هی، :) :) :) افغان نه افغانی بیسواد! چندبار برای شما ها تکرار کردم! تکنولوژی استفاده شده در این موشک هم هتمن مانند هواپیمای رادارگریز تان هست:) .اگر روزی ایران در گیر جنگ تمام عیار بشود این اسباب بازی های آخوندی به درد نخواهد خورد;). در ضمن که به تو گفت من مسلمان و سنی هستم؟ نه جانم: من بیخدا هستم، به موجودات موهوم و ساخت ذهن انسانهای احمق باور ندارم . تعظیم و عبادت الله عرب را توهین به شخصیت آدمی میدانم. ;)
    6
    7
    ‌چهارشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.