امید ناسا به تحقق رویای پرواز انسان به مریخ تا سال ۲۰۳۰

اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، طرح بزرگی را دنبال می‌کند. این سازمان می‌خواهد تا چند سال دیگر پرواز فضاپیمای با سرنشین به مریخ را عملی کند. بسیاری به موفقیت این طرح خوشبین نیستند.
 
کره مریخ هم‌چنان هدف بزرگ دانشمندان ناسا قرار دارد. آن‌ها می‌خواهند تا سال ۲۰۳۰ میلادی روی مریخ فرود آیند. ولی این تنها طرح بلندپروازانه ناسا نیست.
 
این سازمان بودجه‌ای سالانه بالغ بر حدود ۱۷ میلیارد یورو در اختیار دارد که دست دانشمندانش را برای تحقیقات بسیاری باز می‌گذارد؛ از جمله یک تلسکوپ عظیم فضایی، ماموریت‌های تحقیقی به سایر سیاره‌ها، تحلیل علل گرمایش زمین، تولید هواپیماهای کم مصرف و سیستمی برای کنترل هوانوردی.
 
چارلز بولدن، رئیس ناسا معقتد است که همه این‌طرح‌ها به خوبی امکان پذیرند و ناسا بیشترین بهره‌برداری را ازاین بودجه خواهد کرد. او می‌گوید: «ما می‌توانیم بدویم و هم‌زمان آدامس هم بجویم. منظورم این است که ما می‌توانیم از همه مواهب طبیعی زمین استفاده کنیم، و هم‌زمان گستره نفوذمان به کهکشان را بیشتر ‌کنیم. انسان را به مریخ بفرستیم تا برای کهن‌ترین سوال‌ها پاسخی بیابیم؛ این که آیا ما در این کهکشان تنهاییم؟»
 
تردید نسبت به طرح‌های ناسا
اما آیا اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا به همه اهدافی که پیش روی خود گذاشته، خواهد رسید؟ در این باره تردیدهای وجود دارد که خود را در توضیحاتی که کنگره از ناسا خواسته نیز، به خوبی نشان داده است. سفر به مریخ با انتقادهای زیادی روبرو شده است.گوشه‌ای از تحقیقات ناسا روی مریخپاول اسپادیس یکی از دانشمندانی است که در این باره می‌گوید: «ما مدعی می‌شویم که در حال تدارک سفر به مریخ هستیم، اما نه تجهیزات و نه فناوری کافی برای انجام چنین ماموریتی را داریم، نه حالا و نه در آینده‌ای قابل پیش‌بینی.»

ناسا در حال حاضر مشغول ساختن یک موشک پرتاب‌کننده و یک کپسول فضایی است که بتواند فضانوردان را به اعماق فضا ببرد. اولین پرواز آزمایشی فضانوردان در زودترین زمان برای بهار ۲۰۲۱ برنامه ریزی شده است. البته این کپسول فضایی مطلقا برای پرواز به مریخ ساخته نشده است. به همین دلیل اسپادیس توصیه می‌کند که ناسا طرح‌های خود را به کره ماه محدود کند.
 
او در این باره می‌گوید: «آمریکا خود را پیشتاز فضانوردی می‌داند، در حالی که سردرگمی استراتژیک ما این پیشتازی را زیر سوال می‌برد. اروپا، هند، روسیه و چین فعالیت‌های خود را روی ماموریت‌هایی به کره ماه متمرکز کرده‌اند. هدف آن‌ها این نیست که دنیاهای جدیدی را تصرف کنند، بلکه ماه را قابل استفاده کنند. ما چگونه می‌توانیم مدعی نقش پیشتازی در فضانوردی جهان باشیم، در حالی‌که نمی‌خواهیم در عرصه کره ماه با تیم‌های دیگر وارد بازی شویم؟»
آزمایش سیارک
ناسا اما می‌خواهد به جای سرمایه‌گذاری روی ماموریت‌هایی به کره ماه یک آزمایش عجیب دیگر نیز انجام دهد: یک سیارک را بگیرد و آن را آزمایش کند. ناسا می‌گوید این یک تمرین مهم برای رسیدن به مریخ است.
سایر دانشمندان نسبت به این گفته تردید دارند. با این حال رئیس ناسا اهمیتی به منتقدان نمی‌دهد و می‌گوید که سازمانش به اندازه کافی برای این طرح حمایت می‌شود، هم از سوی کنگره و هم دانشمندان و صنایع. چارلز بولدن معتقد است که این طرح هم روشن است، هم قابل پرداخت و هم قابل دسترسی. از این گذشته مریخ سیاره مهمی است.
 
این که مریخ چقدر مهم است را تحولات سال آینده آمریکا روشن می‌کند. آن موقع رئیس جمهور جدیدی روی کار آمده و پیش روی ناسا احتمالا طرح‌ها و فرصت‌های دیگری قرار گرفته است.
+11
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۱
    رضا شاه دوم - پاریس، فرانسه
    من به نمایندگی از طرف تمام ایرانیان پیشنهاد میکنم که ناسا این خامنه ای و جنتی را هم به عنوان پیشنماز و مسئول جوابگویی به مشکلات اهالی مریخ با خود بآن دیار ببرد . دُعای خیر تمام ایرانیان بدرقه راهتان خواهد بود
    1
    2
    ‌پنجشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.