عادل الجبیر: عربستان در لیست حامیان تروریسم نیست، ولی ایران هست

عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستانیک هفته پس از انتشار مقاله وزیر امور خارجه ایران در روزنامه نیویورک تایمز که عربستان را به حمایت از «افراطیون خشونت‌طلب» متهم کرده بود، همتای عربستانی او روز سه‌شنبه ۲۹ دی ماه با چاپ یادداشتی در این روزنامه، به این مقاله پاسخ داده و گفته که کشورش قربانی تروریسم از سوی حامیان ایران شده است.
 
عادل الجبیر در این مقاله که با عنوان «آیا ایران می‌تواند تغییر کند؟» چاپ شده است، این ادعا را مطرح کرده که ایران به جای مقابله با انزواطلبی‌اش که خودش مسبب آن بوده است، کنار گذاشتن «سیاست‌های خطرناک توسعه‌طلبانه و فرقه‌ای» و همچنین حمایت از تروریسم، اتهام‌های واهی و بی‌اساس علیه پادشاهی عربستان طرح می‌کند.
 
به گفته وی، این مهم است که درک شود چرا عربستان و کشورهای حامی آن در حاشیه خلیج «فارس» متعهد به مقاومت علیه توسعه‌طلبی ایران و واکنش قوی به اقدامات تهاجمی آن هستند.
 
وزیر خارجه عربستان با اشاره به توافق هسته‌ای میان تهران و شش قدرت جهانی، گفته که قطعا بخش بزرگی از جامعه ایران خواهان گشایش اساسی در داخل و مناسبات بهتر با کشورهای همسایه و جهان هستند ولی حکومت ایران چنین چیزی را نمی‌خواهد.
 
عادل الجبیر سپس با اشاره به پیروزی انقلاب بهمن ۵۷ در ایران و تنظیم قانون اساسی جمهوری اسلامی که در آن خواهان «صدور انقلاب» شده است، نتیجه‌گیری کرده که در پیامد این رویکرد، تهران از گروه‌های افراطی خشونت‌طلب نظیر حزب‌الله لبنان، حوثی‌های یمن و شبه نظامیان فرقه‌گرا در عراق حمایت می‌کند.
به ادعای وی، ایران مسوول بمبگذاری در مقر تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت در سال ۱۹۸۳، انفجار مقر الخبر در عربستان سعودی در سال ۱۹۹۶ و ترور (ناراضیان سیاسی) در رستوران میکونوس در برلین در سال ۱۹۹۲ است. «همچنین از سال ۲۰۰۳ به این سو، یک هزار و ۱۰۰ نفر از نیروهای آمریکایی در عراق از سوی نیروهای مورد حمایت ایران کشته شده‌اند».
 
روابط ایران و عربستان در پنج سال گذشته و همزمان با آغاز بهار عربی به شدت متلاطم شده و به دنبال اعدام شیخ نمر النمر، روحانی شیعه، به دست حکومت سعودی در روز ۱۲ دی امسال، به تیرگی کامل گرایید.
با انتشار خبر این اعدام، گروهی در تهران به سفارتخانه عربستان حمله کرده و آن را به آتش کشیدند. کنسولگری این کشور در مشهد نیز دچار آسیب شد.
 
این حمله سبب قطع رابطه تهران و ریاض شد و از آن زمان مقام‌های دو کشور جنگ لفظی شدیدی علیه یکدیگر آغاز کرده‌اند که مقاله‌نویسی وزیران خارجه دو کشور تازه‌ترین نمونه از این جنگ لفظی است.
حمله به سفارتخانه‌ها
وزیر خارجه عربستان در بخش دیگری از مقاله‌اش، جمهوری اسلامی ایران را متهم کرده که از حمله به سفارتخانه‌های خارجی به عنوان ابزاری در مسیر سیاست خارجی‌اش استفاده می‌کند.
 
به گفته عادل الجبیر، «تسخیر سفارت آمریکا در تهران تنها نقطه آغاز این روند بود. از آن زمان، سفارتخانه‌های بریتانیا، دانمارک، کویت، فرانسه، روسیه و عربستان سعودی در ایران یا در کشورهای دیگر از سوی حامیان تهران مورد حمله قرار گرفته‌اند».
 
وی با اشاره به فعالیت‌ها و اقدامات متحدان ایران در لبنان، سوریه و یمن گفته که ایران مهم‌ترین اولویت سیاست خارجی‌اش را «دوستی» عنوان می‌کند ولی رفتارش خلاف این قاعده را نشان می‌دهد. «ایران یگانه بازیگر متخاصم در منطقه به شمار می‌رود و اقداماتش هم در راستای سلطه بر منطقه و هم عمیقا واجد این دیدگاه است که تحرکات آشتی‌جویانه موقعیت ایران را تضعیف می‌کند».
 
عادل الجبیر همچنین با اشاره به آزمایش موشکی ایران در مهرماه امسال که به گفته آن، نقض قطعنامه‌های شورای امنیت بود، موشک پراکنی به سوی شناورهای آمریکایی و فرانسوی در آذرماه و اظهارات رهبر ایران در دفاع از «شعار مرگ بر آمریکا»، گفته است که کشورش اجازه نخواهد داد تا ایران، امنیت عربستان و متحدانش را زیر سوال ببرد و «ما به هرگونه تلاشی در این زمینه واکنش نشان می‌دهیم».
 
وی افزوده است: «ایران در دروغی عجیب، با گفتن اینکه کشور من، محل دو مسجد مقدس، مردم را برای گسترش افراطی‌گری شستشوی مغزی می‌دهد، به سعودی‌ها توهین کرده است».
 
جبیر خطاب به ایران گفته است: «ما در فهرست دولت‌های حامی تروریست نیستیم، ولی ایران هست. ملت ما به خاطر حمایت از تروریسم در فهرست تحریم‌های بین‌المللی نیست، ولی ایران هست. مقام‌های کشور ما در فهرست حامیان تروریسم نیستند، ولی ایران هست. این مامور ما نبود که به خاطر توطئه قتل سفیر عربستان در واشینگتن در سال ۲۰۱۱ از سوی دادگاه فدرال نیویورک به ۲۵ سال زندان محکوم شد، این مامور ایران بود».
 
وی مدعی شده که «عربستان سعودی قربانی تروریسم است، آن هم از سوی متحدان ایران. کشور ما در خط مقدم مبارزه با تروریسم است و با متحدانش در این زمینه همکاری می‌کند. سوال این است که آیا ایران می‌خواهد در چارچوب قواعد نظام بین المللی به حیات خود ادامه دهد یا به عنوان کشوری انقلابی باقی بماند که به دنبال توسعه‌طلبی و مقابله‌جویی با مقررات بین‌المللی است. در پایان، ما از ایران می‌خواهیم در مسیری قدم بردارد و مشکلات را حل کند که صلح را برای مردم به ارمغان بیاورد. اما این نیازمند تغییرات عمده در سیاست و رفتار ایران است. ما هنوز منتظر چنین تغییری هستیم».
 
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، روز ۲۱ دی با چاپ مقاله‌ای در روزنامه نیویورک تایمز، عربستان را متهم کرده بود که نگران حل مسئله هسته‌ای ایران است، چرا که به گفته وی با حل این بحران، چهره تهدید واقعی برای جهان یعنی حمایت فعالانه عربستان «از افراطیون خشونت‌طلب مشخص خواهد شد».
 
وی در ادامه گفته بود: «فراموش نکنیم که تقریبا عاملان بسیاری از اقدامات تروریستی از زمان حملات ۱۱ سپتامبر (در سال ۲۰۰۱) تا تیراندازی اخیر در سان برناردینو (در سال ۲۰۱۵)، و همچنین تقریبا همه اعضای گروه‌های اسلامی گرای افراطی مانند القاعده و جبهه النصره یا اتباع عربستان بوده و یا به نوعی توسط دلارهای نفتی جریان عوام فریبی تامین مالی شده‌اند تا پیام‌های ضد اسلامی نفرت و فرقه گرایی را برای چندین دهه ترویج کنند».
+34
رأی دهید
-134

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۵
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    آن سید ها که از نسل پدران شما در ایرانزمین باقى مانده اند شاید در لیست تروریست ها باشند، ایرانى پاکنهاد هیچوقت تروریست نبوده.
    15
    109
    ‌سه شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    تروریست رسول اکرم بود که دختر هفت ساله را عقد کرد.
    44
    15
    ‌سه شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۸
    فدای آقا - اودنسه، دانمارک

    جوون‌تر که بودم؛ آشنایی داشتم که اون کاره بود. یعنی همین عادل الجبیر؛ اینکه میگن همزاد وجود داره راسته. آخه شفتالو؛ خداوکیلی از شما وحشی‌ترم مگه تو دنیا وجود داره؟ دست آدم‌خورا رو از پشت بستین.
    33
    88
    ‌سه شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    Cocoo - تورنتو، کانادا
    هر چند که واسه سعودی عربی‌‌ها ارزشی قائل نیستم ولی‌ متاسفانه راست میگه. ایرانیا الان ۳۸ ساله هی‌ تو نماز جمعه هر هفته میگن مرگ بر آمریکا، انگلیس و نصف کشورای دنیا و پرچم دیگر کشورا رو آتیش میزنن و با افتخار تو تلویزیون ملی‌ نشون میدن. به بچه‌ها تو مدرسه یاد میدن که برای کشور‌های دیگه آرزو ی مرگ کنن. از دیوار سفارت خونه‌های کشورای دیگه بالا می‌رن، کارمنداشو گروگان میگیرن کلی‌ زجر و شکنجه میدن (جو‌خه اعدام دروغی و غیره)، سفارت خونه هارو به آتیش میکشن. خیابون هارو به اسم کسانی‌ می‌کنن که شاه و رئیس جمهورهای دیگر کشور هارو کشتن (خالد اسلامبولی اون شکم گنده گور به گور شده)دیگه نمیدونم چی‌ بگم تو عربستان یکی‌ از این کارها نشده که هیچ مردمش هم مثل ریگ تو اروپا و آمریکا پول خرج می‌کنن. هر کی‌ خواست به من منفی‌ بده وجداناً فکر کنه که کدوم خط این کامنت دروغه؟
    71
    60
    ‌سه شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    انزلیچی - بندرانزلی، ایران

    درسته عربستان در لیست حامیان تروریست نیست برای اینکه کسانی که این لیست را مینوشتند از سر تصادف!فراموش کردند که اکثریت تروریستهای جهان یا ملیت سعودی دارند یا از طرف دولتش حمایت میشوند.
    13
    110
    ‌سه شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    fariba azizi - پاناما سیتی، پاناما
    نامه یک اقتصاد دان به رییس جمهوری . جناب آقای روحانی رییس جمهور مردمی . با سلام و احترام و ضمن تقدیر و تشکر از زحمات حضرتعالی و تیم مذاکره کننده هسته‌ای که انصافا با تلاش خستگی ناپذیر سران ۵+۱ را مجاب نمود به خواسته این ملت تن در دهند . حال که به حول و قوه الهی قرار است تحریمهای برداشته شود و همزمان دارای‌های بلوکه شده ایران که مبلغ آن ۱۲۰ میلیارد دلار است به مملکت باز گردد خواستیم یاد آور شویم که ما ملت ایران میدانیم از این ۱۲۰ میلیارد ۱۲ میلیارد مربوط به دارای‌های خانواده پهلوی و ۳۵ میلیارد دارای‌های بلوکه شده توسط . اروپا الباقی دارای‌های بلوکه شده در امریکاست . لطفا شما هم بدانید که این پول فقط و فقط برای ملت ایرانه نه ملت سوریه و یمن و لبنان و ... اگه بجای شما بودم این پول رو مستقیم میفرستادم سر سفره ملت حتی شده براشون حساب باز میکردیم و میریختیم به حسابشون . تو رو خدا اصلا فکر کنید این پول از اولش نبوده بزارید ملت خودشون پولشونو هر جور میخوان خرج کنن این پول حق ۳۵ سال فشارهایی که به ملت وارد شده
    20
    31
    ‌سه شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    fariba azizi - پاناما سیتی، پاناما
    . ۱۲۰ میلیارد دلار به دلار ۳.۳ هزار تومان میشه نفری ۵۳۵۰۰۰۰ تومان . شما که شماره حساب خانواده‌ها رو دارید بریزید به حسابشون . میتونید یه کاری کنید تا یکسال برداشت نکنن تا تورم هم زیاد نشه به واسطه دریافت پول . بجاش سودشو بهشون بدید . فقط تو را بخدا نزارید این پول هم مثل بقیه هدر بشه ملت ایران . حلال نمیکنند حتى یک دلار از این پول را اگر خرج کشورهاى عربى بشود و روز قیامت باید جوابگو باشید. یادتون باشه ملت دیگه آگاه شدن . آگاه . لطفا این پست رو توی گروهها ارسال کنید تا انشا الله فرجی بشه. ..نقل قول..
    22
    28
    ‌سه شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    دیرین - دیرین - دبی، امارات متحده عربی

    هر دوتون سر و ته یه کرباسین، ما ملت ساده وبدبخت الان سالهاست که چوب بی سوادی و حماقت شماها رو داریم میخوریم.
    8
    30
    ‌سه شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    leila leila - گوتنبرگ، سوئد

    خوب عادل جان بابای منم روسپی نیست ولی‌ مامان تو هست . به همین راحتی‌
    13
    49
    ‌سه شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    آقا فدام - دوسلدورف، آلمان
    فدای آقا اودنسه، . شفتالوتر ازآنها اون آغای چلاقته آغای منقلیته با اون عربهای یابو مثل یابو نقدی یا خانوادگی یابوهای لاریجانی و. و یابوهایی که عاشق آغای یابو وعرب زده و عرب پرست و ضد ایران و ایرانی هستند.
    21
    39
    ‌سه شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    شیرمردان - سیدنی، استرالیا

    یکی نیست سیفون رو بکشه این رو هم بفرسته پیش اجداد گور به گور شدش. با با این عمری هم شورش رو در اورده. همش ایران ایران میکنه. مثل اینکه تو بچگی ایرانی ها به او تجاوز کردن و حالا هم عقده به دل داره. صدام هم ایران ایران کرد تا روزگارش سیاه شد.
    9
    37
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    Alish_uk - بیرمنگهام، انگلستان
    تو روح پرفتوح اجدادت ...... نکبتی که الان ما دچارش هستیم از کشور شما اومده.دین شما بزرگترین ایدئولوژی تروریستی رو در بر داره. اونهایی هم که لیست حامی تروریست میدن خیلی احمقن چون هرچند خامنه ای جلاد حامی تروریسم هست اما به خوبی واضحه که جانی ترین تروریستهای اسلامی پیرو وهابیت شما هستن. داعش، القاعده، جبهه النصره و سایر گروه های تروریستی رو شما ساپورت میکنید خوشگل مو شرابی. درضمن روسریت نیافته عادول
    3
    15
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    razmandeh - استکهلم، سوئد
    راست میگه حامی نیست !!!!خوده تروریسته !!!
    3
    17
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    Omide por jalal - لس‌انجلس، ایالات متحده امریکا
    حالا باز هم عرب پرست‌های " ایرانی‌ نما " بیان اینجا ادعایِ ایرانی‌ بودن بکنند .
    5
    9
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۱:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    Cyrusiii - لیدز، انگلستان
    ایرانیها تروریست نیستند ولی همه ترریستهایی که در غرب جنایت تروریستی انجام دادند یا عربستانی بودن یا وهابی. ایران تو لیست تروریست‌ها هست عربستان نیست، حالا بین دنیا چقدر وارونست.
    3
    17
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۱:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
    [::fariba azizi - پاناما سیتی، پاناما::]. عجب پس خانواده پهلوی 12 میلیارد دلار دارایی داشته ؟ اینها که حرف از 60 میلیون می زدند در ضمن ببخشید این خانواده این پول را از کجا آوردند ؟
    8
    20
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۱:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    kurre - اوربرو، سوئد
    . خفه عوو قیافه چندشت حال یه کرشورو به هم زده. تو دشداشه بپوش تو صحرا دنبال سوسمار بدو .
    4
    9
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۱:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    andisheh mehr - لندن، انگلستان
    عربستان مادر تروریسم و اولین کشوری است که طالبان را به رسمیت شناخت که بلافاصله بعد از آن ۸ دیپلمات ایرانی در شمال افغانستان توسط طالبان کشته شدند!. کشورهایی مثل عربستان علیرغم داشتن ثروت ملی ،مردم کشور خود را در جهل و نادانی نگه میدارند که نتیجه آن امروز در خاورمیانه بروز گروههای تروریستی داعش و النصرت است که اکثر فرماندهان و اعضای آن عربستانی میباشند. آقای الجبیر شاید فراموش کرده است که کشور عربستان با حمایت مالی و سیاسی خود از خمینی در شکل گیری انقلاب ۵۸ ایران مقصر است که اگر چه این انقلاب برای منافع مردم ایران بد بود ولی برای کشورهایی مثل شما بسیار هم سودآور بوده است . بهار عربی به وضوح نشان داد که مردم کشورهای عربی خواهان دموکراسی هستند و دیگر نمی خواهند در جهل و تاریکی بمانند ولی سیاستهای وحشیگرانه شماست که با حمایت از داعش و طالبان همچنان مردم خود را در تاریکی نگه میدارد و با بهانه کردن دخالت ایران بین مردم اهل تشیع همچنان به رویه خود ادامه می دهید!. .
    4
    18
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۳:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    amirmls - سیاتل، ایالات متحده امریکا
    در لیست کشورهای ملخ خور هست که!
    5
    15
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۳:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    Imod.barbekan - منامه، بحرین
    چرا شیعه حق تشکیل شبه نظامیان مسلح و استفاده ازشون رو داره ولی اهل سنت نداره؟ چرا وقتی شیعه ها سر سنی ها رو می برن و زنده زنده آتش می زنن (اقدامات شبه نظامیان شیعه پس از بازپس گیری تکریت) به هیچ کسی جواب پس نمیدن تروریست محسوب نمیشن ولی تا یک سنی بخاطر انتقام این کارو می کنه سریع انگ تروریست بهش می چسبونن و کشتنش میشه آزاد؟ بمبهای صلیبی ها فقط برای بمباران سنی ها آماده ست ولی برای شیعیان خیر؟ چرا زمانی که اسد در سوریه دست به قتل عام می زد داعشی هم وجود نداشت آمریکا و غرب تنها به نظاره می نشستند ولی تا داعش به وجود اومد به سرعت جنگنده های خود را به پرواز درآوردن؟ آیا بمباران غربی ها تنها برای سنی هاست؟ چرا حزب الله که یک گروهک تروریستی محسوب میشه به راحتی در سوریه جولان میده و آدم می کشه ولی توسط آمریکا بمباران نمیشه؟ چه همدستی بین تشیع و صلیبیان در پشت پرده وجود داره؟
    24
    10
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۵:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۱
    senator x - تهران، ایران
    تو تروریست نیستی؟ پس اون شمشیر و قمه رو پرچمت چیه؟باج کلانتون رسیده و تو لیست نیستی,ولی خودت میدونی چه فلان فلان شده ائی هستی.فعلا بلیط ات برده که ایران شاه و صاحب نداره.اما اینطور هم نمیماند.داریوش پادشاهمان که کچک سرتان کرد,منتظر باش اینبار چادر سرتان میکنیم.فعلا تاآن زمان قبل از نام بردن,,ایران,,سه بار دهنتو آب بکش
    5
    18
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۵:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۸
    فدای آقا - اودنسه، دانمارک
    [::Imod.barbekan - منامه، بحرین::]. حالا که دیدی پوزتون داره زده میشه؛ شروع کردی به ننه من غریبم بازی؛ عمری؟ چرا اینقدر دروغ میبندی؟ اصلأ اساس مذهب شما بر پایه کذب و دروغه. هر بمبی رو که مسیحیان میندازن رو سرتون؛ من میگم؛ هلیلویا.
    13
    17
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    koros_nl - امستردام، هلند
    [::leila leila - گوتنبرگ، سوئد::]. 10000000000000000000 like dari
    5
    7
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    leila leila - گوتنبرگ، سوئد
    [::koros_nl - امستردام، هلند::]. کوروس جان تی‌ فدا براااااااا
    5
    8
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    عقاب سرخ - پاسارگاد، ایران
    یه وهابی عمری با معرفت پیدا نمیشه بگه اینهمه شاش شتر میخورن چه مزه‌ای هست و چه خاصیت‌های داره؟! فعلا که از سوسمار خور عرب طلب خبری نیست ،پس شما ایمود خان میشه کمی‌ توضیح و تشریح کنی‌
    5
    9
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    oghab - هلسینکی، فنلاند
    ببند درشو صورتش مثل سوسکه....1400 سال سند آدمکشی وتررودارید ...یاسوسمارالکثفیف
    4
    5
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    اردشیر مقامی - وادوز، لیختن اشتاین
    [::Omide por jalal - لس‌انجلس، ایالات متحده امریکا::]بهتره آدم عرب پرست ایرانی نما باشه تا اصلاح طلبی در نقاب مسیحیت ! .
    6
    7
    ‌چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.