مهدی رستم پور یکی از اعضای شورای شهر تهران از تصمیم وزارت ورزش برای تخریب استادیوم شیرودی (امجدیه) برای احداث مجتمع تجاری خبر داد.
روز چهارشنبه ۲۳ دیماه محمود گودرزی در محل شورای شهر تهران برای «تبادل نظر در خصوص اقدامات وزارتخانه در تهران» حضور یافت.
عباس جدیدی در این باره گفت: «تصمیم وزارت ورزش این است که آنجا را یک مجتمع تجاری کند و امیدوارم در این تصمیمشان تجدید نظر کنند. این ورزشگاه از میراث فرهنگی ما و تاریخ مملکت ماست. ضمن اینکه آن منطقه از تهران، همین حالا هم کشش بار ترافیکی را ندارد.»
سایت ورزش سه در گفتگویی ویدئویی با نماینده شورای شهر، تیتر «تصمیم عجیب وزارت ورزش برای تخریب ورزشگاه شیرودی» را برگزیده. وزارت ورزش جزئیات طرح خود برای تخریب ورزشگاه را اعلام نکرده. پایگاه خبری وزارت ورزش در گزارش این نشست، از تخریب ورزشگاه صحبتی به میان نیاورده و به اعتراض نمایندگان شورای شهر هم اشارهای نکرده.
سایت رسمی این وزارتخانه مینویسد: «گودرزی خواستار همکاری شورا برای به ثمر رسیدن اهداف تعریف شده این پروژه شد که میتواند به توسعه ورزش در کلانشهر تهران منجر شود.»
سال گذشته برای چندمین بار بعد از انقلاب بهمن ۵۷ در ایران، درباره «طرح جامع بازسازی ورزشگاه شیرودی» اطلاع رسانی شد. طرحهایی که با تغییر دولتها متوقف میشوند تا امجدیه به حال خود رها شود.
سرپرست این ورزشگاه به خبرگزاری ایرنا گفته بود: «مجموعه شیرودی برای بازسازی به یکباره تخریب نمیشود. برای مرحله نخست، ابتدا ضلع جنوبی تخریب میشود تا مجموعه تجاری و ورزشی احداث شود. در این بخش از بازسازی، طبقات آغازین آن به صورت تجاری خواهد بود و قسمت بالای آن سالنهای ورزشی قرار دارد.»
این اظهارات، به روشنی بیانگر تخریب ورزشگاه نبود. اما با آغاز انتقال پستهای برق این مجموعه، مشخص شد امجدیه با تاریخ خود یا دست کم بخش بزرگی از آن، خداحافظی خواهد کرد.
شورای شهر در حالی به تخریب امجدیه معترض است که اعتبارات طرح از بودجه وزرات ورزش و با مشارکت شهرداری تامین میشود.
امجدیه ورزشگاهیست که نخستین راهیابی فوتبال ایران به المپیک در سال ۱۹۶۴، نخستین قهرمانی جام ملتهای آسیا در سال ۱۹۶۸، تخستین شهرآورد سرخابی بین پرسپولیس و تاج و نخستین قهرمانی یک تیم ایرانی در جام باشگاههای آسیا در سال ۱۹۷۰ را میزبانی کرد.
زمین ورزشگاه در سال ۱۳۰۶ شمسی از امجد نظام خریداری شد. پس از یازده سال، طرح احداث نخستین زمین فوتبال با گنجایش ۲۵ هزار نفر به پایان رسید و چند ماه بعد، نخستین دوره مسابقات سراسری قهرمانی کشور در رشتههای مختلف به میزبانی امجدیه برگزار شد. رقابتهایی که سرآغاز جدی ورزش مدرن در ایران است.
این ورزشگاه، ۳۰ سال میزبان تیم ملی ایران بوده و از دهه ۳۰ تا دهه ۶۰، شهرآوردهای فراموش شده تاج، شاهین، دارایی و پرسپولیس را میزبانی کرده. پهلوان بیوزن کشتی باستانی ایران، بارها روی چمن امجدیه برگزیده شده.
این استادیوم تا پیش از افتتاح ورزشگاه آریامهر، چشم ورزش ایران بود. امجدیه پس از انقلاب، به نام علیاکبر شیرودی، خلبان هوانیروز ارتش تغییر نام داد.
سال ۱۳۷۳ «طرح جامع بازسازی بنیادی» این ورزشگاه به سعید فائقی سپرده شد که بعداً مشخص شد جامعیتی ندارد و تاثیر محسوسی در کیفیت ورزشگاه ایجاد نکرد. طرح تبدیل امجدیه به «موزه عالی ورزش ایران» نیز به فراموشی سپرده شد.
با وجود عدم برگزاری مسابقات مهم فوتبال در این ورزشگاه،سالنهای جنبیاش برای رشتههای مختلف ورزشی اهمیت کلیدی دارد. مثل سالن کشتی جهانبخت توفیق که مهمترین سالن تمرین ورزش ملی ایران در دهههای اخیر بوده.
ورزشگاه چند منظوره افراسیابی، دو تالار مشتزنی، تالار سرپوشیده و ۱۰ زمین خاکی تنیس، دو چمن مصنوعی، ورزشهای رزمی در سالن کبکانیان، سالنهای بدمینتون و پینگپنگ، دیوار سنگنوردی مرحوم داودی، تالار ژیمناستیک آذرپی، سالن شمشیربازی کلاهدوز، بدنسازی، وزنهبرداری و تیراندازی مانند پیست دوومیدانی ورزشگاه، همچنان فعال هستند.
استخر روباز قهرمانی، قدیمیترین استخر ایران است. استخر شنای «۹ دی» هم توسط محمود احمدینژاد افتتاح شد. استخر تاجیکی (اختصاصی زنان) و استخر شهید حسن نوفلاح در همین مجموعه واقع شدهاند.
در مجاورت ورزشگاه، خیابان ورزنده قرار دارد که محل بسیاری از فدراسیونهای ورزشی است. مغازههای مجاور، قهوه خانه، ساندویچی و فروشگاه لوازم ورزشی حوالی امجدیه نیز بخشی از خاطرات ورزش ایران قلمداد میشود.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان