بازدید حسن روحانی از فعالیتهای موشکی وزارت دفاع در مرداد ماه سال جاریحسن روحانی، رئیس جمهور ایران، به وزارت دفاع دستور داده است که برنامههای موشکی ایران را با "سرعت و جدیت بیشتری" ادامه دهد.
آقای روحانی این دستور را پس از آن داده است که گزارش شد آمریکا احتمالا افراد و شرکتهایی را در ارتباط با توسعه موشکهای بالستیک ایران مورد تحریم قرار میدهد.
رئیس جمهور ایران در نامهای خطاب به حسین دهقان، وزیر دفاع، نوشته است: "ظاهرا دولت آمریکا در نظر دارد، در ادامه سیاستهای خصمانه و دخالت نامشروع و غیرقانونی خود در زمینه حق تقویت قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران، اقدام به افزودن افراد و موسسات جدیدی در فهرست تحریمهای ظالمانه قبلی نماید."
او گفته با توجه به این مساله "لازم است در چارچوب سیاستهای دفاعی مصوب، برنامه تولید انواع موشک های مورد نیاز نیروهای مسلح با سرعت و جدیت بیشتری ادامه یابد."
روزنامه والاستریت ژورنال و خبرگزاری رویترز گزارش کردهاند که به دنبال آزمایش موشک عماد، دولت باراک اوباما در نظر دارد تحریمهایی علیه ۱۲ شرکت و فرد در ایران، هنگ کنگ و امارات متحده عربی وضع کند. ایران این تحریمهای احتمالی را "غیرقانونی" دانسته است.
حسن روحانی در دستور خود به وزارت دفاع گفته است: "در صورت تکرار این گونه اقدامات غلط و مداخله جویانه از سوی آمریکا، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح موظف است با استفاده از کلیه امکانات، برنامه ریزی جدیدی برای گسترش توانمندی های موشکی کشور، به عمل آورد."
آقای روحانی تاکید کرده است که برنامههای موشکی ایران ارتباطی به توافق هستهای ایران و شش قدرت جهان ندارد. او گفته دولت ایران درباره "برنامه موشکی خود با کسی مذاکره ننموده، و با تاکید بر حق دفاع مشروع خویش، هیچ محدودیتی را در این حوزه نخواهد پذیرفت."
به غیر از تحریمهای آمریکا در شماری از قطعنامههای شورای امنیت، فعالیتها و برنامههای جمهوری اسلامی در زمینه تحقیقات و ساخت موشکهای بالستیک ظاهرا به دلیل احتمال استفاده از آنها در حمل تسلیحات اتمی مورد توجه قرار گرفته و برخی افراد و موسسات مرتبط با آنها تحریم شده بودند.
پس از دستیابی ایران و کشورهای ۱+۵ به توافق هستهای - برجام - شورای امنیت با تصویب قطعنامه شماره ٢٢٣١، این توافق را برای لغو مصوبات پیشین علیه برنامه اتمی ایران از زمان اجرای برجام کافی دانست.
در عین حال، در ضمیمه B این قطعنامه از ایران "خواسته" شده به مدت هشت سال از زمان اجرایی شدن برجام، از فعالیت در زمینه موشکهای بالستیکی قادر به حمل اسلحه اتمی و اقلام مرتبط با آن خودداری ورزد.
ظاهرا مقامات آمریکایی با استناد به این مصوبه، ادامه برنامه موشکی ایران، به خصوص آزمایش موشکهای دوربرد را دلیلی برای وضع تحریمهای جدید میدانند.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان