مدیر آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه در خصوص خطر وجود نگهدارنده بنزوات سدیم در ربهای گوجهفرنگی خانگی هشدار داد.
علی حشمتی مدیر آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه همدان گفت: امروزه با توجه به تبلیغات منفی علیه محصولات صنعتی تمایل و گرایش مردم به سمت محصولات سنتی و فرآوردههای تهیهشده به شکل خانگی افزایش پیدا کرده است.
وی رب گوجهفرنگی را از جمله این محصولات برشمرد و افزود: تولید این محصول به روش خانگی روبه افزایش است و تولیدکنندگان این محصولات با ادعای سالم بودن این فراوردهها در مقایسه با محصولات صنعتی نسبت به جذب مشتری برای محصول خود اقدام میکنند.
حشمتی اظهار کرد: بر اساس آزمایشهای انجامشده در آزمایشگاه کنترل غذا و داروی دانشگاه، بخش زیادی از ربهای خانگی دارای نگهدارنده بنزوات سدیم در مقدار خیلی زیاد و در حدود هزار و ۲۰۰ میلیگرم در کیلوگرم و گاهی بیشتر از این هستند و این در حالی است که استفاده از بنزوات سدیم در رب گوجهفرنگی ممنوع است.
مدیر آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه افزود: بنزوات سدیم یک ترکیب نگهدارنده بوده و مانع کپک زدن رب میشود؛ و استفاده از این ترکیب فقط به مقدار اندک در بعضی از محصولات از جمله نوشابه و انواع سسها مجاز است.
وی یادآور شد: کپک زدن رب نشاندهنده طبیعی بودن آن است و این موضوع در مدت کمتر از دو تا سه روز در دمای اتاق روی میدهد. کپک نزدن محصول دلالت بر کیفیت آن نیست بلکه نشاندهنده حضور یک ترکیب نگهدارنده در این محصول است.