در ادامه درگیریهای لفظی میان منصوبان رهبر جمهوری اسلامی و چهرههای نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی درباره نظارت مجلس خبرگان بر رهبر ایران، علی مطهری نماینده تهران در مجلس گفت که مسئولیت داشتن رهبر بدون وجود نظارت بر او «نه از نظر عقلی درست است نه از نظر اسلامی».
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، آقای مطهری روز چهارشنبه دوم دی و پس از ثبتنام در انتخابات مجلس دهم تاکید کرد که از قانون اساسی «به صراحت فهمیده میشود»، مجلس خبرگان رهبری وظیفه نظارت بر رهبر جمهوری اسلامی و زیرمجموعههای او را دارد.
به گفته وی، مجلس خبرگان رهبری براساس قانون اساسی وظیفه دارد «بقای شرایط رهبری را در شخص رهبری رصد کند و این بدون نظارت امکان پذیر نیست».
این نماینده مجلس افزود: «اینکه بگوییم فردی مسئولیت داشته باشد و نظارت روی وی نباشد نه از نظر عقلی درست است نه از نظر اسلامی».
آقای مطهری در ادامه سخنان خود تاکید کرد که «هر مقام غیرمعصومی در جایگاه غیر قابل انتقاد قرار گیرد هم برای خودش خطر دارد و هم برای اسلام».
در روزهای گذشته و همزمان با ثبتنام کاندیداهای پنجمین دوره مجلس خبرگان، موضوع نظارت این نهاد بر رهبر جمهوری اسلامی و نهادهای زیر مجموعه او موضوع درگیری شدید لفظی میان منصوبان آیتالله خامنهای با اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، و چهرههای نزدیک به او بوده است.
در همین حال، مجید انصاری معاون پارلمانی رییس جمهوری ایران روز چهارشنبه و پس از ثبتنام برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد که «حصول اطمینان از شرایط رهبری نوعی نظارت را لازم دارد».
هاشمی رفسنجانی روز ۲۲ آذر در مصاحبهای با خبرگزاری ایلنا ضمن تاکید بر اینکه مجلس خبرگان نباید از نظارت بر نهادهای زیر نظر رهبری «غافل» شود، گفته بود: «ما باید لااقل نهادهایی را که زیر نظر رهبری هستند و هر عیبی دارند، با رهبری مطرح و پیگیری کنیم که آن عیب برطرف شود».
یک روز بعد صادق لاریجانی رییس قوه قضاییه ایران در واکنش به این سخنان، نظارت مجلس خبرگان بر رهبر جمهوری اسلامی را «سخنی نادرست» و «غیرقانونی» اعلام کرده و گفته بود که «در قانون اساسی چیزی به نام نظارت بر رهبری نداریم».
علی مطهری روز ۲۷ آذر با انتشار نامهای خطاب به رییس قوه قضاییه، این گفتههای او را «خلاف سیره» پیامبر اسلام، امام اول شیعیان، آیتالله خمینی و آیتالله خامنهای و همچنین «یادآور ادعای کلیسای کاتولیک در قرون وسطی»، «خلاف حکم عقل و علم سیاست» و «خلاف قانون اساسی» دانسته بود.
سه روز بعد، صادق لاریجانی انتقادهای مطهری به گفتههایش را «بیاساس» و نظارت مجلس خبرگان بر رهبر جمهوری اسلامی را «توهم و توقعات غلط» و «حرفهای من درآوردی» خواند که پشت آن «حرکت مرموزی» وجود دارد.
رییس قوه قضاییه ایران همچنین ضمن انتقاد تلویحی از ورود «همفکران» اکبر هاشمی رفسنجانی به انتخابات مجلس خبرگان، «علامه» خوانده شدن حسن خمینی از سوی آقای هاشمی رفسنجانی را «استهزای» حوزههای علمیه و «خندیدن به شعور مردم» خواند.
در همین حال هاشمی رفسنجانی روز چهارشنبه ضمن اشاره تلویحی به این سخنان از «میدانداری بعضی از تندروها و استفادههای افراطی از تریبونهای رسمی» ابراز تاسف کرد.
وی افزود: «متاسفانه برخی به گونهای در مورد رهبری سخن میگویند که گویی تنها، خود را نایب و نماینده ایشان میدانند».
آقای هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: «عدهای حرفهای خود را به گونهای منتسب به ایشان میکنند که با توجه به موضعگیریهای غیر عقلی و غیر منطقی خود، علاوه بر مخدوش کردن اذهان مخاطبان، به جایگاه رفیع رهبری و ولایت فقیه صدمه میزنند».
پس از اعلام نامزدی اکبر هاشمی رفسنجانی و چهرههای نزدیک به او از جمله حسن خمینی و محمد موسوی بجنوردی برای انتخابات مجلس خبرگان، درگیریهای سیاسی درباره حضور همفکران آقای هاشمی رفسنجانی دراین مجلس بالا گرفته است.
از سال گذشته برخی از روحانیون محافظهکار و نزدیکان آیتالله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی، درباره تلاش اصلاحطلبان و افراد نزدیک به آقای رفسنجانی برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان هشدار دادهاند.
از جمله احمد خاتمی، عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری، در بهمن ۹۳ گفته بود که اصلاحطلبان حتی موفق به تشکیل یک اقلیت قدرتمند در دوره بعدی این مجلس نخواهند شد و این مجلس به گفته او «ولایی» خواهد ماند.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان