نجیبه میگوید: صنف (کلاس) نهم بودم که طالبان آمد و از درس ماندم، حال نمیخواهم تجربه من را بچهها و دخترانم تجربه کنندزمزمه نیازی - بیبیسی در کمتر از یک سال اخیر حدود ۱۵۰ هزار افغان خود را به اروپا رساندهاند، حالا با وجود سردی هوا و همچنین هشدار برخی کشورها مبنی بر بازگرداندن افغانها به کشورشان، هنوز خانوادههایی هستند که میگویند با توجه به همه این مشکلات از تصمیم رفتن به اروپا دست نکشیدهاند.
صبح یک روز نسبتا سرد، به دیدن خانواده ای رفتم که هنوز تصمیم دارند به اروپا بروند.
رجب علی با همسر و ۹ کودک قد و نیم قدش در غرب شهر کابل زندگی می کند و تصمیم دارد که به صورت قاچاقی به اروپا سفر کند.
او همه دار و ندار خانهاش را فروخته است. به خریداران شرط کرده که پس از حرکتشان به سوی اروپا، آنان اجناس خانه را ببرند.
رجب ۴۱ ساله، مخارج زندگی خود و خانوادهاش را از فروش لباسهای دست دوم در کابل تامین میکند و ظاهراً از این شغل خود راضی است. اما نبود امنیت دغدغه اصلی او در کشورش است و میخواهد راه اروپا را در پیش گیرد.
او میگوید: "اینجا هم هر لحظه خطر مرگ است. انتحار و کشتار بیشتر است هر قدر اگر راه دشوار باشد میرویم."
این خانواده میخواهد از طریق ایران به ترکیه برود و از آنجا خود را به یکی از کشورهای اروپایی برساند.
نجیبه همسر رجب میگوید از سردی هوا در این مسیر آگاه است و میداند که برخی کشورها از جمله آلمان گفته که مهاجران افغان را به کشورشان بازمیگرداند. اما او میگوید روی حرف شان برای رفتن به اروپا ایستاده هستند.
او از سرنوشت خود می گوید:" من صنف (کلاس) نهم بودم که طالبان آمد و از درس ماندم، حال نمیخواهم تجربه من را بچه ها و دخترانم تجربه کنند. هراس دارم اگر داعش و طالب افغانستان را بگیرند همه اینها بیسرنوشت میماند."
در چند هفته اخیر، رسانهها هر چند روز یک بار از غرق شدن و مرگ کودکان در آب های طغیانی مسیر اروپا خبر می دهند. در تازه ترین مورد مجری یک تلویزیون خصوصی در کابل با همسر و کودک نوزاد ماههاش به اروپا میرفتند، که قایق آنان در مسیر راه ترکیه به یونان دچار سانحه شد و فرزند چهارماههاش در پیش چشم او از سرما در دریا جان داد.
رجب علی حالا کمر رفتن به اروپا بسته و میگوید که قاچاقبر به آنان اطمینان داده که آنان را به منزل مقصود میرساند.
او می گوید با این وجود، باز هم راهی را که در پیش گرفته دشوار است و عبور از مرزها کار آسان نیست.
کودکان رجب و نجیبه که بزرگترین آنان چهارده ساله و کوچکترین آنان ده ماهه هستند، رویای زندگی بهتری را در سر دارند.
رجب هنوز هم روزهایش را پشت سهچرخه میگذراند و لباسهای دست دوم میفروشد. از طرفی هم منتظر قاچاقبرش است.
رجب منتظر قاچاقبر است تا او را به اروپا برساندبه گفته مقامهای افغان در چند ماه اخیر حدود ۱۵۰ هزار مهاجر افغان خود را به اروپا رسانده و به نظر نمیرسد این روند به این زودی پایان یابد.
به مناسبت روز جهانی مهاجرت، سازمان ملل متحد از تمامی کشورها خواسته تا به منظور حفظ حقوق مهاجران کارگر و خانوادههایشان به تمامی تعهدات خود پایبند باشند.
افغانستان پس از سوریه دومین کشوری است که امسال بیشترین تعداد اتباعش از کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی کردهاند.
بر اساس آمار سازمان ملل متحد در حال حاضر ۲۳۲ میلیون مهاجر در جهان ثبت شده که نزدیک به نیمی این تعداد را زنان تشکیل میدهند. آمار نشان میدهد که از هر ده مهاجر یکی زیر پانزده سال است.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان