مطهری: سخنان لاریجانی درباره عدم نظارت بر رهبر یادآور قرون وسطی است
+122
رأی دهید
-1

این نماینده مجلس در نامهای به صادق آملی لاریجانی رdیس قوه قضائیه ایران که روز جمعه، ۲۷ آذر، در وب سایتش منتشر شده تاکید کرد که گفتههای آقای آملی لاریجانی باعث «تعجب بسیاری از سیاسیون و حقوقدانان و اسلامشناسان» شده است.
آقای مطهری اضافه کرد: «روشن است که کلمه نظارت بر رهبری در قانون اساسی نیامده است اما آیا محتوا و مدلول و مفهوم آن هم نیامده است؟ آیا باید جمود به لفظ داشته باشیم؟!»
وی گفتههای آملی لاریجانی را «خلاف سیره» پیامبر اسلام، امام اول شیعیان، آیتالله خمینی و آیتالله خامنهای و همچنین «خلاف حکم عقل، علم سیاست، قانون اساسی و مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسی» دانست.
به گفته آقای مطهری، سخنان رییس قوه قضائیه ایران «بهترین شاهد و مستمسک را به دست افرادی داد که همواره جمهوری اسلامی را به استبداد دینی متهم میکنند».
اکبر هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران روز ۲۲ آذر در مصاحبهای با خبرگزاری ایلنا با تاکید بر اینکه مجلس خبرگان رهبری نباید از نظارت بر نهادهای زیر نظر رهبری «غافل» شود، گفته بود: «ما باید لااقل نهادهایی را که زیر نظر رهبری هستند و هر عیبی دارند، با رهبری مطرح و پیگیری کنیم که آن عیب برطرف شود».
یک روز بعد رییس قوه قضائیه ایران در واکنش به این سخنان، نظارت مجلس خبرگان بر رهبر جمهوری اسلامی را «سخنی نادرست» و «غیرقانونی» اعلام کرده و گفته بود که «در قانون اساسی چیزی به نام نظارت بر رهبری نداریم».
علی مطهری در نامه خود خطاب به صادق لاریجانی نوشت: «به نظر میرسد از فرط علاقه به پاسخگویی به سخن آیتالله هاشمی رفسنجانی... عجله فرموده و پاسخی دادهاید که شاید خودتان هم آن را چندان قبول ندارید».
وی اضافه کرد: «سخن شما یادآور ادعای کلیسای کاتولیک در قرون وسطی است که میگفت حاکم در مقابل مردم مسئولیتی ندارد و فقط در مقابل خدا مسئول است اما مردم در مقابل حاکم مسئولیت دارند؛ چیزی که از نظر اسلام مردود است».
وی با اشاره به گفتههای امام اول شیعیان، آیتالله خمینی، مرتضی مطهری و علی خامنهای در نهایت نتیجه گیری کرد که «در جمهوری اسلامی مقام غیرپاسخگو نداریم» و قانون اساسی و اسلام راه «استبداد دینی» را «بسته است».
آقای مطهری آبان پارسال نیز در دانشگاه فردوسی مشهد گفته بود که وظیفه مجلس خبرگان نظارت بر عملکرد رهبر جمهوری اسلامی است اما اعضای این مجلس «وارد هر موضوعی میشوند، غیر از کار خودشان».
این سخنان، واکنش شدید احمد علم الهدی امام جمعه مشهد را به دنبال داشت و او تاکید کرده بود که اعضای مجلس خبرگان نمیتوانند بر عملکرد «ولی خود» نظارت کنند.
به جز امام جمعه مشهد، برخی از دیگر منصوبان رهبر جمهوری اسلامی نیز اعلام کردهاند که مجلس خبرگان حق نظارت بر رهبر جمهوری اسلامی و نهادهای زیر نظر او را ندارد.
در همین زمینه احمد خاتمی، امام جمعه تهران و علی رازینی عضو مجلس خبرگان رهبری روز ۲۶ آذر تاکید کردند که در متن قانون اساسی، نظارت مجلس خبرگان بر رهبر جمهوری اسلامی «نیامده» است.
پیش از برگزاری انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان، اظهارنظرها درباره نقش و وظایف این مجلس افزایش یافته است.
انتخابات مجلس خبرگان هفتم اسفند امسال همزمان با انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار میشود و نامنویسی از داوطلبان کاندیداتوری دراین انتخابات از صبح روز پنجشنبه در ستاد انتخابات کشور و فرمانداریهای مراکز استانها آغاز شده و تا دوم دی ماه ادامه دارد.
۵۵

liberté - مونترال، کانادا
بهایی را که انسان های نیک بابت بی توجهی شان به امور مردم میپردازند این است که تبهکاران بر آنها حاکم میشوند! . افلاطون
0
38
جمعه ۲۷ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۹
۳۶

MartinT - هایدلبرگ، آلمان
قیافه تو و افکار پدر عقب موندت هم همینطور :
20
24
جمعه ۲۷ آذر ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۲
۱۰۴

Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
آنچه که جمهوری اسلامی را تا امروز سرپا نگه داشته است همین بازی با کلمات است. کلماتی که ناقص و ناقض هم اند. مفری است و باریکه آبی که جمهوری اسلامی پنجاه سال است از آن سیراب می شود. ما چه خوشمان بیاید چه نیاید بایستی قبول کنیم که فارسی زبان شعر و شاعری است نه زبان اداره امور. بهمین خاطر هر کلمه ای را انگولک کنید صد تا معنی و مفهوم متفاوت و متشابه و متصاد و متناقض از آن متبادر می شود. زبان فارسی مرغ چمنی بوده است که هزار سال دل در گرو گل نوخاسته داشته است و حال این بلبل شیدا را از معشوقش جدا کرده اند و پر داده اند به قله های آسمان سیاست. اینکار خود جفا و بی حرمتی به زبان فارسی است. زبان فارسی زبان شعر است نه زبان سیاست و کشورداری. البته با زبان فارسی می شود اداره کرد ولی در بهترین حالت عاقبت این مملکت ختم می شود به همین کابوس حکومت اسلامی.
6
13
شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۴:۵۰
۱۰۴

Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
. ادامه . یعنی مشکل بنیادین باز می گردد به بی تجربگی زبان ناقص و الکن فارسی. نتیجه تحمیل زبان فارسی بعنوان زبان رسمی یک مملکت جند ملتی و اداره مملکت با زبانی که بمدت هزار سال جام شراب بدست اندر خم کوچه پس کوچه های شعر خماری می کرده است و نرد عشق می باخته است و حال تبدیل شده به زبان قانون. نتیجه همین می شود که می بینیم. حتی با وجدانترین و خوش نیت ترین سیاستمداران نیز نخواهند توانست با زبان فعلی فارسی قانونی بنویسند که صریح و قابل فهم باشد مگر آنکه هر کلمه ای را از نو باز تعریف کرد و برای آن معنی نو و مفهوم تازه ای نوشت.
11
7
شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۴:۵۱
۱۰۴

Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
بی دلیل است نیست که دنیای متمدن هاج و واج مانده است که اینها چه می گویند که خودشان هم سر در نمی آورند. یکروز ظریف می گوید منظور رهبر این نبود . فردایش می گویند منظور احمدی نژاد این نبود . این نظام و این زبان یک استخوان راست در بدنش ندارد. محکم بچسبید به این زبان که جان سختی نظام هم در همین است.
8
7
شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۰
۵۴

همایون شایان - اسلو، نروژ
صد رحمت به قرونه وسطا .شماها کلاٌ نوبرین .
0
11
شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۱
۴۱

tomy98989898 - منچستر، انگلستان
Kefil islanders حتما زبان شما خوبه که آمیخته اس با تندی و وحشی گری. این حکومت که مشکل داره .. چه را ربطش میدی به شقیقه
4
8
شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۴
۶۱

عموعقلی - پاریس، فرانسه
آقا قرون وسطا آدم بود به خاطر همین آدم شد ودست از جنایت کشید اینها نه آدمند نه میخواهند آدم بشوند
0
8
شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۷