مقام‌های امنیتی آمریکا فیس‌بوک عوامل کشتار سن‌برناردینو را 'بررسی نکرده بودند'‏

سید رضوان فاروق و تاشفین مالک هنگام ورودشان به آمریکا در فرودگاه بین‌المللی شیکاگومقام‌های امنیتی آمریکا در روند مهاجرت تاشفین مالک، از عوامل کشتار سن‌برناردینو، از نوشته‌های فیس‌بوکی او در هم‌دلی با گروه‌های افراطی، غافل مانده بودند.
 
رسانه‌ها گزارش داده‌اند که 'خط مشی پنهانی' دولت آمریکا این بوده که مانع بررسی شبکه‌های اجتماعی متقاضیان مهاجرت شود.
 
انتشار این جزئیات، انتقاد برانگیخته و سناتور نیویورک خواستار آغاز فوری بررسی این موارد شده است.
تاشفین مالک پیش از آن‌که با روادید K-1 معروف به "روادید ازدواج" از پاکستان به آمریکا برود و با عامل دیگر حمله سن‌برناردینو سید رضوان فاروق ازدواج کند، از سه مرحله غربال‌گری امنیتی گذشته بود ولی در هیچ‌یک از این مراحل، فعالیت‌های او در شبکه‌های اجتماعی بررسی نشده بود.
 
از جمله چاک شومر، سناتور ایالت نیویورک در کنگره آمریکا، در انتقاد از این "غافل‌شدن" نهادهای امنیتی ایالات متحده، گفته است: "اگر تاشفین مالک را بررسی کرده بودند، شاید آن افرادی که در کشتار سن‌برناردینو کشته شدند، الآن زنده بودند."
در حمله سن‌برناردینو‌ ۱۴ نفر کشته شدند.
'بیم واکنشی مشابه افشاگری‌های اسنودن'
رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌اند که در پی افشاگری‌های ادوارد اسنودن درباره برنامه‌های تجسسی و نظارتی ایالات متحده، مقام‌های آمریکایی از بیم انتقادهای کنش‌گران حقوق مدنی، جلوی بررسی فعالیت‌های افراد در شبکه‌های اجتماعی را گرفته بودند.
 
طبق این گزارش‌ها، دولت ایالات متحده نگران بوده که اگر مقام‌های امنیتی فعالیت متقاضیان مهاجرت به آمریکا در شبکه‌های اجتماعی را بررسی کنند و این بررسی‌ها زمانی افشا شود، این بررسی‌ها جنجال‌ساز و واکنش‌برانگیز شوند.
تاشفین مالک پیش از آن‌که برای گرفتن روادید آمریکا اقدام کند، در فیس‌بوک اظهارنظرهایی کرده بود که به نوشته برخی رسانه‌ها می‌تواند 'ضد آمریکایی' تعبیر شود.هرچند همین الآن هم دولت آمریکا برنامه‌های آزمایشی دارد که به مقام‌های امنیتی اجازه می‌دهد حضور افراد در شبکه‌های اجتماعی را هم بررسی کنند اما طبق گزارش‌ها، این برنامه‌ها در حال حاضر فراگیر نیست.
از جمله مواردی که در فیس‌بوک تاشفین مالک مورد توجه قرار گرفته است، اظهارنظر او کنار عکسی از یک هواپیماست که در جریان حمله‌های یازده سپتامبر دارد به مرکز تجارت جهانی نیویورک می‌کوبد.
 
نظری که تاشفین مالک در دهمین سالگرد حمله یازده‌سپتامبر یعنی بیش از چهار سال پیش نوشته بود، به گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز، "می‌تواند ضد آمریکایی تعبیر شود."
 
هفته پیش پلیس فدرال آمریکا اعلام کرد که تاشفین مالک و سید رضوان فاروق پیش از آشنایی و قرار ازدواج، به افراط‌گرایی کشیده شده بودند و به طور مشخص در محاوره‌هایشان در یک وبسایت زوج‌یابی در اواخر ۲۰۱۳، از جهاد و شهادت حرف زده بودند.
 
چاک شومر، سناتور نیویورک، از مقام‌های مهاجرتی آمریکا خواست که فورا بررسی فعالیت‌های آنلاین متقاضیان را آغاز کنند.
 
جان کری، وزیر خارجه آمریکا نیز از نقطه نظر مشابهی در این باره حرف زده است.
آقای کری روز یک‌شنبه در مصاحبه با تلویزیون ان‌بی‌سی گفت که هرچند "شبکه‌های اجتماعی، بار تازه‌ای به روند بررسی امنیتی روادید تحمیل کرده است" اما بررسی فعالیت‌های افراد در شبکه‌های اجتماعی، باید امکان‌پذیر باشد.
 
باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، در پی کشتار سن‌برناردینو دستور داده است که روند صدور روادید K-1، معروف به روادید ازدواج، بازبینی شود.
 
تاشفین مالک که ماه مه سال ۲۰۱۴ میلادی روادید ورود به آمریکا را گرفته بود، سه مرحله غربال‌گری امنیتی و همچنین یک مصاحبه حضوری را گذرانده بود. او پس از اقامت در آمریکا و ازدواج با سید رضوان فاروق که درخواست اجازه اقامت دائم کرده بود، یک دور دیگر از بررسی‌های امنیتی را طی کرده بود.
+14
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۶
    ایران بر باد رفته - برلین، آلمان
    این جونور جلویی ماده یا نر!
    1
    17
    ‌سه شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    بختیاری2500 - اهواز، ایران
    امریکاه هم دیگه گ.....شده که این کثافتها توش رفت امد دارن
    0
    15
    ‌سه شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۰
    senator x - تهران، ایران
    تاحالا فکرمیکردم سیستم امنیتی آمریکا(اره) ولی حالا میبینم (نه)
    0
    2
    ‌چهارشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۰۱:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.