پرویز آراسته، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی در ایران امروز یک شنبه ۱۵ آذرماه از آبگیری ۷۰۰ کیلومتر مربع از بخش جنوبی دریاچه ارومیه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آقای آراسته اعلام کرد که علت زیر آب رفتن بخش جنوبی دریاچه ارومیه افزایش میزان بارندگی، کوچک شدن سطح دریاچه و در نتیجه تبخیر کمتر و همچنین اقدامات ستاد احیای دریاچه ارومیه با لایروبی رودخانه ها و مجاری اصلی ورودی به دریاچه ارومیه و اتصال زرینه رود به سیمینه رود است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی عمق آب در بخش جنوبی دریاچه ارومیه را مابین ۱۲ تا ۲۰ سانتی متر عنوان کرد و گفت: "با ورود نزدیک به ۹۰ میلیون مترمکعب آب از طریق رودخانه ها و بارندگی مستقیم مساحت فعلی قسمت آبی دریاچه ارومیه در حدود ۱۱۰۰ کیلومتر مربع است."
این مقام مسئول اتصال زرینه رود به سیمینه رود را از جمله مهمترین اقدامات برای احیای دریاچه ارومیه دانست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی گفت: "اعتباری بالغ بر ۳.۵ میلیارد تومان برای پروژه قرق ۴ هزار کیلومتر مربع از سواحل دریاچه ارومیه و حفاظت از محیط زیست منطقه در سال جاری ابلاغ شده است که منتظر تخصیص این اعتبارات برای اجرای پروژه هستیم. سال گذشته نیز اعتباری در حدود ۴ میلیارد تومان برای پروژه های مالچ پاشی، احداث سطح آبگیر در جزایر، تثبیت بیولوژیک ریزگردها در حوضه دریاچه ارومیه توسط این اداره کل هزینه شد."
وی از ابلاغیه جدید وزارت نیرو در خصوص رعایت حق آبه دریاچه ارومیه خبر داد و اعلام کرد که طبق این ابلاغیه ۲.۵ میلیارد مترمکعب آب در سال حق آبه دریاچه ارومیه در حوضه آبریز این دریاچه است که "منتظر دریافت ابلاغیه چگونگی انجام این مهم هستیم."
خشکسالی، توسعه بیش از حد کشاورزی با استفاده از روش غرقابی و حفر چاه های عمیق در منطقه از جمله دلایل اصلی خشک شدن دریاچه ارومیه شناخته می شود.
احداث سد بر روی یازده رود آب شیرین که به دریاچه ارومیه می ریخت نیز با انتقاد کارشناسان روبرو بوده است. بر روی برخی از این رودها چند سد زده شده است.
به علاوه کارشناسان محیط زیست عبور بزرگراه شهید کلانتری از وسط دریاچه ارومیه را هم از عوامل تخریب این دریاچه می دانند.
دریاچه ارومیه در سال ۱۳۵۲ به عنوان پارک ملی و در سال ۱۳۵۴ به عنوان یکی از تالابهای جهان به ثبت رسید.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان