همه ما این را می دانیم که ورزش کردن برای تقویت قوای جسمانی ما خوب است ولی کمتر به این نکته توجه کرده ایم که ورزش منظم می تواند ضریب هوشی ما را نیز ارتقاء دهد.
ورزش منظم، حافظه تشخیصی ما ( قابلیتی که باعث می شود آنچه را که در گذشته با آن برخورد کرده ایم به نظرمان آشنا بیاید و آن را به جا بیاوریم) تقویت شود.
ورزش کردن، همچنین باعث آزاد شدن فاکتور نروتروفیک ( نوعی پروتئین که با قوای تشخیصی فرد از جمله با حافظه بلند مدت وی در ارتباط است) می شود.
ورزش روزانه نیازی نیست که به صورت روتین و یکنواخت انجام شود، از یوگا گرفته تا دویدن دور پارک، هر آنچه که برایتان لذت بخش است را انجام دهید.
۲-نواختن یک ساز موسیقیکمتر چیزی همانند آموختن یک ساز موسیقی برایتان رضایت بخش است؛ اما منافع این کار خیلی بیشتر از یک احساس رضایتمندی است.
یاد گرفتن و نواختن یک ساز موسیقی، مهارت های شناختی ما را ارتقاء داده و با توسعه توانمندیهای عملکردی مغز باعث می شود که حتی در تحصیل هم موفق تر باشیم. کودکانی که قادر به نواختن یک ساز موسیقی هستند ، تسلط گفتاری و نیز سرعت انتقال بالاتری را از خود بروز می دهند.
با معلم و یا بدون معلم، هرکسی می تواند یک ساز موسیقی را فرا بگیرد. از سنین پایین تر شروع کنید تا بیشتر از منافع آن بهره مند شوید.
۳-بازی های کامپیوتری و ویدئوییاین بازی ها ممکن است کمی بدنام باشند ولی واقعیت این است که همه آنها بد نیستند و حتی برخی از آنها می توانند مغز شما را تمرین دهند.
این بازی ها، حافظه فعال شما ( آن بخش از مغز که مسئول نگهداری و پردازش اطلاعات در حال ذخیره و نیز قبلاً ذخیره شده می باشد) را بهبود می بخشند. این نوع بازی ها همچنین قدرت جهت یابی و فاصله یابی، و نیز توانایی برنامه ریزی استراتژیک را در مغز شما افزایش می دهند. سی دقیقه انجام این بازی ها در طول روز به طرز چشمگیری تعداد سلول های خاکستری مغز شما را افزایش می دهد.
از بازی های سرشار از خشونت گرفته تا بازی های آرامش بخش متناسب با سلایق و سنین، برای هر فردی بازی متناسب با وی وجود دارد. فقط به خاطر داشته باشید سی دقیقه در هر روز برای انجام بازی ها کافیست و نه بیشتر!
۴-فراگیری یک زبان جدیددانستن یک زبان جدید فقط به درد مسافرت رفتن نمی خورد، بلکه می تواند از سرعت پیر شدن مغز کاسته و قدرت تشخیص انسان را در سنین پیری افزایش دهد.
صحبت کردن به چندین زبان، عملکرد اجرایی مغز را بهبود می بخشد؛ بدین معنا که فرد، کارهایی را که نیاز به قوای ذهنی دارد بهتر و مسلط تر انجام می دهد.
افراد چند زبانه، حل کردن مسائل، برنامه ریزی، و نیز مدیریت کارها را بهتر انجام می دهند؛ چرا که قدرت تمرکز و قابلیت سوئیچ بالاتری در مغزشان دارند.
یادگیری زبان هیچ گاه به این سادگی که امروز میسر است ممکن نبوده، به لطف اپلیکیشن های موبایل شما می توانید در هر زمان و هر مکانی که اراده کنید زبان یاد بگیرید.
۵-مطالعه کردنمطالعه، دایره لغات ما را گسترش می دهد. اما به راستی کرم کتاب بودن چه فوایدی دارد؟ مطالعه روزانه نقش بسزایی در افزایش قدرت ارتباط کرتکس گیجگاهی سمت چپ مغز(ناحیه ای که ادراک زبان از جمله کارکردهای آن است)، دارد.
افراد اهل مطالعه چیزی را تجربه می کنند به نام تجسم معنایی: فرآیندی که ارتباطات عصبی مغز را در مانند زمان وقوع اتفاقات واقعی تصویرسازی می کند. به عنوان مثال، مطالعه مطلبی در مورد رانندگی می تواند همان محرک های عصبی را که در حین رانندگی تحریک می شوند، تحریک نماید.