شاهدان عینی میگویند عادل ترمس وقتی یکی از بمبگذاران انتحاری را دید به سویش پرید و به زمینش انداختیک روز پیش از حملههای پاریس، نیروهای گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) ۴۱ نفر را در بیروت، پایتخت لبنان، کشتند. اما اگر فداکاری مردی به نام عادل ترمس نبود، کشتهها بهمراتب بیشتر میشدند. آقای ترمس با دختر کوچکش برای خرید رفته بود که صدای انفجار آمد. کمی بعد دید مردی با جلیقهای که مواد منفجره به آن وصل بود به سوی جمعیت میآید. خودش را روی بمبگذار پرت کرد. هر دو زمین افتادند و بمب منفجر شد.
پدر ۳۲ ساله مرد، اما جان دخترش و آدمهای دیگری را که آنجا بودند نجات داد.
آن روز در بمبگذاریهای مختلف در بیروت،روی هم ۴۱ نفر کشته و حدود ۲۰۰ نفر زخمی شدند. رسانههای بینالمللی شمار قربانیها را گزارش کردند، اما جز رسانههای محلی کسی به خبر فداکاری عادل ترمس توجه نکرد.
بمبگذاریهای ۱۲ نوامبر بیروت ۴۱ کشته و ۲۰۰ زخمی برجای گذاشتتا اینکه چند روز بعد، در میانه پوشش خبری گسترده حملههای پاریس، بالاخره نام او هم – اول در شبکههای اجتماعی و بعد در رسانهها – طرح شد.
یکی از افرادی که به پخش خبر فداکاری آقای ترمس کمک کرد، پزشکی لبنانی بود به نام الی فارس، که معتقد بود رسانهها آنقدر که به وقایع پاریس توجه کردند به آنچه فقط یک روز پیش از آن در بیروت رخ داده بود توجه نکردهاند.
او میگفت: "هموطنهای من که مردند، هیچ کشوری به خودش دردسر نداد یک بنای مهمش را با رنگ پرچم ما نورپردازی کند."
پس از آنکه خبر کاری که عادل ترمس کرده بود به رسانههای بینالمللی رسید، بعضی هم سراغ الی فارس رفتند، از جمله رادیو پی.آر.آی آمریکا و سرویس جهانی بیبیسی.
آقای فارس در مورد آقای ترمس میگوید: "خانوادههای بسیاری، شاید صدها خانواده، بودنشان را مدیون ازخودگذشتگی او هستند."
علی و ملاک، با عکسی از پدرشان، عادل ترمسهفته گذشته در دهکدهای که ترمس اهل آن بود برایش مراسم یادبود گرفتند. تابوتاش با پرچم حزبالله لبنان پوشیده شده بود و مردم در حالی که شعار میدادند او را تشییع کردند.
دو فرزند او هم با قاب عکس از پدرشان جلوی صف حرکت میکردند.
حمله به حزبالله
انفجارهای انتحاری بیروت در محله برج البراجنه رخ داد، که از پایگاههای حزب الله لبنان محسوب میشود، که در سوریه با داعش (گروه دولت اسلامی) در جنگ است.
صدها نیروی حزبالله برای کمک به بشار اسد به سوریه رفتهاند.
جنگ داخلی سوریه تنشهای داخلی لبنان را هم بدتر کرده. خود لبنانیها هم در فاصله سالهای ۱۹۷۵ و ۱۹۹۰ درگیر جنگ داخلی بودند.
در ماههای اخیر، گاه درگیری نیروهای حزبالله لبنان و سوریه به درون خاک لبنان هم کشیده شده، که بمبگذاریهای انتحاری داعشیها در بیروت آخرین نمونه آن است.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان