تقاطع: یک اتوبوس “راهیان نور” حامل دانشآموزان دختر مدارس شهرستان منوجان در جنوب استان کرمان حدود ساعت یکونیم بامداد سهشنبه (۱۹ آبان-۱۰ نوامبر) در کمربندی شیراز واژگون شد و بیش از ۲۰ نفر از مسافران آن با جراحتهای سطحی روبهرو شدند.
اتوبوس واژگونشده یکی از هشت اتوبوسی بود که ۲۶۶ دانشآموز دبیرستانی شهرستان منوجان را به مناطق عملیاتی جنوب منتقل میکرد.
آنگونه که مدیر روابط عمومی “سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز” به خبرگزاری “ایرنا” گفته، این اتوبوس حامل ۴۴ نفر از معلمان و دانشآموزان دختر مقطع دبیرستان بود که قصد داشتند از منطقهی جنگی شلمچه در استان خوزستان بازدید کنند.
به گفتهی حسن ایزدی، دلیل واژگونی این اتوبوس، برخورد با گاردریل کنار جاده در کمربندی احمدآباد شیراز بود.
نیروی انتظامی استان فارس نیز دلیل این حادثه را «تخطی از سرعت مطمئنه» اعلام کرده است.
در همین حال، یوسف امیرشکاری، مسوول “بسیج دانشآموزی” استان کرمان دربارهی وضعیت دانشآموزان آسیبدیده به خبرگزاری “مهر” گفته: «۱۷ دانشآموز به دلیل جراحتهای سطحی به صورت سرپایی مداوا شدند و چهار نفر برای بررسی بیشتر به بیمارستانهای رجایی و نمازی منتقل و مورد مداوای کامل قرار گرفتند.»
او با تاکید بر اینکه «هیچ یک از دانشآموزان هماکنون بستری نیست» اضافه کرده که «همه اعضای این اردو مجددا راهی مناطق مورد نظر شدهاند».
گفتنی است در سالهای اخیر اتوبوسهای حامل دانشآموزان شرکتکننده در اردوهای موسوم به “راهیان نور” بارها دچار حادثه شده است و شمار زیادی از مسافران آنها جان خود را از دست دادهاند.
با این وجود در آخرین روزهای مردادماه امسال، علیاصغر فانی، وزیر آموزشوپرورش در دولت حسن روحانی در همایش “قرارگاه مرکزی راهیان نور” در محل سازمان شبهنظامی “بسیج” در سال تحصیلی ۹۳-۹۴، حدود ۶۵۰ هزار دانشآموز راهی این اردوها شدهاند.
آقای فانی با بیسابقه توصیف کردن این آمار، اضافه کرد که «نزدیک به ۵ میلیارد تومان از هزینههای اردوهای راهیان نور توسط دانشآموزان و خانوادههای آنها در قالب مشارکتهای مردمی تامین شده است».
یک سال پیشتر، در مردادماه ۹۳ نیز حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی حسن روحانی، در سخنانی گفته بود هر ایرانی باید «تا قبل از ۵۰ سالگی» دستکم یک بار از مناطق جنگی جنوب ایران بازدید کند و «از برنامههای “راهیان نور” بهرهمند شود».
او با بیان اینکه «سالانه حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از محل بودجههای استانی و ملی برای حرکت “راهیان نور” هزینه میشود»، افزوده بود که این “حرکت”، یک “سرمایهگذاری فرهنگی” و “نیاز دینی، ملی و بخشی از هویت کشور” است و جمهوری اسلامی «بابت این هزینه ضرر نمیکند».
عکسها، دانشآموزان منوجانی را پیش از آغاز سفرشان نشان میدهد.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان