تقاطع: مجلهی معتبر “فوربز”، فهرست سالانهی خود از قدرتمندترین جهان را منتشر کرد که بر اساس آن ولادمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه همچون دو سال گذشته، در صدر این فهرست قرار دارد؛ آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، با چهار پله صعود نسبت به فهرست سال ۲۰۱۴، در جای باراک اوباما را در رتبهی دوم گرفته و رییس جمهوری ایالات متحده امریکا به ردهی سوم نزول کرده است. در این فهرست، علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی با یک پله صعود نسبت به سال قبل، در جایگاه هجدهم قرار دارد.
در فهرست سال ۲۰۱۵ “فوربز”، نام ۷۳ رهبر سیاسی و اقتصادی، سرمایهدار، نیکوکار و کارآفرین به چشم میخورد که این مجله از آنها به عنوان «هدایتکنندگان حقیقی» جهان یاد کرده است. این افراد که یک نفر از هر ۱۰۰ میلیون جمعیت دنیا به شمار میروند، در سرنوشت مردم کشور و منطقهی خود، و گاه در زندگی مردم در سراسر جهان تاثیر مستقیم دارند.
این مجله در توضیح دلیل انتخاب پوتین به عنوان قدرتمندترین فرد جهان نوشته که او «اثبات کرده که همچنان یکی از چند نفری است که قدرت کافی برای به اجرا در آوردن آنچه که میخواهد، دارد».
به نوشتهی “فوربز”، پوتین بعد از اشغال کریمه و جنگ نیابتی در اوکراین با تحریمهای بینالمللی روبهرو شد که منجر به سقوط ارزش روبل و فرو رفتن روسیه در یک رکود عمیق گردید؛ با این وجود این اتفاقات نیز ذرهای به وی آسیب نرساند به طوری که در ماه ژوئن، محبوبیتش در روسیه به عدد ۸۹ درصد رسید که بیشترین میزان محبوبیت او از زمان به قدرت رسیدن به حساب میآید.
این مجله با اشاره به دخالت نظامی پوتین در سوریه در حمایت از بشار اسد در ماه اکتبر مینویسد که این اقدام او باعث شد امریکا و ناتو در منطقه ضعیفتر به نظر بیایند و در مقابل نفوذ روسیه در خارج از مرزهایش بازسازی شود.
“فوربز” از انگلا مرکل، نفر دوم این لیست نیز به عنوان قدرتمندترین زن جهان یاد کرده و نوشته که او ستون فقرات اتحادیهی ۲۸ عضوی اروپا است و اقدامات قاطع او در مواجهه با پناهجویان سوری، و بحران اقتصادی یونان، به قرار گرفتن او در این جایگاه کمک کرده است.
این مجله در مورد نزول رتبهی باراک اوباما نیز تصریح کرده که او در آستانهی سال آخر ریاست جمهوری، آشکارا با کاهش نفوذش روبهرو است؛ در داخل امریکا، محبوبیتش به زیر ۵۰ درصد رسیده و در خارج نیز تحت تاثیر قدرتنماییهای پوتین و مرکل قرار گرفته است.
در فهرست امسال، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، همچون سال گذشته در جایگاه چهارم قرار دارد و شی جین پینگ، دبیرکل حزب کمونیست و رهبر چین، با سه پله سقوط در رتبهی پنجم ایستاده است. بیل گیتز (بنیانگذار و مالک اصلی مایکروسافت)، جَنت یِلِن (رییس فدرالرزرو امریکا)، دیوید کامرون (نخستوزیر بریتانیا)، نارندرا مودی (نخستوزیر هند)، و لری پیج (یکی از دو بنیانگذار گوگل و مدیرعامل کنونی آلفابت) نیز به ترتیب ششم تا دهم هستند.
در این فهرست، سلمان بنعبدالعزیز، پادشاه عربستان در جایگاه چهاردهم قرار دارد و علی خامنهای، رهبر حکومت ایران، هجدهم است. آقای خامنهای بالاتر از مارک زاکربرگ (مالک و بنیانگذار فیسبوک، رتبه ۱۹)، بنیامین نتانیاهو (نخستوزیر اسراییل، رتبه ۲۱)، و تیم کوک (مدیرعال کمپانی اپل، رتبه ۲۷) قرار گرفته است. زاکربرگ با ۳۱ سال، همچنان، جوانترین فردی است که نامش در این فهرست دیده میشود.
“فوربز” در توصیف خامنهای، به موافقت از روی اجبار وی با توافق هستهای میان ایران و شش قدرت جهانی اشاره کرده و نوشته اگرچه او رضایت داده توانایی هستهای حکومتش را در قبال برداشته شدن تحریمها، محدود کند؛ اما همچنان مخالفتش با امریکا را با صدای بلند اعلام کرده و گفته «امریکا نه بخشی از راه حل مسائل منطقه، که خود بخشی از مشکل است».
در فهرست قویترین افراد جهان در سال ۲۰۱۵، نام ۹ زن وجود دارد. همچنین، امریکا با داشتن ۳۲ نفر در این فهرست، از نظر کمیت، بیشترین تعداد افراد قدرتمند جهان را در اختیار دارد و چین و روسیه با ۶ و ۴ نفر، در رتبههای بعدی قرار دارند.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان