آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران گفته است که سیاست خارجی این کشور، انقلابی و "بر منافع بلند مدت و اصول و ارزشها استوار است و با رفت و آمد دولتها با سلایق سیاسی گوناگون، تغییر نمیکند".
او امروز یکشنبه ۱۰ آبان (اول نوامبر) در دیدار با وزیر امور خارجه و سفیران و کارداران ایران در تهران، ضمن مخالفت با مذاکره با آمریکا در مسائل منطقه ای گفت که تبلیغات "بیگانگان" در این مورد که سیاست خارجی ایران "اجباری یا خودخواسته" تغییر کرده، نادرست است.
رهبر ایران همچنین هشدار داد که "تاکتیک های سیاست خارجی باید در خدمت مبانی راهبردی باشد، نه اینکه به اسم تاکتیک، بر ضد اصول عمل شود".
گروهی از منتقدان دولت حسن روحانی، او و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه را به نشان دادن انعطاف بیش از اندازه در مقابل قدرت های غربی، به ویژه آمریکا و تلاش برای بهبود رابطه با این کشور متهم می کنند.
آیت الله خامنه ای در سخنان امروز خود، عملکرد آقای ظریف و همکارانش در مذاکرات هسته ای با کشورهای گروه ۱+۵ را خوب توصیف کرد و گفت: "احساس قدرت و نشستن در مقابل شش قدرت جهانی، دفاع از اهداف و تثبیت حضور و وجود خود به طرف های مقابل، از جمله نقاط قوت مذاکره کنندگان کشورمان در مذاکرات هسته ای بود".
رهبر ایران سیاست خارجی ایران را یک "سیاست خارجی انقلابی" توصیف کرده که طبق قانون اساسی بر اصولی چون "حمایت بی دریغ از مستضعفان جهان، طرد کامل استعمار و جلوگیری از نفوذ اجانب، حفظ استقلال، دفاع از حقوق همه مسلمانان، روابط صلح آمیز با دولت های غیر محارب و خودداری از دخالت در امور داخلی ملت ها" استوار است.
آقای خامنه ای گفته است که این سیاست خارجی انقلابی در عمل با "برخی غفلت ها، کم کاری ها، ناهوشمندی ها و موانع خارجی" همراه بوده، اما جایگاه فعلی کشور مدیون همین سیاست است.
اوضاع منطقه
رهبر ایران مذاکره با آمریکا در مورد مسائل منطقه خاورمیانه را رد کرده و گفته است که اهداف دولت آمریکا در منطقه ۱۸۰ درجه با اهداف ایران تفاوت دارد.
وی تاکید کرده است: "آمریکاییها، دنبال تحمیل منافع خود هستند نه حل مسائل، آنها می خواهند ۶۰، ۷۰ درصد خواستههایشان را در مذاکره تحمیل کنند و بقیه اهدافشان را هم به طور غیرقانونی، عملاً اجرا و تحمیل کنند پس مذاکره چه معنایی دارد؟"
رهبر جمهوری اسلامی ایران همچنین، سیاست های ایران را در مورد بحران های فلسطین، سوریه، عراق، یمن و بحرین تشریح کرده است.
آیت الله خامنه ای گفته است که اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد و "فلسطینی ها" باید در یک انتخابات، دولتی را انتخاب کنند که "تکلیف صهیونیست ها و ساکنان سرزمین های اشغالی را مشخص خواهد کرد".
به گفته آقای خامنه ای، "راه حل بحران سوریه هم انتخابات است و برای این کار باید با قطع کمک های نظامی و مالی به معارضین، ابتدا جنگ و ناآرامی پایان پذیرد تا مردم سوریه در محیطی امن و آرام، هر کس را می خواهند انتخاب کنند".
او با تجزیه عراق به مناطق شیعه، سنی و کرد به شدت مخالفت کرده و گفته است که وحدت سرزمینی و تمامیت ارضی عراق باید حفظ شود.
رهبر ایران در مورد یمن گفته است: "قطع فوری جنایات سعودی و آغاز گفت و گوهای یمنی-یمنی می تواند پایان بخش درگیری های این کشور باشد".
او از دولت عربستان سعودی که رهبری ائتلاف علیه شورشیان حوثی و همپیمانان آنها در یمن را به عهده دارد به شدت انتقاد کرده و گفت است که آنها در یمن به درخواست "رئیس جمهور مستعفی و فراری" دخالت نظامی کرده اند، اما در سوریه حاضر نیستند به درخواست "رئیس جمهور قانونی"، از حمایت مخالفان مسلح دست بردارند.
آقای خامنه ای در مورد بحرین هم گفته است: "مردم بحرین هیچ چیزی جز حق رأی و حق انتخاب نمی خواهند و ما این درخواست آنها را منطقی می دانیم".
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان