نشست وین 'بدون توافق بر سر آینده بشار اسد' پایان یافت

ایران برای اولین بار با حضور محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه در نشستی بین‌المللی درباره سوریه شرکت داشتلوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه بعد از پایان نشست بین‌المللی وین درباره بحران سوریه گفت که این نشست بدون توافق بر سر آینده بشار اسد، رئیس جمهور سوریه پایان یافت.
 
آقای فابیوس گفت: "تا آنجا که به ما مربوط می‌شود فکر می‌کنیم که او (بشار اسد) جایی در آینده سوریه ندارد. اما کشورهای دیگر نظر متفاوتی دارند، به ویژه ایران".
 
با وجود این وزیر امور خارجه فرانسه گفت در طی این نشست هشت ساعته در بعضی موارد پیشرفت‌هایی به دست آمده است، از جمله درباره نقش سازمان ملل متحد، برگزاری انتخابات در سوریه و همین طور یک قانون اساسی جدید.
 
آقای فابیوس گفت هنوز کار زیادی در پیش است و به همین دلیل شرکت‌کنندگان تصمیم گرفتند که دو هفته دیگر نشست دیگری برگزار کنند.
ایران و اسد
پیش از پایان نشست وین، رسانه‌های ایران گزارش دادند که حسین امیر عبداللهیان، معاون وزارت خارجه ایران، گزارش‌‌های مربوط به "موافقت ایران با کناره‌گیری بشار اسد از ریاست جمهوری سوریه در طی شش ماه" را تکذیب کرده است.
 
پیشتر خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که ایران در جریان مذاکرات وین از طرح یک دوره انتقالی شش ماهه و برگزاری انتخاباتی که درباره سرنوشت رئیس جمهور سوریه تصمیم گیری می کند، حمایت کرده است.
نشست وین با هدف یافتن راه حل سیاسی برای بحران سوریه و پایان دادن به جنگ داخلی در این کشور تشکیل شد.
 
در نشست امروز جمعه ۳۰ اکتبر علاوه بر آمریکا، روسیه، عربستان، ترکیه و ایران وزرای خارجه بریتانیا، فرانسه، آلمان، مصر، لبنان و همچنین نمایندگانی از عراق، قطر، عمان، امارات متحده عربی، اردن و چین هم حضور داشتند.
 
پیش از این هم چندین نشست بین‌المللی برای مذاکره پیرامون حل بحران سوریه برگزار شده اما این نخستین باری است که از جمهوری اسلامی ایران هم برای حضور در چنین اجلاسی دعوت به عمل آمده است.
 
در جلسات قبلی بررسی اوضاع سوریه، برخی از کشورهای شرکت کننده، به خصوص ایالات متحده وعربستان سعودی، با این استدلال که جمهوری اسلامی صرفا بیانگر موضع بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه است، حضور ایران در این جلسات را مفید نمی‌دانستند و با آن مخالفت می‌کردند.
 
جان کری، وزیر خارجه آمریکا پیش از آغاز این مذاکرات در جمع خبرنگاران نسبت به دستیابی به راه حلی سیاسی برای پایان دادن به جنگ چهار ساله داخلی در سوریه ابراز امیدواری کرد.
 
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، هم ضمن ابراز امیدواری در این مورد که این نشست بتواند راهی برای پایان دادن به فاجعه انسانی ناشی از جنگ داخلی سوریه بیابد، از تمامی شرکت‌کنندگان خواسته است از خود "انعطاف پذیری" لازم را بروز دهند.
موضع کشورهای شرکت‌کننده نسبت به دولت سوریه
آمریکا: بشار اسد باید از قدرت کناره گیری کند، اما نیازی نیست که این موضوع قبل از یک دوره انتقالی رخ دهد.
عربستان سعودی: بشار اسد باید "در یک برنامه زمانی مشخص" و قبل از برگزاری هر انتخاباتی برای ایجاد دولتی جدید از قدرت کناره گیری کند.
ترکیه: بشار اسد باید از قدرت کناره گیری کند، هر چند می تواند برای یک دوره نمادین شش ماهه بر سر کار باشد.
کشورهای حوزه خلیج فارس و حامیان غربی مخالفان دولت سوریه: بشار اسد باید از قدرت کناره گیری کند. او نمی تواند بخشی از روند سیاسی سوریه باشد.
 
روسیه: نباید بشار اسد را برای کناره گیری از قدرت تحت فشار قرار داد. مردم سوریه باید در یک انتخابات در این باره تصمیم‌گیری کنند.
ایران: بشار اسد نباید از قدرت کناره گیری کند. مردم سوریه باید خودشان درباره آینده سیاسی این کشور تصمیم‌گیری کنند.
+17
رأی دهید
-9

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    فیل دانا - برایتون، انگلستان
    اینها خوب میدونن بعد از بشار اسد نوبت خودشونه هی مخالفت میکنن، ،،،، عزیزان نگران نباشید آسیاب به نوبت
    5
    9
    جمعه ۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.