مفقود شدن یک شهروند لبنانی در ایران

ایران وایر: همزمان با انتشار خبرهایی درباره بازداشت سیامک نمازی،مدیر ایرانی‌آمریکایی دفتر برنامه‌ریزی استراتژیک کمپانی نفتی «کرسنت» که دو هفته پیش در تهران صورت گرفته، به گزارش سازمان اجمع  نزار دکا، شهروند لبنانی نیز از 27 شهریور تاکنون در تهران مفقود شده است.
 
بر اساس اطلاعیه ای که از «سازمان فن آوری اطلاعات و ارتباطات عرب» مشهور به «اجمع» صادر شده است، او پس از دریافت دعوت نامه ای از شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور ایران در امور زنان و خانواده، برای شرکت در «دومین نمایشگاه و همایش بین المللی نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار»، جمعه 20 شهریور به ایران سفر کرده است.
 
نزار دکا دبیر «سازمان فن آوری اطلاعات و ارتباطات عرب» است. این همایش 24 تا 27 شهریور در تهران برگزار شده و علاوه بر شهیندخت ملارودی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور ایران، محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی و علی ربیعی، وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی نیز در آن حضور داشته و سخنرانی کرده اند.
 
طبق برنامه اعلام شده نزار دکا، عصر روز 24 شهریور در این همایش سخنرانی کرده است، در زمینه « بهره برداری از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای توانمندسازی زنان».
 
این همایش بر «کارآفرینی، اشتغال زایی» بر زنان متمرکز بود و نزار ذکا، یک متخصصی بین المللی شناخته شده در زمینه فن آوری اطلاعات و ارتباطات برای رشد اقتصادی و سیاست‌گذاری های عمومی برای فن آوری اطلاعات و ارتباطات است. 
 
نزدیکان نزار دکا تاکید کرده اند که او 17 شهریور هتل را ترک می کند و سوار تاکسی ویژه فرودگاه می شود تا به بیروت باز گردد ولی اطلاعات موجود نشان می دهد او به فرودگاه نرفته است و تاکنون خبری از سرنوشت او در دست نیست.
 
آنها به سفارت لبنان در تهران ماجرا را اطلاع داده اند و با مقام های وزارت امور خارجه لبنان نیز صحبت کرده اند. نزدیکان نزار ذکا تاکنون اطلاعی از وضعیت او دریافت نکرده اند.
 
این نخستین بار نیست که نزار ذکا به ایران سفر می کند. از سال 1389 که او در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی الکامپ شرکت کرد تاکنون، او با مجامع علمی ایران ارتباط بوده است. نزار ذکا اسفند 93 نیز جزو هیات داوری "جایزه چالش نوآورانه" بوده که در حوزه فناوری اطلاعات برگزار شده است. او شهریور 93 نیز همکاری فعالی با همایش «هفته فناوری اطلاعات و ارتباطات پارسی‌زبانان» داشته است. این مراسم ها توسط دولت روحانی برگزار شده اند.
 
مفقود شدن این تبعه لبنانی در حالی صورت می گیرد که در ماه های اخیر، اظهارنظرهای مقام های دولت ایران درباره تعیین سرنوشت ​امیر حکمتی، جیسون رضائیان و سعید عابدینی، سه شهروند ایرانی-آمریکایی خبرساز شده بود. آنها از احتمال تبادل این افراد با برخی زندانیان ایرانی در آمریکا خبر داده بودند. مسئولان دولت ایران هنوز به خبر مفقود شدن نزار دکا و همچنین بازداشت سیامک نمازی واکنش نشان نداده اند.
 
پیش از بازداشت نزار دکا، روزنامه تندروی وطن امروز که توسط مهرداد بذرپاش، عضو هیات رئیسه مجلس ایران اداره می شود، از او به عنوان یکی از موسسان «انجمن بین‌المللی مدیران ایرانی» نام برده که در یک پروژه امنیتی موسوم به «پل» مشارکت دارد. گزارش وطن امروز اردیبهشت ماه 92 منتشر شده و از پروژه پل به عنوان یک برنامه پوششی آمریکا برای نفوذ به ساختارهای سیاسی و اجرایی ایران یاد شده بود. وطن امروز همچنین از سیامک نمازی به عنوان یکی از حامیان معترضان انتخابات ریاست جمهوری 88 نام برده بود.
 
ماه گذشته نیز سایت دیلی بیست در گزارشی اغراق آمیز به انتشار اسامی برخی لابی های سیاسی ایران و آمریکا پرداخت و از خانواده سیامک نمازی به عنوان یک فعال پشت پرده نام برده شد. خانواده نمازی در اداره شرکت مشاوره آتیه‌بهار نقش دارند. شرکتی که در زمینه مشاوره سرمایه گذاری در ایران از جمله در حوزه نفت فعالیت دارد.
 
روزنامه وطن امروز همچنین اسفند 92 هم در این زمینه هشدار داده بود: «به نظر می‌رسد کرسنت پترولیوم پس از ارجاع پرونده قرارداد گازی با ایران به دادگاه بین‌المللی با استخدام سیامک نمازی در نقش مدیری باتجربه و دارای ارتباطات گسترده در تشکیلات فعلی وزارت نفت و دولت ایران به دنبال مصالحه با طرف ایرانی است. کرسنت پترولیوم پیش از این در سال 1385 به برخی مدیران وزارت نفت سینی الماس تعارف کرده بود پس قطعا از پیشنهاد رشوه برای دستیابی به معامله تقریبا رایگان گاز ایران و خانواده سلطنتی امارات ابایی ندارد. انتساب سیامک نمازی علاوه بر هوشیاری مقامات اماراتی در چینش یک مهره معتبر دلالی بر سر میز مصالحه آینده با مدیران ایرانی نشان از قدرت گرفتن مجدد نمازی‌ها در صنعت نفت ایران نیز دارد. آیا دوباره باید منتظر سر برآوردن پرونده‌هایی چون استات اویل و توتال و کرسنت باشیم؟»
 
پرونده کرسنت یک پرونده اقتصادی-سیاسی است که تاکنون چهره های مشهوری از جمله مهدی هاشمی رفسنجانی فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی به خاطر آن به دادگاه رفته و زندانی شده اند.
 
علاوه بر مسائل پشت پرده پرونده کرسنت که احتمال ارتباط آن با پرونده بازداشت سیامک نمازی وجود دارد، رهبر جمهوری اسلامی در ماه های اخیر، هشدارهای متعددی درباره برنامه غرب برای نفوذ به ایران در ایام پس از توافق هسته ای مطرح کرده است. می توان نشانه هایی از ارتباط احتمالی بین بازداشت سیامک نمازی و هشدارهای رهبر ایران یافت ولی نمی توان گفت که مفقود شدن نزار دکا در تهران ارتباطی به این وقایع دارد.
+32
رأی دهید
-7

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.