سرتیپ پوردستان (نفر میانی) میگوید «ما برای این که ظرفیت و توان دفاعی خود را بالا ببریم، از هر امکانی که در دنیا وجود داشته باشد استفاده خواهیم کرد»احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران، میگوید رهبر جمهوری اسلامی به نیروهای مسلح کشور گفته است «به جنگهایی که در اطرافتان اتفاق میافتد، به دیده یک رزمایش بنگرید و از آن بهره بگیرید».
به گزارش خبرگزاری رسمی ایرنا، سرتیپ پوردستان، سوم آبان ماه به شبکه «العالم» گفته «جنگ اول و دوم خلیج فارس، جنگ افغانستان وحضور گروههای تروریستی طالبان، القاعده، داعش و النصره همه تجربههایی بودند که ما با تحلیلِ فضای آنها، ظرفیت دفاعی متناسب را در خودمان ایجاد کنیم.»
این فرمانده ارشد ارتش ایران میگوید نیروهای مسلح «هم به لحاظ نرمافزاری» و «هم به لحاظ سختافزاری» در این زمینه کار کرده است.
آقای پوردستان میگوید آنها «آییننامههایی» در این زمینه تهیه کردهاند که سلاحهایی را «برای بالا بردن آمادگی جهت جنگ با گروههای تروریستی و تکفیری و نیابتی» در نظر گرفته است.
آیتالله علی خامنهای برخی کشورهای منطقه و جهان را متهم کرده است که درصددند، جنگهای نیابتی را «به مرزهای ایران بکشانند».
در پایان اردیبهشت ماه رهبر جمهوری اسلامی طی یک سخنرانی گفته بود «بنده خبرهایی دارم که دشمنان با همراهی برخی مسئولان سفیه منطقه خلیج فارس درصددند که جنگهای نیابتی را به مرزهای ایران بکشانند».
او سپس هشدار داده بود «آنها بدانند اگر شیطنتی صورت گیرد واکنش ایران بسیار سخت خواهد بود».
آیتالله خامنهای توضیح بیشتری در این مورد نداده بود.
فرمانده نیروی زمینی ارتش در گفتوگو با شبکه العالم گفته است «توپخانههایی که ما امروز داریم، متناسب با این فضا (جنگهای نیابتی) در نظر گرفته شده است و تحرک یگان را بالا میبرند».
او در پاسخ به پرسشی در مورد تاثیر رفع تحریمهای مربوط به برنامه اتمی، بر واردات سلاح به ایران، گفته است «ما برای این که ظرفیت و توان دفاعی خود را بالا ببریم، از هر امکانی که در دنیا وجود داشته باشد استفاده خواهیم کرد».
سرتیپ پوردستان تاکید کرده است که ایران آغازکننده هیچ جنگی نخواهد بود، و نیز سلاحهای آن نیز «برای تهاجم نیست».
او در بخش دیگری از سخنان خود، مانند دیگر مقامهای ارشد نظامی و سیاسی ایران، مجددا به عربستان سعودی هشدار داده است که «یقینا در یمن متحمل تلفات و ضایعات بیشتری خواهد شد».
عربستان سعودی از سرسختترین منتقدان سیاستهای ایران در منطقه است و وزیر خارجه آن به تازگی، گفته است «منطقه» به ایران را عنوان «اشغالگر» سرزمینهای عربی نگاه میکند.
تهران دخالت در اوضاع یمن و یا آینده سوریه را رد میکند اما مقامهای ایرانی حمایت خود را از گروههای حوثی پنهان نکرده و نیز تائید کردهاند که در حمایت از حکومت بشار اسد، در سوریه مستشار نظامی دارند.
ایران، از سوی دیگر عربستان سعودی را متهم میکند که سیاستهای لازم برای رسیدن به صلح و امنیت در منطقه را پیش نمیگیرد و حملات آن به یمن را «تجاوز» به خاک آن کشور میداند.
عربستان سعودی از مهمترین همپیمانان آمریکا در غرب آسیا به شمار میرود. ائتلافی به رهبری آمریکا طی یک سال گذشته حملاتی را به حکومت خودخوانده اسلامی و گروههای افراطی در سوریه و عراق انجام داده است.
واشینگتن در عین حال خواستار نقشآفرینی روسیه و ایران برای پایان دادن به بحران سوریه است.
روسیه طی ماه گذشته حملاتی هوایی را در حمایت از حکومت بشار اسد در سوریه آغاز کرده است. آمریکا و برخی متحدان غربی آن هشدار دادهاند که عمده این حملات به گروههایی غیر از «حکومت اسلامی» و گروههای افراطی انجام شده است.
وزیران خارجه آمریکا و روسیه به تازگی دیداری داشته و در مورد بحران سوریه گفتوگو کردهاند.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان