لاریجانی: باید با کانادا برای رفع ابهامات در روابط دوجانبه گفت‌وگو شود

پس از استقبال وزارت خارجه جمهوری اسلامی از نتایج انتخابات کانادا، رییس مجلس ایران نیز تاکید کرد که تهران با کانادا «اختلاف زیادی» ندارد و درباره روابط دو جانبه باید «گفت‌وگو‌ها صورت گیرد تا برخی از ابهامات برطرف شود».
 
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، وابسته به مجلس شورای اسلامی، علی لاریجانی روز پنج‌شنبه ۳۰ مهر در دیدار با پیو‌تر دو تکویچ رییس مرکز سیاست در دانشگاه کارلتون کانادا گفت: «ممکن است که ما در برخی مسائل با دولت کانادا اختلاف نظر داشته باشیم ولی نمی‌دانیم برای چه این برخورد‌ها را کردند».
 
آقای لاریجانی تاکید کرد که درباره روابط دو کشور «باید گفت‌وگو‌ها صورت گیرد تا برخی از ابهامات برطرف شود».
وی اضافه کرد: «ما با کانادا میدان اختلاف زیادی نداریم ولی یک رفتار افراطی در آن‌‌ها می‌بینیم مخصوصا بعد از موضوع هسته‌ای که علت آن را باید بدانیم».
 
مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه ایران روز ۲۸ مهر، نتیجه انتخابات پارلمانی کانادا را که به شکست حزب محافظه‌کار و پیروزی حزب لیبرال این کشور منجر شد «بازتاب و نتیجه اراده و خواست» مردم کانادا در دوری جستن از به گفته او «سیاست‌های افراطی» دانسته بود.
جاستین ترودو، رهبر حزب لیبرال کانادا، تیرماه سال جاری گفته بود اگر حزب وی در انتخابات آینده فدرال کانادا پیروز شود، دولت او روابط دیپلماتیک با ایران را عادی می‌کند.
 
در همین حال، حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و امنیت بین‌الملل وزارت امور خارجه ایران روز چهارشنبه با بیان اینکه دولت محافظه کار کانادا «شایسته ملت کانادا نبود» ابراز امیدواری کرد که با «اصلاح اشتباهات گذشتهِ» دولت کانادا، روابط «کامل» دو کشور دوباره برقرار شود.
 
آقای بعیدی‌نژاد در مطلبی در صفحه ایسنتاگرامش تاکید کرد که دولت محافظه‌کار کانادا «بد‌ترین مواضع را در سطح بین‌المللی» علیه ایران اتخاذ می‌کرد و «حتی همگام با اسراییل» از توافق اتمی وین حمایت نکرد.
 
وی اضافه کرد: «گروه‌های سیاسی ایرانی و جامعه بزرگ ایرانیان در کانادا که موفق شدند در انتخابات اخیر دو نماینده هم به مجلس بفرستند تلاش زیادی برای موفقیت حزب جدید و شکست حزب هارپر به خرج دادند».
 
دو شهروند ایرانی – کانادایی که در انتخابات جدید به پارلمان راه یافته‌اند، ابراز امیدواری کرده‌اند که سفارت‌خانه‌های دو کشور بازگشایی شوند.
 
علی احساسی و مجید جوهری، این دو عضو پارلمان جدید کانادا، هر دو از حزب لیبرال هستند که از حوزه‌های ویلودیل و ریچموند هیل اونتاریو انتخاب شده‌اند.
 
محافظه‌کاران کانادا که در انتخابات تازه شکست خورده‌اند از سرسخت‌ترین مخالفان حکومت ایران به شمار می‌روند و دولت این کشور حتی از توافق اتمی وین نیز استقبال چندانی نکرده بود.
 
پیش از آن نیز وزارت امور خارجه کانادا در شهریور ۹۱ سفارت این کشور در تهران را تعطیل کرد و با توصیف کارمندان سفارت جمهوری اسلامی در اتاوا به عنوان «عناصر نامطلوب» به آن‌ها پنج روز فرصت داد تا کانادا را ترک کنند.
 
روابط ایران و کانادا پس از کشته شدن زهرا کاظمی، روزنامه‌نگار ایرانی – کانادایی، بسیار متشنج بوده و دولت‌های مختلف این کشور، مواضعی سرسختانه علیه جمهوری اسلامی به خصوص در حوزه حقوق بشر اتخاذ کرده‌اند.
+19
رأی دهید
-42

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۰
    forogh - اصفهان، ایران
    بعد از۳۷سال بیدار شدن و فهمیدن که با چه کشورهای باید رابطه داشته باشند.!!!
    1
    15
    شنبه ۲ آبان ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    smart292 - ونکوور، کانادا
    موضوع روابط نیست موضوع بر سر این است که پول هایی که این آقایان میدزدند به کانادا بییاورند، که تا حالا همانطور که میبینیم آورده اند سرمایه گذاری بزرگی این آقایان دزد کرده اند ، در صورتی که حتی این پول‌ها که دزدیده شده است هم در ایران اگر سرمایه گذاری میکردند ،میتوانستیم وضع بهتری داشته باشیم.
    0
    3
    شنبه ۲ آبان ۱۳۹۴ - ۰۴:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Realman - ارواین، ایالات متحده امریکا
    روابط با کانادا خوب شده ، این سیاه بازیه .
    1
    3
    شنبه ۲ آبان ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Dara20 - تهران، ایران
    بجز روسیه کثیف و چند تا کشور گشنه گدا و تروریست پرور با کدام کشور درست حسابی رابطه خوب و دوستانه دارید؟ اما تا دلتان بخواهد دور بر خود و در اطراف و اکناف جهان دشمن تراشده اید. ماجرای مرحوم زهرا کاظمی هنوز از یادها نرفته که بدست قاتل شما سعید مرتضوی به قتل رسید
    1
    3
    شنبه ۲ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Payam-33 - ویسلر، کانادا
    غلط کردین که دوباره بیاد اینجا سفارتتون رو باز کنید، به مردم توهین کنید، مردم رو شناسایی کنید تو فرودگاه بگیرید، کار مردم رو تو سفارت راه نندازید! همون هارپر برای شما خوب بود مثل اشغال اندختتن بیرون از کانادا. حالا جاستین ترودو انتخاب شده اینا بوی کباب شنیدن. روزی که هارپر سفارت ایران رو اینجا بست اینها مثل فاطمه رخت شورها تو فرودگاه منتظر بودن که بیان ایران. تلویزیون کانادا ازشون فیلم برداری کرد و نشون داد. آبروی هر چی‌ ایرانی‌ بود رفت!
    2
    4
    شنبه ۲ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.